پنجشنبه 20 آذر 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


خواندنی ها و دیدنی ها
پرخواننده ترین ها

دیک چنی: جرج بوش از جزییات شکنجه‌های سیا خبر داشت

ED2A1166-4.jpg
رادیو فردا - دیک چنی، معاون اول رییس جمهوری سابق آمریکا، تاکید کرد که جورج دبلیو بوش از اقدام ماموران سازمان سیا در شکنجه مظنونین به تروریسم آگاه بود و به عنوان رییس جمهوری وقت ایالات متحده در این رخداد نقش داشته است.

گزارش جنجال‌برانگیز مجلس سنا از شیوه ماموران سازمان سیا در بازجویی‌ از مظنونین به تروریسم که روز سه‌شنبه منتشر شد، بیان می‌کند که جورج دبلیو بوش، رییس جمهوری سابق آمریکا سال ۲۰۰۶ از جزییات این بازجویی‌ها که با خشونت و شکنجه همراه بوده، خبردار شده در حالی که این بازجویی‌ها چهار سال قبل از آن شروع شده بود.

اما دیک چنی، معاون اول آقای بوش در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی فاکس‌نیوز گفت که رییس جمهوری وقت آمریکا نمی‌توانسته از جزییات این ماجرا بی‌خبر باشد چرا که او نقشی «بنیادی» در این رخداد داشته است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای چنی در مصاحبه با فاکس‌نیوز همچنین با این پرسش مواجه شد که آیا جورج دبلیو بوش از جزییات ماجرا باخبر بوده و می‌دانسته که چه شیوه‌های ویژه بازجویی به کار برده می‌شود که وی در پاسخ گفت: «ما درباره این شیوه‌ها بحث کردیم. دنبال این نبودیم که او را بی‌خبر بگذاریم».

جورج دبلیو بوش تاکنون به‌ طور علنی اظهار نظری درباره گزارش سنا نکرده است، اما وی در سال ۲۰۰۷ تاکید کرده بود که دولت او هیچ کسی را شکنجه نمی‌کند.

این گزارش عنوان می‌کند که سازمان سیا تعمدا کنگره آمریکا و کاخ سفید را درباره ارزش اطلاعاتی که از طریق این بازجویی‌ها به دست آمده، گمراه کرده است.

اما دیک چنی می‌گوید که گزارش سنا «چرندیات» بوده و این که تهیه‌کنندگان گزارش «زحمت این را نداده‌اند که با چهره‌های کلیدی این برنامه گفت‌وگو کنند».

گزارش سنا بازتاب گسترده‌ای در آمریکا و جهان داشته و از جمله کمیساریای عالی سازمان ملل متحد خواستار تعقیب قضایی عاملان شکنجه و بازجویی‌های خشن شده است.

باراک اوباما، رییس جمهوری ایالات متحده، نیز گفته که این مسئله «اعتبار اخلاقی آمریکا را در جهان خدشه‌دار کرده است».


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016