Wednesday, Mar 21, 2018

صفحه نخست » حمله اسرائیل به راکتور هسته‌ای سوریه هشدار به ایران بود

israel_032118.jpgدویچه وله - اسرائیل رسما مسئولیت حمله به راکتور هسته‌ای سوریه در سال ۲۰۰۷ را پذیرفت. مقامات اسرائیلی با بیان این که این حمله هشداری به ایران بوده، تاکید دارند که اسرائیل اجازه ایجاد تاسیساتی که تهدیدی برای آن شود را نخواهد داد.

اسرائیل اعلام کرده که بمباران راکتور اتمی سوریه در سال ۲۰۰۷ هشداری به ایران بوده است. وزیر اطلاعات اسرائیل روز چهارشنبه ۲۱ مارس (اول فروردین) با اشاره به این حمله، گفته است که هدف آن رساندن این پیام به ایران بود که اسرائیل به این کشور اجازه دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای را نخواهد داد.

به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید

اسرائیل کاتز، وزیر اطلاعات اسرائیل، پس از اعلام این خبر، در حساب توییتری خود نوشت: «این عملیات و موفقیت آن روشن ساخت که اسرائیل به کسانی که تهدیدی برای وجود این کشور هستند اجازه دست‌یابی به سلاح‌های هسته‌ای را نخواهد داد. این یعنی سوریه آن روز و ایران امروز.»

ارتش اسرائیل هم روز چهارشنبه (۲۱ مارس/ اول فرودین) برای نخستین بار با صدور بیانیه‌ای حمله به رآکتور اتمی سوریه در سال ۲۰۰۷ را پذیرفت. نیروی هوایی اسرائیل در این حمله که بیش از ۱۰ سال پیش انجام گرفت رآکتور هسته‌ای سوریه را منهدم کرد.

در این ارتباط تصاویر ماهواره‌ای و فیلمی منتشر شده است که لحظه انهدام رآکتور هسته‌ای سوریه را در صحرایی در نزدیکی دیرالزور را نشان می‌دهند. این رآکتور در ۴۵۰ کیلومتری دمشق، پاتیخت سوریه قرار داشت و به کمک کره شمالی مخفیانه در سوریه ساخته شده بود. بمباران راکتور فقط چند هفته پیش از شروع کار آن صورت گرفت.

43059043_404.jpg

تصاویر بمباران رآکتور اتمی سوریه توسط جنگنده‌های اسرائیلی

گادی آیزنکوت، فرمانده ارتش اسرائیل اعلام کرده است که پیام حمله به رآکتور اتمی در سال ۲۰۰۷، این است که اسرائیل هرگز اجازه نخواهد داد قدرتی که آینده این کشور را تهدید کند، تشکیل شود. فرمانده ارتش اسرائیل همچنین تاکید کرده است که : «این پیام ما در سال ۲۰۰۷ بود و این پیامِ امروزِ ماست و پیامِ در آینده دور و نزدیک نیز خواهد بود.»

سرویس مخفی اسرائیل از سال ۲۰۰۴ اطلاعات مهمی را جمع آوری کرده بود که در نهایت منجر به حمله هوایی جنگنده‌های اسرائیل به راکتور سوریه شد. در آن زمان، ارتش اسرائیل سناریوهای مختلفی را هم برای انهدام این رآکتور اتمی آزمایش کرده بود.

آژانس بین‌المللی اتمی اعلام کرده است که این ساختمان منهدم شده به احتمالا قوی یک رآکتور اتمی بوده است. دولت سوریه ولی تاسیس رآکتور اتمی را تکذیب کرده بود.

ایران و سوریه دو کشور هم‌پیمان در منطقه هستند. جمهوری اسلامی ایران برای بقای رژیم اسد کمک می‌کند. اسرائیل ولی حضور ایران در سوریه را تهدیدی برای خود قلمداد می‌کند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل بارها ایران را متهم کرده است که به رغم توافق اتمی با ۶ قدرت جهانی به طور مخفیانه برای ساخت بمب اتمی فعالیت می‌کند.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy