یکشنبه 21 فروردین 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

غفوری فرد: پیشنهاد استفاده از نیروی نظامی برای کمک به مردم بحرین خلاف قانون اساسی است، آفتاب

حسن غفوری‌فرد درباره پیشنهاد استفاده از نیروی نظامی جهت کمک به مردم بحرین، این اقدام را خلاف قانون اساسی و نیازمند تشخیص فرمانده کل قوا دانست.

نماینده تهران درباره انتقادات برخی نمایندگان به عقب بودن دستگاه سیاست خارجی از تحولات منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، با تاکید بر اینکه تحولات خاورمیانه آنقدر سریع بوده که دستگاه دیپلماسی هیچ کشوری آمادگی لازم را برای آن نداشته است، افزود: در عرض 2 ماه 2 کشور اصلی عربی همچون مصر و تونس کاملا آزاد شدند و کشورهایی مثل لیبی، یمن و بحرین شاهد تحولات بسیار سریعی بودند. بنابراین، این عیب از دستگاه دیپلماسی ما نیست، عیب از سرعت تحولات است که در یک‌صد سال اخیر بی‌نظیر بوده است.

پیشنهاد استفاده از نیروی نظامی برای کمک به مردم بحرین که روحالله حسینیان آن را طرح کرد، موضوعی است که غفوری‌فرد درباره آن، تصریح کرد: تصمیم‌گیری درباره استفاده از نیروی نظامی به بحرین در مرحله اول با فرماندهی کل قوا است و در صورتی‌که ولی‌فقیه مصلحتی را تشخیص دهند، حتما انجام خواهد شد. اما طبق قانون اساسی این کار امکان ندارد و قانون اساسی این اجازه را نداده است، مگر اینکه منافع جمهوری اسلامی ایران در خطر باشد.

وی ادامه داد: اگر نخواهیم از اختیارات فرمانده کل قوا استفاده کنیم، به نظر می‌رسد که قانون اساسی این اجازه را به ما نمی‌دهد. اما اگر ولی‌فقیه تشخیص دهند که جهان اسلام در خطر است، می‌توانند در این زمینه تصمیم‌گیری کنند.

به عقیده وی، ورود این‌گونه جمهوری اسلامی ممکن است دامنه کار را خیلی مشکل‌تر کند و حتما خاورمیانه دچار یک اشتعال عظیم خواهد شد که معلوم نیست که به کجا می‌رسد.

نماینده تهران در مجلس پیرامون جشن جهانی نوروز و تقاضای برخی طیف‌های نمایندگان برای لغو این مراسم به جهت همدردی با مردم کشورهای منطقه هم، گفت: نوروز یک جشن ایرانی است و در کشورهای اطراف خاورمیانه هم طرفداران جدی دارد. بنابراین با اصل برگزاری جشن نوروز موافق هستیم؛ اما ما یک ذهنیت منفی در این‌باره داریم که نکند ملی‌گرایی به احیا روحیه‌ای که در جشن‌های 2500 ساله در مقابل اسلامیت بوده، بیانجامد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


غفوری‌فرد اظهارداشت: به علت این ذهنیت منفی، این نگرانی وجود داشت که مبادا تقویت این ابعاد، موجب توجه به کشورهای خاورمیان‌های شود و مسائل کشورهای عربی و اسلامی تحت‌الشعاع قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه این دغدغه در میان علماء هم وجود داشت، خاطر نشان کرد: باید این نگرانی را برطرف کرد.

نماینده تهران در مجلس در پاسخ به این سوال که فکر می‌کنید دولت چگونه می‌تواند این نگرانی را برطرف کند؟، گفت: در احادیث اسلامی هم راجع به جشن نوروز صحبت شده، اما برای رفع نگرانی علما و متدینین باید بعد «اسلامیت» این مراسم تقویت شود و به عنوان یک پدیده که مورد توجه اسلام است، آن را دنبال کرد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016