Monday, Jan 29, 2018

صفحه نخست » جراحی‌ ترمیمی و قرص‌ باکرگی! تجارت سودآور پرده بکارت در ایران

وبلاگ ناظران رادیو فرانسه، باکرگی در روز ازدواج همچنان در بخش بزرگی از جامعه ایران نکته شاخصه مهمی است. اما آن مسئله باعث نمی‌شود که بسیاری از زنان ایرانی از رابطه جنسی پیش از ازدواج خودداری کنند، در نتیجه بازسازی پرده بکارت به یک تجارت بزرگ در ایران بدل شده است که نه تنها برخی از پزشکان و جراحان زنان بلکه فروشندگان "قرص‌های بکارت"نیز از آن سود کلانی به جیب می‌زنند. کافی است نگاهی به شبکه‌های اجتماعی انداخت تا تبلیغ آنها را در هر استان و شهر بزرگ و متوسطی پیدا کرد.

برای دهه‌ها، عمل جراحی تنها راه برای زنانی بود که می‌خواستند در شب ازدواج "باکره"باشند. این عمل در واقع دوختن بخش‌هایی از لب‌های درونی واژن است که در هنگام "اولین"رابطه جنسی با همسر شکافته شده و خون‌ریزی خواهد کرد، تا شوهر زن باور کند که او پیش از این رابطه جنسی نداشته و خونریزی در پی پاره شدن پرده باکرگی بوده است. با اینکه بسیاری از پزشکان و دانشمندان اساساً وجود پرده باکرگی در زنان را که در اولین رابطه جنسی پاره خواهد شد و خون خواهد آمد تکذیب می‌کنند. بسیاری از زنان امکان دارد اساساً غشایی که در اولین رابطه جنسی دچار خونریزی شود را نداشته باشند و یا بسیاری دیگر به دلایل دیگر این غشای نازک را از دست بدهند. با این حال افسانه پرده باکرگی همچنان زنده است و سابقه مکتوب چنین عمل‌هایی از دهه ۵۰ خورشیدی در ایران مانند بسیاری دیگر از کشورهای دیگر مانند فرانسه وجود دارد.

ویدئویی که برای آموزش استفاده از قرص‌های باکرگی در یوتیوب منتشر شده است

قرصی با مایع سرخ

اما از دهه ۷۰ خورشیدی، قرص‌هایی تولید شد که می‌توانند در حین عمل جنسی مایعی سرخ از واژن آزاد کنند که مانند یک خونریزی خفیف بود.

قیمت، شکل و اندازه آنها متفاوت است اما شیوه کار همه یکی است. حدود یک ساعت پیش از رابطه جنسی باید آنها را درون واژن قرار داد، گرما و رطوبت درون واژن جذب غشای بیرون قرص می‌شود و آن را شکننده می‌کنند در نتیجه در هنگام رابطه جنسی این قرص پاره می‌شود و مایعی سرخ آزاد می‌کند تا احتمالاً شوهر را به اشتباه بیندازد.

کافی است در تلگرام و اینستاگرام جستجو کرد، به راحتی می‌تواند کانال‌ها و صفحات فروش این قرص‌ها را یافت. می‌توان قرص‌ها را سفارش داد و این بسته پستی بدون هیچ اشاره‌ای به ماهیت آن بر روی جعبه و بسته پستی به آدرس مورد نظر شما فرستاده خواهد شد. قیمت‌ها نیز متفاوت هستند، از سی هزار تومان تا ۳۵۰ هزار تومان.

img_2546.jpg

نمونه‌هایی از آگهی‌های قرص‌های باکرگی در شبکه‌های اجتماعی

مارک‌هایی که بیشتری حضور را در شبکه‌های اجتماعی در ایران دارند مارک‌هایی مانند "نوال"، "بیوتی ویرجین"، "باترفلای"و "رابرت"هستند. جستجو برای یافتن آدرس یا کارخانه و یا کوچک‌ترین ردی از آنها به زبان‌های انگلیسی، فارسی و فرانسه غیرممکن است، این کمپانی‌ها با این اسامی در دنیای مجازی و احتمالاً واقعی وجود خارجی ندارند.

تنها با جستجوی نام "بیوتی وریجین"با یک کمپانی چینی رو به رو می‌شویم که این کمپانی آرایشی بهداشتی چینی نیز "قرص باکرگی"تولید نمی‌کند. همچنین با جستجوی "نوال"تنها رد به یک دفتر بدون شماره تلفن و بی نام و نشان در سنگاپور با عنوان "نوال کسمتیک"می‌رسیم و دیگر هیچ، اینکه این قرص‌ها واقعاً همان کاری که مدعی هستند را انجام می‌دهند و یا مایع و غشای آنها برای سلامتی زنان مضر هستند یا سوالاتی که در این شرایط نمی‌توان به آنها پاسخ داد.

