جمعه 9 مهر 1395   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


خواندنی ها و دیدنی ها
پرخواننده ترین ها

سيد حسن خمينى: سانسور باطل، مانع عمل به تكاليف رسانه‌هاست

جماران: حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی در همایش بین‌المللی «حقوق مردم و حکومت دینی در اندیشه امام خمینی(ره)» به مقوله «حق ادای تکلیف» پرداخت و گفت: اگر تکلیفی بر دوش انسان است، او این حق را دارد که جامعه، شرایط ادای تکلیف را برایش فراهم کند. به‌عنوان مثال اگر ما مسلمانان مکلف به گزاردن نماز هستیم، این حق را داریم تا شرایط اقامه این تکلیف از سوی جامعه فراهم شود.

gooya0326.JPG



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


او در ادامه سخنان خود به برشمردن برخی از تکالیف شهروندان پرداخت و با اشاره به تکالیفی مانند اهتمام به امور مسلمین، امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر و ضرورت ایجاد بستر مناسب برای ادای آنها، تأکید کرد: نحوه قانون‌گذاری و برخورد حاکمیت با افراد جامعه نباید به‌گونه‌ای باشد که جلوی اعمال تکالیف از سوی آنان گرفته شود؛ لذا اگر بگوییم همه باید به امور مسلمین حساسیت داشته باشند، کسی که احساس توانمندی در این زمینه می‌کند، نباید از هیچ طریقی برای او ممانعت ایجاد شود؛ چراکه درواقع در مقابل انجام تکلیف از سوی او، محدودیت صورت گرفته است. اگر تکلیف داریم به امور مسلمانان اهتمام داشته باشیم، هیچ‌کس حق ندارد ما را نسبت به اعمال این تکلیف و توجه به مسائل جامعه محدود کند. هیچ‌کس حق ندارد ما را از اقدام برای تصحیح و تغییر جامعه به صلاح باز دارد و نیز اگر تکلیف امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر داریم، نباید کسی از نتایج آن بهراسد.
یادگار امام ادامه داد: اگر وظیفه داریم برای رسیدن به جامعه‌ای متعالی تلاش کنیم، بستر ادای این تکلیف آزادی بیان است و کسی که از تحقق این بستر ممانعت می‌کند، جلوی ادای تکلیف را گرفته است؛ گرچه در چنین حالتی، تکلیف از دوش فرد ساقط می‌شود، اما اصل ضرورت انجام این تکلیف به قوت خود باقی خواهد بود. همان قانون‌گذاری که تکلیف را وضع می‌کند، به مکلف امکان عمل به آن را می‌دهد و هرکسی را که از آن ممانعت کند، بازخواست می‌کند. او در همین زمینه گفت: اگر در کلام امام خمینی می‌بینیم که «زنان تکلیف دارند در حوزه اجتماعی حاضر شوند»، آنان این حق را دارند که شرایط لازم برای حضورشان فراهم شود و اساسا جامعه باید از چنان سلامتی برخوردار باشد که زنان بتوانند به تکلیف خود عمل کنند.
سیدحسن خمینی تأکید کرد: اگر می‌گوییم همه حق انتقاد دارند و اگر امام می‌گویند «انتقاد بلکه تخطئه از الطاف خفیه الهی است»، حق داریم بتوانیم به این وظیفه عمل کنیم. اگر رسانه‌ها تکلیف دارند حقایق را بگویند، مانعی نباید بر سر راه آنها باشد و از همین رو، سانسور باطل، مانع عمل به تکالیف آنهاست.
او در این ‌زمینه افزود: اگر رئیس‌جمهوری وظیفه دارد قانون اساسی را اجرا کند، باید توانایی آن را نیز داشته باشد؛ زیرا وظیفه‌ای بر دوش او نهاده شده است و او حق دارد شرایط برایش مهیا باشد.
یادگار امام با اشاره به تأسیس حکومت اسلامی در ایران، یادآور شد: هر عاملی که جلوی افراد جامعه را برای عمل به تکلیف بگیرد، در واقع جلوی حق بزرگ ادای تکلیف را گرفته است.
او با اشاره به حقوق فردی و جمعی اعضای جامعه، گفت: اگر نسبت به سرنوشت جامعه حساس هستیم باید ببینیم مسئولان امکان اعمال این تکلیف را به افراد می‌دهند؟
سیدحسن خمینی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه امام خمینی آمده است تا جامعه بهتر از گذشته خود باشد، نیل به این هدف را در گرو امکان ادای تکالیف دانست و تأکید کرد: این همایش باید در جامعه اقدام به «گفتمان‌سازی» کند و آ‌‌ن‌قدر سخن خود را در جامعه بیان کند و نقد بشنود، تا گفتمان آن به یک باور عمومی تبدیل شود.
او گفت: اگر می‌خواهیم جامعه به تعالی برسد، باید پاسدار حقوق یکدیگر باشیم و در این مسیر همه با هم گام برداریم.
یادگار امام «نهاد‌سازی» و «جریان‌سازی» را در کنار گفتمان‌سازی، به‌عنوان دیگر بایسته‌های اثرگذاری این همایش برشمرد و در پایان سخنان خود تأکید کرد: حق نه دادنی است، نه گرفتنی؛ بلکه حق فراگرفتنی و یاد‌دادنی است و اگر به حقوق خود توجه کنیم، جامعه خوبی در انتظار ما خواهد بود. به گفته قاضی‌زاده، دبیر علمی همایش، رئیس دولت اصلاحات دبیر عالی این همایش بوده است.
همچنین روز گذشته، جمعی از خانواده‌های سرداران شهید دوران دفاع مقدس، با حضور در حرم مطهر امام خمینی، با سیدحسن خمینی دیدار کردند. او در این دیدار، با اشاره به آرمان‌های سه‌گانه استقلال، آزادی و دین‌داری، افزود: تمام شعارهای انقلاب با پیوند معنوی امام و مردم شکل گرفت.
سیدحسن خمینی، شهدا را قله‌های رفیع معنوی جامعه دانست و با اشاره به ضرورت ایفای نقش زینب‌گونه خانواده‌های آنان، تأکید کرد: نباید بگذاریم ارزش‌ها، آرمان‌ها و آن پیوند مقدس فراموش شود.
او ادامه داد: پیوند تاریخی و تاریخ‌ساز مردم، شهدا، فرماندهان شهید و ایثار‌گران با امام، به ‌عنوان رهبر جریان عمیق دینی که سعادت جامعه را همراه خود دارد، همواره باید تبیین شود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016