سه شنبه 29 تير 1395

"سکوت مصلحتی مسئولان در مقابل کشتار مسلمانان کشمیر"

سایت پارسینه نوشت: در حالی که ده روز از آغاز درگیری های خشونت آمیز میان مسلمانان کشمیر و نیروهای امنیتی هند می گذرد، این واقعه آن طور که باید و شاید مورد توجه نبوده است.

درگیری ها از زمانی آغاز شد که ساکنان کشمیر در اعتراض به کشته شدن برهان مظفر وانی، رهبر ۲۲ ساله گروه جدایی طلب حزب المجاهدین توسط نیروهای هندی کشته شد.

174621_522.jpg
بستگان برهان وانی بر سر جنازه او

فردای این حادثه، یعنی ۹ ژوئیه، هزاران نفر از مسلمانان کشمیری به خیابان ها آمدند اما این اعتراض با پاسخ شدید نیروهای امنیتی هند روبه رو شد به طوری که در همان روز نخست ۱۰ نفر کشته و بیش از ۳۰ نفر زخمی شدند.

این اعتراضات که از ده روز پیش ادامه داشته تا کنون منجر به کشته شدن ۴۲ نفر شده و بیمارستان های منطقه هم میزبان بیش از ۳۱۰۰ مجروحی است که هدف گلوله های جنگی یا تفنگ های ساچمه ای قرار گرفته اند که نزدیک به ۱۲۰ نفر از آنها نابینا شده اند.

منطقه کوهستانی کشمیر که از ابتدای جدایی پاکستان از هند مورد ادعای دو طرف بوده، همواره شاهد درگیری هایی محلی و چند جنگ گسترده بین هند و پاکستان بوده است. آخرین درگیری شدید در این منطقه در سال ۲۰۱۰ رخ داد که عامل آن کشته شدن یک پسر نوجوان بر اثر برخورد گلوله گاز اشک آور بود. پس از آن درگیری هایی که ماه ها ادامه داشت باعث شد کشته شدن بیش از ۱۰۰ نفر از مردم این منطقه شد.

آنچه رخدادهای اخیر را از نمونه های قبلی متمایز می کند، سرعت و گستره واکنش مردم است، به طوری که هزاران نفر را در تقریبا تمام دره کشمیر به خیابان ها کشاند و باعث شد مقامات محلی برای کنترل اوضاع اینترنت گوشی های همراه را قطع کنند.

مردم کشمیر که همواره از سوی دولت هند سرکوب شده اند خواستار آزادی بوده اند. با این وجود مسئله تاسف انگیز اینجا است که با قطع اینترنت، مسدود بودن جاده ها و ممنوعیت سه روزه چاپ روزنامه ها در این منطقه، نه تنها دولت های خارجی و گروه های حقوق بشری واکنش مناسبی به این درگیری خشونت بار نشان نداده اند، بلکه مقامات کشورمان نیز سکوت اختیار کرده اند.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه، ده روز پس از آغاز درگیری ها آن هم در پاسخ به پرسش یک خبرنگار تنها با ابراز تاسف نسبت به درگیری ها، حل و فصل اختلافات و تنشها را به صورت مسالمت آمیز و از راه گفتگو خواستار می شود. این در حالی است که تریبون های نماز جمعه هم تقریبا هیچ واکنشی به سرکوب شدید و کشتار مسلمانان این منطقه نداشته اند تا به نظر برسد همکاری های تجاری ایران و هند باعث احتیاط بیش از اندازه مقامات کشورمان در مورد این سرکوب غیرانسانی شده است.

دره کشمیر که اکنون شاهد درگیری هاست، نزدیک به ۷ میلیون نفر جمعیت دارد که ۹۷ درصد آن مسلمان هستند. مردم کشمیر عمدتا به زبان کشمیری صحبت می کنند که زبان فارسی در کنار زبان های عربی و سانسکریت نقش مهمی در آن دارد و یکی از سه رسم الخط رسمی آن نیز فارسی-عربی است.


تصویر طراحان کودتای ترکیه در صف بازجویی


دختر ایرانی تبار باربارا ترنر خانه مادرش را برای فروش گذاشت


"خانم یاب فوری" پر مشتری ترین "تلگرام" ایران


حمله به ترانه علیدوستی و مهناز افشار


Published from gooya news {http://news.gooya.com}
Copyright © 2009 news.gooya.com
All rights reserved for the original source