Sunday, Feb 4, 2018

صفحه نخست » حسن روحانی: بر سر قدرت نظامی دفاعی مذاکره می‌کنیم

rouhani_020418.jpgبر سر قدرت نظامی دفاعی مذاکره می‌کنیم، اما عقب‌نشینی نمی‌کنیم

رادیو زمانه، رئیس‌جمهوری ایران در سخنانی بار دیگر تأکید کرد که تهران بر سر به گفته او، «توانمندی‌های دفاعی» نظامی عقب‌نشینی نخواهد کرد، هرچند مذاکره انجام خواهد داد. اشاره‌ای به برنامه‌ توسعه موشک‌های بالستیک که در ماه‌های اخیر آمریکا و اروپا را بر سر انتقاد از ایران متحد کرده است. سخنرانی او که با دفاع از جنگ هشت‌ساله ایران و عراق همراه بود، در آستانه سفر وزیر خارجه فرانسه به ایران و در پاسخ به انتقادهای محافظه‌کاران «دلواپس» درباره توافق هسته‌ای صورت گرفته است.

حسن روحانی یکشنبه ۱۵ بهمن وضعیت جهان را وضعیتی توصیف کرد که «همه در حال تهدید یکدیگر هستند» و گفت: «بعید است دنیا گل و بلبل شود.» او گفت که همین وضعیت باعث شده تا قدرت‌های جهانی با استفاده از «سلاح کشتار جمعی و هسته‌ای» به تهدید رقبایشان بپردازند و از این مسئله نتیجه گرفت که ایران نیز باید به تقویت تسلیحاتی خود بپردازد:

در این شرایط آیا می‌توان گفت که زمان صلح و برادری است و ما قدرت دفاعی نمی‌خواهیم؟ ما همیشه قدرت نظامی می‌خواهیم و تا زمانی که تهدید علیه ما وجود دارد ما برای ایستادگی در برابر هر تهدیدی باید قدرت دفاعی‌مان را تقویت کنیم. اگر می‌توانیم که به حمدالله نیز توانسته‌ایم خودمان می‌سازیم و اگر نه آنها را می‌خریم.

به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید

او ادعا کرد که تأکید بر تقویت تسلیحاتی نه برای جنگ که برای صلح است. حسن روحانی تأکید کرد که « مسئولان ما برای توانمندی دفاعی‌شان نیاز به مذاکره و توافق با هیچ قدرتی ندارند و نخواهند داشت. صحبت و بحث می‌کنیم و اگر مقامی آمد به او جواب قاطع می‌دهیم.»

ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه اسفندماه به ایران خواهد آمد تا درباره توافق هسته‌ای و مسائل منطقه‌ای به رایزنی بپردازد. او به روزنامه فرانسوی «فیگارو» گفته بود که اروپایی‌ها با ایران توافق کرده‌اند تا بر سر برنامه موشکی این کشور «گفت‌و‌گویی فشرده و جدی» داشته باشند و این گفت‌و‌گوها پیشاپیش آغاز شده است.

امکان رایزنی بر سر برنامه موشکی و سفر وزیر خارجه فرانسه به این خاطر با انتقاد محافظه‌کاران و دلواپسان هسته‌ای روبه‌رو شده است.

احمد خاتمی در خطبه‌های نماز جمعه دو روز پیش گفته بود که ایران نه تنها به ساختن موشک‌های بالستیک ادامه می‌دهد، بلکه تا جایی که بخواهد برد آن را افزایش خواهد داد. این روحانی محافظه‌کار تندرو گفته بود:

وزیر خارجه فرانسه و دیگران نیز این پنبه را از گوش‌شان بیرون کنند که اگر می‌خواهند برای این بیایند مذاکره کنند، جوابش همین است که شنیدید.

