سه شنبه 5 بهمن 1395   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

فلاحت پیشه: ۹۱۱ مورد از لیست تحریم ها خارج شده، ۲۴۱ مورد همچنان باقیست


حشمت الله فلاحت پیشه

خبرگزاری میزان- طبق گزارش ارائه شده وزارت خارجه مجموعا ۹۱۱ شخص، نهاد، هواپیما، نفتکش و کشتی ایرانی از لیست سیاه تحریم ها خارج شدند و همچنان ۲۴۱ مورد تحریمی باقی مانده است.

حشمت الله فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت و گو با خبرنگار گروه سیاسی میزان، درباره گزارش چهارم وزارت امور خارجه پیرامون برجام که که به کمیسیون امنیت ملی ارائه شده است، اظهار کرد: طی قانونی در مجلس نهم دولت ملزم شده است که دستاوردهای مربوط به برجام را به مجلس ارائه دهد و در آن تاکید شده است که وزارت خارجه مکلف است که هر سه ماه گزارشی را به مجلس ارائه دهد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


وی افزود: گزارش چهارمی که وزارت خارجه به مجلس پیرامون برجام ارائه داده است بخشی از نقص های گزارش های گذشته را ندارد زیرا در گزارش های گذشته یکسری کلی گویی وجود داشت که این موضوع در گزارش چهارم رفع شده و بخشی از نقایص قبلی وجود ندارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه گزارش چهارم وزارت امورخارجه دارای محتوای بسیار دقیق و روشنی است، تصریح کرد: طبق گزارش ارائه شده به مجلس مجموعا ۹۱۱ شخص، نهاد، هواپیما، نفتکش و کشتی ایرانی از لیست سیاه تحریم ها خارج شدند و فقط ۲۴۱ مورد تحریمی باقی مانده است که باید به تدریج تا پایان اجرای برجام یعنی حدود ۱۰ سال آینده از بین برود وافراد و نهادهایی که در بین این ۲۴۱ مورد هستند از لیست تحریم ها خارج شوند.

فلاحت پیشه تصریح کرد: در این گزارش تأکید شده است که جمهوری اسلامی ایران جایگاه خود را درچند عرصه مثل تولید نفت و صادرات نفت و میعانات گازی بعد از توافق برجام به دست آورده است و پول نفت فروخته شده را به کشور بازگردانده است.

وی با بیان اینکه مجموعه صادرات جمهوری اسلامی ایران از جمله میزان صادرات غیر نفتی پس از برجام افزایش پیدا کرده است، تأکید کرد: البته به همان نسبت واردات غیر نفتی ما نیز افزایش داشته است به گونه ای که رقم اختصاص یافته به بخش صادرات غیر نفتی و واردات غیر نفتی به نسبت برابر، ۳۲ میلیارد است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطر نشان کرد: صادرات و واردات در کشورمان پس از برجام به صورت کلی رونق پیدا کرده است و این موضوع از مواردی است که در گزارش چهارم وزارت امور خارجه کشورمان پیرامون دستاوردهای برجام به آن اشاره شده است.

فلاحت پیشه اظهار کرد: افزایش سطح مبادلات بین ایران وآمریکا به حدود ۶۷ میلیون دلار در ۹ ماهه نخست سال جاری از دیگر مواردی است که در گزارش چهارم وزارت امور خارجه پیرامون برجام به آن اشاره شده است.

وی تصریح کرد: طبق گزارش ارائه شده وزارت خارجه صادرات ایران به آمریکا پس از توافق برجام ۱۰ برابر افزایش پیدا کرده است که این رقم به نسبت مبادلات اقتصادی رقم کمی است اما نوع افزایش مبادلات میان ایران و آمریکا در تاریخ روابط دو کشور بی سابقه است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید کرد: طبق گزارش ارائه شده از سوی وزارت خارجه بخش خصوص امریکا درطی اجرای برجام تابع بخش دولتی عمل نکرده است و مناسبات خود را با ایران گسترش داده است.

وی با بیان اینکه چند موضوع در حال حاضر در توافق برجام مشخص نشده است، تصریح کرد: موضوع بد عهدی آمریکا و عدم اجرای برجام توسط آمریکایی ها یکی از محورهای مهمی است که در گزارش وزارت خارجه نیز به آن اشاره شده است و مجلس شورای اسلامی نیز برآن تاکید دارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطر نشان کرد: کشورهای غربی نیز به تبعیت از آمریکا و با توجه به استراتژی ایران هراسی که از سوی آمریکایی ها اتخاذ شده است در برخی از قسمت هامناسبات سازنده ای را با ایران آغاز نکرده اند که این موضوع جای سوال دارد و وزارت امورخارجه کشورمان باید پاسخگوی آن باشد.

فلاحت پیشه تاکید کرد: البته نکته دیگری که نیز قابل توجه است این است که در بخش هایی از موافقت نامه های به امضا رسیده میان ایران وبخشی از کشورهای اروپایی و آمریکا به طور مثال در بحث خرید هواپیما ضمیمه یا پروتکلی مربوط به حضور نیروهای ایرانی نشده است زیرا قرار بود در بحث برجام ما ازتکنولوژی ها و امکانات طرف مقابل در زمینه آموزش به نیروهای خودمان وارد عمل شویم روندی که متاسفانه تا به امروز عملیاتی نشده است.

وی تصریح کرد: قراردادهای به امضا رسیده میان ایران و کشورهای اروپایی و آمریکا نباید کشورمان را تنها به یک مصرف کننده تبدیل کند و ما نیازمند هستیم که فناوری های طرف مقابل را یاد بگیریم و در کشورمان به کار ببندیم از این رو سیاست های دولت در زمینه بحث واردات به صورت انحصاری در راستای اجرای توافق برجام درست نیست زیرا ایران باید با استفاده از دانش و فناوری کشورهای اروپایی در برخی از بخش ها مثل ساخت هواپیما پیشرفت ها و مهارت های لازم را در این عرصه ها کسب کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در پایان تاکید کرد: بدون شک دولت باید نسبت به اینگونه موارد که صرفاَ ما به عنوان وارد کننده ایفای نقش می کنیم توضیحات کامل و جامعی را ارائه دهد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016