انهدام دو هسته تشکيلاتی و نظامی گروهک تروريستی در سنندج، ايسنا
خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسی
دو هسته تروريستی گروهک منحله کومله که در چند هفته گذشته با ايجاد فضای رعب و وحشت در شهرستان سنندج، اقدام به زورگيری و گروگانگيری میکردند توسط ماموران اداره کل اطلاعات استان کردستان شناسائی و متلاشی شدند.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از روابط عمومی وزارت اطلاعات، مجرمان علاوه بر فعاليت تشکيلاتی و نظامی، اقلام تبليغی عليه نظام توزيع کرده و شهروندان کردستانی را به قصد اخاذی گروگان میگرفتند.
بر اساس اعتراف متهمان، اعضای اين گروهک درآمد نامشروع خود را به حساب بانکی سران حزب منحله در خارج از کشور واريز کرده و در قاچاق مواد مخدر نيز نقش داشتهاند.
از ۴ نفر عوامل دستگير شده علاوه بر کشف ۳ قبضه اسلحه کلاشينکف و ۱۱۰ کيلوگرم حشيش، اسناد درون تشکيلاتی در ارتباط با تهديد شهروندان سنندجی به کمک مالی برای گروهک کومله به دست آمده است.
***
کومله بازداشت اعضای خود در ايران را تکذيب کرد، بی بی سی
وزارت اطلاعات ايران اعلام کرده که دو مقر مربوط به حزب کومله در استان کردستان را شناسايی و متلاشی کرده و چهار نفر را در اين ارتباط بازداشت کرده، اما حزب کومله اين خبر را تکذيب و اعلام کرده که هيچيک از کسانی که اخيراً در مناطق مختلف کردنشين ايران بازداشت شده اند ارتباطی با کومله ندارند.
در اطلاعيه اين وزارتخانه آمده که بازداشت شدگان "در چند هفته گذشته با ايجاد فضای رعب و وحشت در شهرستان سنندج، اقدام به زورگيری و گروگانگيری می کردند و علاوه بر فعاليت تشکيلاتی و نظامی، اقلام تبليغی عليه نظام توزيع کردند و شهروندان کردستانی را به قصد اخاذی گروگان می گرفتند".
وزارت اطلاعات اعلام کرده که بازداشت شدگان اعتراف کرده اند که درآمدی را که از راه گروگانگيری کسب می کردند به حساب بانکی سران حزب کومله در خارج از ايران واريز می کردند و در قاچاق موادمخدر نيز نقش داشته اند.
آن گونه که در اطلاعيه وزارت اطلاعات آمده، از چهار نفر دستگير شده، سه قبضه اسلحه کلاشنيکف، ۱۱۰کيلوگرم حشيش و اسناد درون تشکيلاتی در ارتباط با تهديد شهروندان سنندجی به کمک مالی برای حزب کومله به دست آمده است.
اما حسن رحمان پناه، عضو شورای مرکزی حزب کومله (در گفتگو با بخش فارسی بی بی سی گفت که کومله خط مشی مسلحانه را آگاهانه کنار گذاشته و اتهاماتی که وزارت اطلاعات عليه اين حزب مطرح کرده، بی اساس است.
با اينکه کومله هم اکنون نيز نفرات و پايگاههايی در کردستان عراق دارد، اما بيش از دو دهه است که فعاليتی از اين حزب در ايران گزارش نمی شود.
حسن رحمان پناه، عضو شورای مرکزی کومله می گويد اين حزب به اين دليل فعاليت مسلحانه را در ايران کنار گذاشته که بهانه ای برای سرکوب جنبشهای فعال در ايران به حکومت اين کشور ندهد.
حزب کومله که خط مشی چپگرا و کمونيستی دارد در سالهای نخست پس از پيروزی انقلاب در کنار حزب دموکرات کردستان ايران، يکی از دو جريان اصلی کرد در اين کشور را تشکيل می داد و فعاليت گسترده ای در مناطق کردنشين داشت.
کومله مدتها در حال نبرد مسلحانه با دولت مرکزی ايران بود و بعداً نيز با حزب دموکرات کردستان ايران درگير شد و پس از مدتی بدنه اصلی حزب ناگزير به ترک ايران و استقرار در کردستان عراق شد.
در خارج از ايران شمار زيادی از اعضای کومله از اين حزب جدا شدند که عمدتاً جذب حزب کمونيست کارگری ايران شدند و عده ای نيز فعاليت حزبی را ترک گفتند.
هفت سال پيش نيز گروهی تحت رهبری عبدالله مهتدی از کومله منشعب شدند که به کومله زحمتکشان معروفند.