به نظر می‌رسد حسن روحانی در سخنرانی خود خبر مذاکره بر سر برنامه موشکی بالستیک با متحدان اروپایی را تأیید کرده اما به منتقدان وعده داده که عقب‌نشینی نخواهد کرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا ۱۲ ژانویه/ ۲۲ دی برای «آخرین بار» تعلیق تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را تمدید کرد. او گفت که در صورت برآورده‌نشدن شرط‌هایش و تصحیح به گفته او «نقایص فاجعه‌بار توافق»، به طور یکجانبه از این توافق بیرون خواهد رفت.

این شرط‌ها که بار اصلی برآورده‌کردن‌شان بر دوش متحدان اروپایی آمریکا در توافق هسته‌ای، فرانسه، بریتانیا و آلمان خواهد بود، عبارتند از: دسترسی فوری بازرسان بین‌المللی به تمام تأسیسات ایران، از جمله تأسیسات نظامی؛ دائمی‌کردن محدودیت ایران در غنی‌سازی اورانیوم؛ و مرتبط‌کردن برنامه‌های توسعه موشک‌های بالستیک دوربرد به برنامه تسلیحات هسته‌ای به نحوی که هر گونه آزمایش موشک‌های بالستیک دوربرد از سوی ایران به بازگرداندن «تحریم‌های سخت» علیه این کشور بینجامد.

«برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام)، معاهده حاصل از توافق هسته‌ای ایران با آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، در معرض خطر قرار دارد اما به جز آمریکا، دیگر طرفین آن خواهان حفظش شده اند.

رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا نیز هفته گذشته به اروپا سفر کرد و از توافق با متحدان اروپایی برای «تصحیح برجام» خبر داد.

دفاع فرمانده سابق پدافند هوایی از جنگ عراق

سخنان رئیس‌جمهوری ایران در مراسم بهره‌برداری از مراکز فرهنگی مربوط به جنگ ایران و عراق ایراد شد. او سخنرانی‌اش را با دفاع از این جنگ آغاز کرد و گفت که «در هر جنگی و دفاعی قبل از سخت افزارها باید به فکر نرم‌افزارهای آن دفاع و جنگ باشیم.»

روحانی یکی از این نرم‌افزارها را «مشروعیت» جنگ به عنوان دفاع در برابر نیروی متجاوز در نگاه مردم دانست و هشدار داد که «اگر مشروعیت برای همه مردم روشن نباشد، آن ملت از جنگ خسته می‌شوند.»

او جنگ هشت‌ساله ایران و عراق را از این جهت دارای مشروعیت دانست. با این حال، منتقدان جنگ ایران بر این باور بوده‌اند که این جنگ می‌توانست پس از بازپس‌گرفتن خرمشهر و پذیرفتن قطعنامه ۵۱۴ شورای امنیت برای آتش‌بس با عراق پایان یابد.

رئیس‌جمهوری ایران که در دوران جنگ فرماندهی پدافند هوایی را برعهده داشته است، مدعی شد که مردم به فرماندهان جنگ و نیروهای ارتش و سپاه پاسداران و بسیج اعتماد داشتند. او با اشاره به آغاز درگیری‌ها با عراق از تحقیق و تفحص «هر روزه» نمایندگان مجلس در آن دوران انتقاد کرد و ادعا کرد که

اگر کار را به اهلش واگذار نکنیم و اعتماد نکنیم و بخواهیم قدم قدم درباره مسائل چه جنگ چه مسائل دیگر هر روز صبح به پروژه‌ای که به پیمانکار سپردیم سرکشی کنیم کار پیش نمی‌رود.

رئیس‌جمهوری ایران پس از این سخنان یکی از مشکلات امروز کشورش را «احساس وظیفه بیش از حد» توصیف کرد.

هرچند برخی از منتقدان جنگ ایران به سربازگیری اجباری و نیز پذیرفتن سربازان زیر سن قانونی در این واقعه اشاره می‌کنند، حسن روحانی در این سخنرانی ادعا کرد که مردم «داوطلبانه» به جبهه می‌رفتند و حتی «در شناسنامه خود دستکاری می‌کردند تا بتوانند به جبهه بروند».

او همچنین خواست تا نیروهای مسلح ایران رفتار حزبی و سیاسی نداشته باشند و فراجناحی عمل کنند.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy