جمعه 11 دی 1383   صفحه اول | درباره ما | گویا
170x220.gif

ویترین های شکسته، گزارشی از حضور زنان در احزاب، بهمن احمدی امویی

بهمن احمدی امويی
بعضی احزاب فکر می کنند، زنان برای ویترین حزبشان مناسب هستند.» جنبش های زنان در ترکیه سالهاست تلاش میکنند، بر نابرابری زنان در این کشور غلبه کنند. در بهار ۲۰۰۷ انجمن کاد( KADE انجمنِ آماده سازی و حمایت از زنان در عرصه سیاست) کارزاری را به راه انداخت . به صورت نمایش زنان مشهور در تلویزیون، بر پوسترها و بر تصاویر ستونهای نصب اعلانات. برای این زنان ریش و سبیل گذاشته بودند. آنان به این شکل نمادین می پرسیدند: «آیا باید ریش و سبیل داشته باشیم تا به مجلس راهمان دهند؟ ... [ادامه مطلب]

بخوانید!
پرخواننده ترین ها

نقدي بر مقاله "مسيح مصلوب و ميتراي گاوکش" توسط نادر ابراهيمي

مئ معتقدم که ما بايد اعتقادات اصلي در اسطوره ي ميترا را مورد توجه قرار بدهيم و قبل از آن که معناي ميتراي گاوکش را مورد تفسير قرار بدهيم ، بايد معناي قرباني کردن گاو را براي خود روشن کنيم



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 





اشاره
دوست دانشمند و ناديده ام اقاي نادر ابراهيمي، اخيرا براي من ايميلي فرستاده اند و در آن با نظريه اي که من درمقاله ي "مسيح مصلوب و ميتراي گاوکش" طرح کرده بودم مخالفت کرده اند. من با آن که با استدلال هاي ايشان مخالفم و همچنان بر نظريه ي خود در باره ي مسيح و ميترا اصرار دارم، اما از دست اندر کاران گويا خواهش مي کنم نامه ي ايشان را به عنوان يکي از مخالفان مقاله ي مزبور منتشر نمايند تا عرصه براي تقارب آرا و تضارب عفايد مختلف گشوده باشد . آنچه در زير مي آيد متن نامه ي ايشان است که از انگليسي به فارسي برگردانده شده است.

عباس احمدي
--------------------

آقاي احمدي عزيز،

من مقاله ي شما در مورد مسيح مصلوب و ميتراي گاوکش را خواندم که در آن شهيد شدن مسيح را با شهيد شدن گاو به دست ميترا مقايسه کرده بوديد.

من مي خواهم نظرم را در باره ي اين موضوع بيان کنم. من با نتيحه گيري شما مخالفم. مخصوصا آن قسمت که مي گوييد ميترا قاتل مسيح (=گاو) است و بنابراين جشن يلدا نمي تواند جشن تولد مسيح باشد!

مئ معتقدم که ما بايد اعتقادات اصلي در اسطوره ي ميترا را مورد توجه قرار بدهيم و قبل از آن که معناي ميتراي گاوکش را مورد تفسير قرار بدهيم ، بايد معناي قرباني کردن گاو را براي خود روشن کنيم.

البته تفاوت هايي بين ميترايسم و مسيحيت وجود دارد، اما مفهوم قرباني کردن در هر دو مذهب يکسان است. عشق و محبت ميترا دست کمي از عشق و محبت مسيح ندارد. متاسفانه، سوتفاهم ها و بدفهمي هاي زيادي در باره ي اسطوره ي ميتراي ايراني وجود دارد. گرچه تعليمات و آموزه هاي ميترايسم در طول زمان و در مناطق مختلف جغرافيايي توسط ميتراپرسان تا حدودي دگرگون شده است، اما مفهوم ميترا (مهر) در بسياري از مذاهب منجمله مسيحيت و آيين زردشت به همان صورت دست نخورده باقي مانده است.

فرانتس کومونت و هاشم رضي در مقاله ي زير درباره ي مفهوم قرباني کردن در ميترايسم و شباهت هاي آن به مسيحيت توضيح داده اند:
http://www.sacred-texts.com/cla/mom/

قرباني کردن در ميترايسم تنها سلاخي کردن يک گاو مانند قصاب ها نيست! ميترا نه يک فصاب است و نه يک قاتل. ميترا عشق است. اين عشق است که زندگي را بوجود مي آورد نه سلاخي کردن و قصابي کردن! مراسم قرباني کردن بوسيله ي عشق (=ميترا) بسيار به مفهوم "زخم زدن" در اسطوره ي ايراني سيمرغ شبيه است. براي مفهوم "زخم زدن" به نوشته هاي مدوچهر جمالي در سايت هاي زير مراجعه کنيد:
http://jamali-online.com/
http://www.khomam.com/

در مورد تولد مسيح و شباهت آن با تولد خداي خورشيد (ميترا)، به صفحه ي 191 سايت زير مراجعه کنيد:
http://www.sacred-texts.com/cla/mom/mom09.htm

من به همه ي پٍژوهشگران احترام مي گذارم، اما اختلافات عمده اي بين تفسير شما از ميتراييسم و تفسير ساير پژوهشگران وجو د دارد. بر مبناي آن چه من از استادان اسطوره شناسي ايراني مانند منوچهر جمالي، هاشم رضي، پروين شکيبا، و بسياري ديگر اموخته ام، نمي توانم با نظريات شما در باره ي ميترايسم موافق باشم.

با درود
نادر ابراهيمي


Copyright: gooya.com 2009