Thursday, Sep 28, 2017

صفحه نخست » گزارشگران بدون مرز: جمهوری اسلامی ایران همچنان به سلامت روزنامه‌نگاران زندانی بی توجه است

sarkoub_Journalist.jpgگزارشگران بدون مرز (RSF) بار دیگر نگرانی خود را از وضعیت نگاهداری در بازداشت روزنامه‌نگاران و شهروند خبرنگاران زندانی اعلام می‌کند. شماری از آن‌ها بیمار و یا در اعتصاب غذا بسر می‌برند، از این میان سهیل عربی، احسان مازندرانی و مهدی خزعلی در وضعیت نگران کننده‌ای بسر می‌برند.

متأسفانه در ایران بیش از پیش زندانیان عقیدتی و از این میان روزنامه‌نگاران و شهروند خبرنگاران برای اعتراض به وضعیت بازداشت خود، بدرفتاری‌هایی که قربانی آن می‌شوند و یا حتا برای حق درمان مجبور به اعتصاب غذا می‌شوند و اینگونه سلامت و زندگی خود را در خطر قرار می‌دهند.

۲۵ روز است که سهیل عربی شهروندخبرنگاری که از تاریخ ۱۵ دی ۱۳۹۲ زندانی است اعتصاب غذا کرده است. وی افزون بر وضعیت بازداشت خود به آزارگری‌ها و تهدیدهای اطلاعات سپاه پاسداران علیه خود و خانواده‌اش اعتراض دارد. ماموران امنیتی لباس شخصی همسرش را در روز ۹ مرداد ماه ۱۳۹۶، پس از بازرسی منزل بازداشت کرده بودند. نسترین نعیمی، پس از هشت روز آزاد شد، اما تهدیدها علیه وی ادامه پیدا کردند و حتا به توصیه ماموران امنیتی از کار نیز اخراج شده است. سهیل عربی به گفته خانواده‌اش از روز نخست مهر به شکل کامل از خوردن و اشامیدن خوداری کرده است و در وضعیت بسیار وخیمی بسر می‌برد.

مهدی خزعلی ناشر و مدیر سایت باران که ماموران امنیتی با لباس شخصی به تاریخ ۲۱ مرداد ماه در خیابان بازداشت کرده بودند، همچنان در محل نامعلومی زندانی است. وی در ماه‌های اخیر در مصاحبه با دُرنیوز و صدای آمریکا به مسئولان قضایی و شخص رئیس قوه قضایی صادق آملی لاریحانی انتقاد‌های جدی کرده بود. بنا بر گفته خانواده‌اش وی به هنگام دستیگری اعلام کرده بود که اعتصاب غذا خواهد کرد. اما عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران در نشست مطبوعاتی به تاریخ۲۱ شهریور اعلام کرد « بر خلاف ادعا‌های برخی کانال‌ها و شبکه‌های معاند، روز عید غدیر همسر و فرزند مهدی خزعلی با وی ملاقات کرده و ضمن اطلاع از وضعیت زندانی، محل مناسب نگه‌داری او را مشاهده کردند.» گفته‌های دادستان تهران از سوی نزدیکان وی تأیید نشده است. مهدی خزعلی پیش از این بارها بازداشت شده است. آخرین بار در تاریخ در ۱۷ بهمن ١٣٩٥ بازداشت که مدتی بعد آزاد شد. وی در تاریخ ۱۶ بهمن ۱۳۹۰ به ۱۴ سال زندان محکوم شده بود.

احسان مازندرانی، مدیر سابق روزنامه فرهیختگان یکی از قربانی‌های موج بازداشت و احضار روزنامه نگاران در ۱۱ آبان ۱۳۹۴، همچنان در وضعیتی جسمی نامساعد زندانی است. وضعیت سلامت این روزنامه‌نگار که در مدت بازداشت چندین بار به دلیل بیماری و سپس اعتصاب غذا به بیمارستان منتقل شده است، در روزهای اخیر ناگوارتر شده است. به گفته خانواده‌اش مقامات قضایی - امنیتی با وجود درخواست پزشكان زندان برای اعزام وی به كميسيون سه نفره پزشكی قانوني برای تحمل يا عدم تحمل كيفر از این امر جلوگيری می‌کنند.

گزارشگران بدون مرز (RSF) بار دیگر مقامات ایران را به محترم شمردن قانون‌ها و دستور عمل‌هایی که خود تصویب کرده‌اند و همچنین میثاق‌های و موازین جهانی را که ایران پذیرفته و امضا کرده و ملزم به اجرای آن‌ها است، فر امی‌خواند.*

جمهوری اسلامی ایران دررده‌بندی جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۱۷ گزارش‌گران بدون مرز از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ١٦۵ قرار دارد.

*مواد ١٠٢ و ١٠٣ آيين نامه اجرايي سازمان زندانها و اقدامات تاميني و تربيتي كشور که "برای نگهداری متهمان تحت قرار و محكومان به حبس" در "كليه امور زندانها" قابل اجراست و مسئولان زندان را مكلف به تامین احتياج‌هاي درماني و بهداشتي محكومان کرده است. بنا بر میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی که ایران یکی از امضا کنندگان آن است، محروم کردن از درمان پزشکی می‌تواند نقض ممنوعیت شکنجه و رفتار ظالمانه، غیر انسانی و یا تحقير آميز محسوب شود.»

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy