چهارشنبه 27 فروردین 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


خواندنی ها و دیدنی ها
بخوانید!
پرخواننده ترین ها

نمایندگان مجلس سوئیس "به شرط انگشت‌نگاری" می‌توانند به ایران سفر کنند

• در پی لغو سفر هیئت پارلمانی هلند به ایران، کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که برای سفر هیئت پارلمانی سویس نیز سه‌شرط تعیین شده است. انگشت‌نگاری و عدم ملاقات با مخالفان از جمله این شرط‌ها است.

دویچه وله ـ یک روز پیش از سفر هیئت پارلمانی سویس به تهران، صفر نعیمی‌راد عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان اعلام کرد که برای این سفر سه‌شرط تعیین شده است. پذیرش انگشت‌نگاری از اعضای هیئت، عدم دیدار با "فتنه‌گران" و پای‌بندی به توافق‌های دوطرفه، به گفته نعیمی‌راد این سه‌شرط هستند.

هیئت پارلمانی سویس قرار است روز چهارشنبه (۱۶ آوریل، ۲۷ فروردین) وارد تهران شود. عضو کمیسیون امنیت‌ملی مجلس ایران نگفته است که آیا سه شرط مورد اشاره او به اعضای این هیئت ابلاغ شده است یا نه. اگر این موضوع رسما ابلاغ شده باشد، احتمال این که هیئت پارلمانی سویس نیز مانند هیئت پارلمانی هلند سفر خود به تهران را لغو کند زیاد است. انگشت‌نگاری از دیپلمات‌ها، عملی غیرمتداول است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


لغو سفر هیئت پارلمانی هلند

دولت ایران پیش‌تر با تعیین شرایط نسبتا مشابهی برای سفر هیئت پارلمانی هلند سبب شد که این هیئت برنامه سفر خود را لغو کند. همچنین برنامه دو هیئت پارلمانی ایران که قرار بود به آلمان و اتریش سفر کنند لغو شد. علت لغو این برنامه "اختلافات سیاسی و اداری" اعلام شد.

در مورد دلیل لغو سفر هیئت پارلمانی هلند به ایران، ابراهیم آقامحمدی یکی دیگر از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌خارجی مجلس شورای اسلامی به سایت تابناک گفته است:«وزارت خارجه سفر هیئت پارلمانی هلند به ایران را مشروط به عدم دیدار با فتنه‌گران و ضدانقلاب کرده بود و آن‌ها نیز از سفر به ایران منصرف شدند. این امر نشان می‌دهد که هیئت‌های پارلمانی اروپائی از سفر به ایران هدفی جز دیدار با ضدانقلاب‌ها ندارند.»

کاترین اشتون مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا روز هشتم مارس امسال در سفری که به تهران داشت در محل سفارت اتریش با هفت تن از فعالان حقوق زنان و مادر ستار بهشتی دیدار و گفت‌وگو کرد. این دیدارها به مناسبت روز جهانی زن انجام شد. اقدام خانم اشتون با اعتراض شدید مجلس شورای اسلامی و وزارت خارجه ایران روبرو شد. از همان زمان رهبران جمهوری اسلامی به سفرهای دیپلمات‌ها و هیئت‌های پارلمانی اروپائی به تهران حساس شده‌اند.

تاکید اروپا بر نقض حقوق‌ بشر در ایران

اتحادیه اروپا اواخر ماه مارس امسال نیز با صدور قطعنامه‌ای ضمن تاکید بر ادامه نقض حقوق‌بشر در دوران ریاست‌جمهوری حسن روحانی، از کاترین اشتون خواست که مقدمات تاسیس دفتر این اتحادیه را در تهران فراهم کند. در قطعنامه اتحادیه اروپا تاکید شده بود که پی‌گیری نقض حقوق‌بشر در ایران یکی از مهم‌ترین وظایف این دفتر خواهد بود. صدور این قطعنامه خشم‌ ایران را برانگیخت و برخی از روحانیون اصول‌گرا از دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا به‌عنوان "لانه‌جاسوسی دوم" یاد کردند.

موضوع جنجال برانگیز دیدار و گفت‌وگوی کاترین اشتون با فعالان حقوق‌زنان، از جمله نسرین ستوده و مادر ستار بهشتی، هنوز هم در ایران خاتمه نیافته است. روز سه‌شنبه ۲۶ فروردین سید حسین نقوی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در تماس با خبرگزاری تسنیم از ادامه کار "کمیسیون حقیقت یاب برای بررسی انگیزه‌های دیدار خانم اشتون با مخالفان و منتقدان حکومت ایران" خبر داد.

نقوی گفت:«در جلسه عصر امروز کمیسیون امنیت ملی محمدصالح جوکار رئیس‌"کمیسیون حقیقت یاب دیدار اشتون با تعدادی از اصحاب فتنه" به ارائه گزارش مستندی از تحقیقات انجام شده تا این لحظه و نیز اتفاقاتی که با حضور اشتون در اصفهان رخ داد پرداخت. در نهایت قرار شد این گزارش به‌صورت مکتوب به کمیسیون امنیت‌ملی داده شود.»

اظهارات نقوی نشان می‌دهد که گزارش جوکار شفاهی بوده است. عضو کمیسیون امنیت‌ملی توضیح نداد که یک گزارش شفاهی چگونه می‌تواند مستند باشد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016