جمعه 7 آذر 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


خواندنی ها و دیدنی ها
در همين زمينه
21 شهریور» مجازات اعدام برای سهیل عربی به اتهام توهین به پیامبر
پرخواننده ترین ها

اتهام تازه سهیل عربی: «تجاوز به عنف»

soheil_arabi_021.jpg
رادیو زمانه: همزمان با برگزاری کنگره بین‌المللی خطر جریان‌های تکفیری در قم، دیوان عالی کشور حکم اعدام سهیل عربی، عکاس و فعال شبکه‌اجتماعی فیس‌بوک را که به اتهام «سب‌النبی» محکوم به مرگ شده تأیید کرد. شامگاه گذشته یکی از رسانه‌های وابسته به نهادهای اطلاعاتی در ایران ادعا کرد که جرم اصلی سهیل عربی «تجاوز به عنف» است.

صبح امروز در واکنش به این مدعا، رسانه‌های آزاد، حکم دادگاه کیفری استان تهران درباره سهیل عربی را انتشار دادند. در این حکم آمده است که دادگاه با استناد به ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی سهیل عربی را بابت اتهام «ساب‌النبی»به اعدام محکوم می‌کند. وحید مشکانی فراهانی، وکیل این عکاس ایرانی به رسانه‌ها خبر داده بود که این حکم پس از تأیید دیوان‌ عالی کشور به شعبه اجرای احکام ابلاغ شده است.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آذر ماه ۱۳۹۲ سهیل عربی را به خاطر نوشته‌های انتقادی‌اش از سیاست‌های روز ایران در هشت صفحه‌ای که در فیسبوک ساخته بود بازداشت کرد. در آن زمان سایت کلمه گزارش داد که این عکاس ایرانی در بند دو الف سپاه پاسداران به مدت دو ماه بازجویی و شکنجه شد و سپس به بند ۳۵۰ زندان اوین انتقال یافت.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


در حکم دادگاه کیفری استان تهران که امروز در برخی رسانه‌ها، از جمله سحام‌نیوز، هرانا و جرس منتشر شده، دادسرای عمومی و انقلاب تهران در کیفرخواستش، سهیل عربی را به توهین به مقدسات (ساب النبی)، دشنام‌گویی به معصومین و آیات قرآن و دین اسلام متهم کرده است. دادسرای عمومی و انقلاب تهران این اتهامات را بر اساس نوشته‌هایی که سهیل عربی در صفحات فیسبوک («زندانی سیاسی آزاد باید گردد» و «کمپ ترک خرافات») به اشتراک گذاشته متوجه او کرده است.
soheil_arabi_04.jpg
محمد مصطفایی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر اما حکم دادگاه کیفری استان تهران را غیر قانونی خوانده و گفته است: «طبق قانون از آنجا که سهیل عربی اعتراف کرده که از روی سهو و نادانی چنین کاری کرده، نمی‌توان او را اعدام کرد و حکم اعلام شده کاملاً مغایر با قانون مجازات اسلامی است.»

پس از تأیید حکم اعدام سهیل عربی توسط دیوان عالی کشور و اعلام این خبر در سایت «کلمه»، مسیح علی‌نژاد، خبرنگار آزاد، سه‌شنبه ۴ آذر ماه با همسر سهیل عربی گفت‌و‌گویی انجام داد. همسر این عکاس ایرانی در این گفت‌و گو در حالی که بغض داشت و می‌گریست از مسئولان تقاضا کرد که شوهرش را عفو کنند. او به دختر پنج ساله‌‌اش اشاره کرد که گمان می‌کند پدرش در مأموریت به‌سر می‌برد. خبرگزاری «دانا» سپس در واکنش به بازتاب گسترده این گفت‌و گو و تأیید حکم اعدام سهیل عربی توسط دیوان‌عالی کشور، جرم او را «تجاوز به عنف» نامید.

پیش از این هم محسن امیر اصلانی، یکی دیگر از زندانیان عقیدتی که به اتهام تفسیر متفاوت از قرآن و توهین به یونس پیامبر، ۲ مهر ۱۳۹۳ در زندان رجایی شهر کرج اعدام شد، از سوی رسانه‌های وابسته به محافل اطلاعاتی و امنیتی به «تجاوز به عنف» متهم شده بود.

غلامحسین اسماعیلی، رئیس کل دادگستری تهران گفته بود محسن امیر ارصلانی به خاطر «ارتکاب زنای به عنف» اعدام شده است. پدر محسن امیر ارصلانی در واکنش به این پرونده‌سازی‌ها مقاله‌ای در روزنامه شرق، چاپ تهران منتشر کرد و اعلام کرد که ابتدا قرار بود فرزندش را پس از دو سال و نیم تحمل زندان آزاد کنند، اما زن یکی از مسئولان حراست وزارتخانه‌ای در تهران که در کلاس‌های امیر ارصلانی شرکت می‌کرده، شکایت تازه‌ای علیه او مطرح کرده. اتهام «زنای به عنف» بر اساس این پرونده در میان آمد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016