با این حال کارخانه‌هایی با اسم و رسم در برخی از کشورها مانند چین، هند و حتی انگلیس وجود دارند که این قرص‌ها را تولید می‌کنند اما هیچ نشانی از این قرص‌ها از کارخانه‌های اسم و آدرس‌دار در بازار ایران یافت نمی‌شود.

img_2550.jpg

حضور گسترده آگهی قرص‌های باکرگی در فضای مجازی این ایده را قوت می‌بخشد که مصرف آنها نیز باید گسترده باشد. اما این رازی است که کمتر کسی حاضر به گفتگو درباره آن است. اما بر اساس پژوهشی که از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس در سال ۹۳ منتشر شد، ۷۴٫۳ دختران و پسران نوجوان در سنین دبیرستان، رابطه جنسی را تجربه کرده‌اند، البته در این گزارش به نحوه رابطه جنسی و اینکه این رابطه جنسی شامل دخول نیز می‌شود اشاره‌ای نکرده است.

یک رسانه محلی نیز در ایران در گزارشی که همان سال منتشر شد از قول یک فروشنده این قرص‌ها عنوان کرده است که او روزانه حدود ۱۰۰ تلفن دارد و هر روز حدود ۱۵ بسته از این قرص‌ها را می‌فروشد.

img_2552.jpg

عمل جراحی "سودآور"

عمل جراحی پرده بکارت همچنان در ایران صورت می‌گیرد و حتی کلینیک‌هایی در این زمینه مشغول به کار هستند. تابو بودن این موضوع هرگونه تحقیق و آمار در این زمینه را غیرممکن کرده است اما بر اساس شهادت ناظران ما از ایران کمتر جراح زنانی است که چنین پیشنهاد پول‌سازی را رد کند. یک عمل جراحی ساده که زمان آن‌چنانی هم نخواهد گرفت و در یک کلینیک به سادگی قابل اجرا است، هزینه‌ای حدود ۵ تا ۷ میلیون برای مشتری به بار خواهد آورد.

با این حال پزشک‌های زنان در ایران چندان مایل به گفتگو در این رابطه نیستند. "ناظران"با چندین پزشک زنان از جمله اعظم موسوی عضو انجمن علی سرطان‌های زنان ایران تماس گرفت تا نظر آنها را در این رابطه جویا شود، تمامی آنها از گفتگو درباره عمل جراحی خودداری کردند و از وجود قرص‌های باکرگی اساساً اظهار بی‌اطلاعی کردند. دو پزشک زنان دیگر که با بسیاری از رسانه‌های ایرانی در رابطه با بیماری‌های زنان گفتگو می‌کنند نیز از گفتگو در این رابطه خودداری کردند.

tarmim.jpg

"گواهی بکارت"پزشکان، عامل فشار در جامعه است

نازنین در این رابطه توضیح می‌دهد:

تا به امروز، پزشکان زنان از هرگونه همکاری حتی گفتگو با کنشگران مسائل زنان خودداری کرده‌اند. پزشکان زنان در ایران نقش مهمی در روند مهم ماندن پرده بکارت در جامعه بازی می‌کنند. آنها کسانی هستند که با یک درخواست ساده خانواده‌ها حاضر می‌شوند برگه گواهی بکارت بدهند و از این راه پول به جیب بزنند. این کار نه تنها مخالف علم پزشکی است بلکه در تناقض با قسم آنها به عنوان یک پزشک نیز هست. آنها حق ندارند مسائل خصوصی بیمار خود را با افراد دیگر به اشتراک بگذارند. .

ناظران"با یک پزشک زنان ایرانی ساکن انگلیس در این رابطه گفتگو کرد، این پزشک نیز تأیید کرد که بارها برای بسیاری از زنان از کشورهای مختلف از جمله زنان ایرانی در انگلیس گواهی بکارت و یا گواهی‌ای که اذعان کند پرده آنها به دلیل دیگری جز رابطه جنسی پاره شده است صادر کند.

ناظر ما اضافه می‌کند:

مسئله‌ای که حتی از گواهی بکارت هم بدتر است این است که پزشک‌های زنان از انجام برخی از آزمایش‌های مهم پزشکی بر روی زنانی که ازدواج نکرده‌اند خودداری می‌کنند. به عنوان مثال بسیاری از پزشک‌های زنان از انجام تست پاپ اسمیر [این آزمایش برای بررسی بافت درون واژن برای پیش‌بینی سرطان دهان رحم صورت می‌گیرد] از زنانی که ازدواج نکرده‌اند خودداری می‌کنند. آنها می‌گویند انجام این آزمایش بدون آسیب زدن به پرده بکارت ممکن نیست در نتیجه بسیاری از زنانی که ازدواج نکرده‌اند می‌توانند به مراحل پیشرفته سرطان دهانه رحم برسند به این خاطر که دکترها از آزمایش پاپ اسمیر بر روی آنها خودداری می‌کنند.
مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy