به گزارش جهان، بانکها از همان زمان تاسیس سودده بودهاند و ساز و کار آنها به گونهای است که در ۹۹ درصد مقاطع سود میکنند و حتی در زمان ورشکستگی صاحبان بانک ضرر نمیکنند بلکه این سپردهگذاران هستند که باید جور بیتدبیری آنها را بکشند.
چند روزی است که بانک مرکزی در اطلاعیههای گوناگون به سپردهگذاران هشدار میدهد که پول خود را فقط در بانکها و موسسات مالی و اعتباریای که مجوز دارند سرمایهگذاری کنند و گول تبلیغات بانکها و موسسات مالی و اعتباری فاق مجوز را نخورند. در جدول زیر اسامی بانکها و موسسات مالی و اعتباری که میتوان سرمایهگذاری کرد را میخوانید:
بانکهایی که از بانک مرکزی مجوز دارند:
طبق اطلاعیههای بانک مرکزی فقط بانکها و موسساتی که نام آنها در بالا آمده دارای مجوز هستند و مردم در هر جا غیر از این بانکها و موسسات سرمایهگذاری کنند عواقب سرمایهگذاریشان دیگر در دست بانک مرکزی نیست و سرمایهگذاران در صورت پلمپ شدن یا تعطیل شدن موسسات و بانکهای غیر مجاز باید برای به دست آوردن پولشان دوندگی کنند و به مراجع قضایی رجوع کنند. طبق جدول بالا فقط موسسه مالی و اعتباری توسعه مجوز موسسه مالی و اعتباری دارد و بقیه موسسات که در سطح شهر فراوان هم هستند مجوز ندارند.
این بانکها غیر مجاز هستند
بانک مرکزی برای چندمین بار هشدار داد که ساماندهی موسسات مالی و اعتباری را با شدت پیگیری می کند و در حال حاضر با همکاری مسئولان کشوری، مقامات امنیتی، دادستانی و قوه قضائیه هماهنگی بیشتری برای افزایش نظارت ها انجام شده است و بانک مرکزی از این پس مسئولیتی در قبال سپرده گذاری در موسسات غیرمجاز ندارد.
حمید تهرانفر، معاون نظارتی بانک مرکزی چندی پیش از ارائه ۵۰ درخواست جدید برای تاسیس بانک خصوصی خبر داد گفت: "در آینده هیچ موسسه پولی در کشور نباید بدون مجوز فعالیت کند و این موضوع تصمیم مقامات کشور است و از آن حتی یک قدم هم عقب نشینی نخواهیم کرد.
وی در مورد نحوه برخورد با موسسات متخلف گفت: بانک مرکزی با صلابت و با پیش آگهی به این موسسات اخطار می دهد و در آینده اگر مشکلی هم ایجاد شود هیچ کمکی نمی کند. به سپرده گذاران بانکی هشدار میدهیم که اگر موسسه غیر مجازی را برای سپرده گذاری انتخاب و وجوه خود را نزد آنها قرار دهند، مسئولیت کار با خود آنها است و قطعا بانک مرکزی کمکی به آنها نخواهد کرد؛ زیرا در گذشته که بانک مرکزی برای کمک به موسسات وارد عمل می شد، شاید آن زمان این توجیه بود که هنوز مردم مطلع نیستند و به حد کفایت اطلاعرسانی نشده است، ولی هماکنون دیگر شرایط تغییر کرده است. این اخطارها از گذشته تا به امروز بوده و از ارگانهای مختلف کشوری هم این اخطارها داده شده و به همین دلیل حجت تمام است و مسئولیت با خود مردم است."
در لیست جدید بانک مرکزی نام بانکها و موسسات مالی و اعتباری زیر دیده نمیشود در حالیکه همه این موسسات در سطح کشور شعبههای فراوانی دارد و همین امر موجب شده که مردم سرگردان شوند:
بانکها و موسسات مالی فاقد مجوز
در جدول بالا که نام موسسات مالی و اعتباری بدون مجوز آمده نام دو بانک مهر اقتصاد و آینده دیده میشود که تا چند ماه پیش مجوز داشتند و مشخص نیست چرا مسوولان بانک مرکزی نام این دوبانک را حذف کرده است. حتی بانک مرکزی این دو بانک را به عنوان موسسه مالی و اعتباری هم قبول ندارد.
خیلیها در این بانکها و همچنین در موسسات مالی و اعتباری مانند ثامنالحجج، کوثر و فرشتگان سپرده دارند و این اطلاعیههای بانک مرکزی موجب شده مردم دچار تردید شوند چراکه اگر این موسسات و بانکها غیر مجاز هستند چرا هیچکس با ادامه فعالیت آنها مخالفت نمیکند و مراجع انتظامی چرا آنها را پلمب نمیکند؟ این سوال اساسی آنهایی است که در این موسسات سرمایهگذاری کردهاند و حتی از آنها تسهیلات دریافت کردهاند.
به هر حال این بار هشدار بانک مرکزی بسیار جدی بوده و آنهایی که دنبال دردسر نیستند در حال خارجکردن پول از این بانکها و موسسات مالی و اعتباری هستند. تصمیم شما چیست؟ آیا به هشدار بانک مرکزی توجه میکنید یا به بیتفاوتی کارمندان بانکهای غیرمجاز؟