جمعه 27 اسفند 1389   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

اعلام شمارش معکوس برای حمله نظامی به ليبی و پذيرش آتش‌بس فوری از سوی حکومت قذافی، راديو زمانه

با اعلام شمارش معکوس برای حمله نظامی به ليبی، حکومت معمر قذافی اعلام آتش‌بس کامل داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، منابع فرانسوی گزارش داده‌اند که پس از تصويب قطع‌نامه سازمان ملل، حمله نظامی عليه حکومت سرهنگ معمر قذافی «در چند ساعت ديگر» انجام خواهد شد.

فرانسوا باروان، سخنگوی دولت فرانسه در گفت‌وگو با شبکه تلويزيونی آرتی‌ال اعلام کرد که اين کشور در حمله نظامی شرکت خواهد کرد.

وی در مورد اين‌که اين حمله چه زمان، از کجا و به چه شکل صورت خواهد گرفت، چيزی نگفت.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


با انتشار اين خبرها، موسی کوسا، وزير امور خارجه ليبی اعلام آتش‌بس عمومی داد و گفت اين کشور همه حملات خود عليه مخالفان را متوقف خواهد کرد.

اين در حالی است که معمر قذافی به شبکه تلويزيونی آرتی‌پی پرتغال گفته بود هرگونه حمله به ليبی را به «جهنم متجاوزان» تبديل خواهد کرد.

وی گفت: «اگر دنيا ديوانه شده است ما هم ديوانه می‌شويم. مقابله خواهيم کرد و زندگی‌شان را به جهنم تبديل خواهيم نمود.»

گفت‌وگوی سرهنگ قذافی شب گذشته پيش از تصويب قطع‌نامه شورای امنيت سازمان ملل انجام شده بود.

قطع‌نامه شورای امنيت سازمان ملل برای دفاع از غيرنظاميان ليبی اجازه حمله نظامی را داده است.

هدف اين قطع‌نامه محافظت از «غيرنظاميان و مناطق با جمعيت غيرنظامی» اعلام شده و در آن آمده است «تمامی تدابير لازم» در اين راه بايد صورت گيرد.

اين قطع‌نامه با ۱۰ رأی موافق در برابر پنج رأی ممتنع به تصويب رسيد. آلمان، چين، روسيه، برزيل و هند به اين قطع‌نامه رأی ممتنع دادند.

گيدو وستروله، وزير امور خارجه آلمان از پرهيز اين کشور در رأی‌گيری شورای امنيت دفاع کرد و گفت با مقابله جهانی عليه حکومت قذافی موافق است اما نه از طريق نظامی. وی گفت: «سربازان آلمانی در حمله نظامی به ليبی شرکت نخواهند کرد.»

وی افزود آلمان با بخش‌های ديگر اين قطع‌نامه در مورد تحريم‌ها عليه حکومت ليبی موافق است.

دولت چين اعلام کرد مسأله ليبی را جدی خواهد گرفت و از طريق تحريم‌ها آن را دنبال خواهد کرد و رئيس ستاد ارتش روسيه، ژنرال نيکلای ماکاروف گفت به هيچ‌ عنوان موافق حمله نظامی به ليبی نيست.

بر اساس نظر ديپلمات‌ها حمله هوايی به ليبی توسط آمريکا، فرانسه و بريتانيا انجام خواهد شد.

گرته فارمو، وزير دفاع نروژ اعلام کرد که اين کشور در حمله نظامی شرکت خواهد کرد. لنه اسپرسن، وزير امور خارجه دانمارک گفت اين کشور در انتظار تصويب پارلمان دانمارک برای ارسال جت‌های جنگنده اف ـ ۱۶ است.

دولت بلژيک امروز ظهر خبر داد که در چارچوب نيروهای ناتو در حمله نظامی به ليبی شرکت خواهد کرد و شش جنگنده اف ـ ۱۶ را در اختيار اين عمليات خواهد گذاشت. همچنين لهستان نيز گفته است هواپيماهای جنگی خود را برای اين حمله خواهد فرستاد.

خبرگزاری رسمی قطر نيز به نقل از يکی از مسئولان وزارت امور خارجه اين کشور اعلام کرد که اين کشور حاضر به همکاری با شورای امنيت سازمان ملل است.

سيف‌الاسلام قذافی، پسر معمر قذافی پس از تصويب قطع‌نامه شورای امنيت سازمان ملل گفت ليبی ترسی ندارد.

وی در مصاحبه با شبکه تلويزيونی ای‌بی‌سی آمريکا گفت: «ما در کشور خودمان و با مردم خودمان هستيم و ترسی نداريم.»

وی افزود: «شما اگر ليبی را بمباران کنيد و مردم را بکشيد کمکی به مردم نمی‌کنيد. شما کشور ما را ويران می‌کنيد و کسی از آن خوشحال نخواهد شد.»


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016