Click for Amazing Phone Card








شنبه 7 خرداد 1384

رفسنجاني: در خرداد76 از خدشه واردشدن به رأي مردم جلوگيري كردم؛ آمريكايي‌‏هااگر به رابطه باايران تمايل دارند دست ازخصومت بردارند،ايلنا

تهران- خبرگزاري كار ايران

هاشمي رفسنجاني صبح امروز با دانشجويان 80 دانشگاه دولتي و غيردولتي سراسر كشور ديدار كرد و به سوالات آنان پاسخ داد.

به گزارش "ايلنا"، كانديداي نهمين دوره انتخابات رياست‌‏جمهوري، با ابراز خوشحالي از ديدار با دانشجويان در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه هاشمي خود را چگونه معرفي مي‌‏كند؟، گفت: طلبه‌‏اي بودم كه از سنين نوجواني وارد قم شدم و به خاطر ملي شدن صنعت نفت، علاقه‌‏مند به مسايل سياسي شدم و بعد از پايان دوره تحصيلات اقدام به چاپ نشرياتي مانند مكتب تشييع در قم كردم. شاگرد امام بودم با شروع مبارزات روحانيت درخدمت ايشان بودم و با پيروزي انقلاب در مسووليت هاي حساس قرار گرفتم در اين مدت همه عمرم شبانه روزي صرف امور انقلاب شده و بقيه عمرم نيز چنين خواهد بود.
وي تأكيد كرد: مردم ايران بايد جايگاه بسيار شايسته‌‏اي داشته باشند و اميدوارم اهداف بلندي براي سربلندي ايران داشته باشند.
هاشمي در پاسخ به سوال دانشجوي ديگري مبني بر اين كه راهكار شما در تأييد وزرايي كه به مجلس معرفي مي‌‏كنيد و تعامل با مجلس در خصوص طرح ها و لوايح چه خواهد بود؟، گفت: مسلمان‌‏هاي انقلابي اصول را قبول دارند، اما سليقه‌‏هاي مختلف است. فكر نمي‌‏كنم لوايح با مجلس در تعارض قرار گيرد. مجلس را مجلسي معقولي مي‌‏دانم و با مجلس همكاري خوبي خواهم داشت و نبايد از تقابل با مجلس نگران بود اكنون هم اكثريت نمايندگان مجلس از نامزدي من حمايت مي‌‏كند.
وي افزود: سعي مي‌‏كنم از سليقه هاي مختلف در كابينه‌‏ام استفاده كنم، طبيعتا در انتخاب وزرا با مقام معظم رهبري و بزرگان مشورت مي‌‏كنم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به سوال دانشجوي علوم پزشكي تهران در مورد روابط دختر و پسر، اظهار داشت: روابط انسان‌‏ها بايد در چارچوب اصول اسلامي و عقيدتي شكل بگيرد و با هر كار خلاف شرع، مخالفم و با سخت‌‏گيري‌‏هاي خارج از احكام شرع موافق نيستم.
هاشمي رفسنجاني با ابراز مخالفت نسبت به تحميل سليقه به افراد، گفت: قانون بايد در جامعه اجرا شود، توقع داريم اصول اسلامي را رعايت كنند، اگر اسلام واقعي اجرا شود، خيلي راحت از مكاتب ديگر مي‌‏توانيم زندگي كنيم.
وي در پاسخ به سوال يكي ديگر از دانشجويان مبني بر اين كه تا چه حد به تحقيق و پژوهش و پژوهشگران توجه خواهيد كرد؟، گفت: بايد پژوهش جدي گرفته شود، اكنون اولويت ما توسعه كيفي دانشگاه و توسعه در بعد بين المللي است و اميدوارم در آينده يكي از مراكز مهم پژوهشي منطقه باشيم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به سوال ديگري در مورد وضعيت خانوادگي‌‏اش، اظهار داشت: پيش از انقلاب جزو طلبه هاي متمكن بودم و با پيروزي انقلاب بخشي از دارايي به تدريج براي زندگي خود و فرزندان و براي انقلاب خرج كردم. اكنون فقط يك قطعه زمين در قم دارم و درتهران ملكي و خانه‌‏اي ندارم و البته قبل و بعد از مسووليتم، ليست دارايي‌‏هايم را به قوه قضاييه ارايه كرده‌‏ام.

هاشمي رفسنجاني در پاسخ به سوال دانشجوي رشته خلباني مبني بر تحول در صنعت هوانوردي، گفت: اكنون در بخش حمل و نقل هوايي در مضيقه هستيم. در دوران مسووليتم، قدم هايي براي توليد و ساخت هواپيما برداشتيم كه ايران 140 محصول آن دوران است. اميدوارم با بهبود روابط خارجي بتوانيم در صنعت هوانوردي تحول چشم گيري داشته باشيم.
يك دانشجوي پيام نور آبادان از هاشمي رفسنجاني پرسيد؛ "شما را يكي از بارزترين چهره هايي مي دانند كه در موفقيت خاتمي نقش مهمي داشته‌‏ايد، آيا به اين مساله اذعان داريد؟"، وي پاسخ داد: من درحد برگزاري انتخابات سالم، موثر بودم و از خدشه واردشدن به رأي مردم جلوگيري كردم.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا تيم كاري شما در دولت احتمالي آتي تفاوتي با گذشته خواهد داشت يا خير؟، گفت: دست من براي انتخاب افراد اصلح و كارآمد باز است و در صورت پيروزي از سليقه هاي مختلف و افراد صالح استفاده خواهم كرد و هيچ قيدي ندارم كه از گروه مشخصي براي كابينه استفاده كنم.
وي ادامه داد: يكي از انتقاداتي كه در هشت سال دولت من ابراز مي‌‏شد، اين بود كه فضاي اجتماعي را بيش از حد باز كردم و من اين تحليل را قبول ندارم.
هاشمي در پاسخ به اين سوال كه نظر صريح شما در مورد رابطه با آمريكا چيست؟، گفت: آمريكا بايد خصومت با ايران را كنار بگذارد و حسن نيت نشان دهد. آمريكايي‌‏ها اگر به رابطه با ايران تمايل دارند، اگر خصومتي بين ما نباشد، مشكلات ما و آمريكا كمتر خواهد شد و البته تصميم نهايي در اين مورد به نظر مقام معظم رهبري بستگي دارد.
دانشجوي ديگري نظر وي را راجع به تروريسم صلح خاورميانه و فناوري هسته‌‏اي پرسيد، كه هاشمي رفسنجاني پاسخ داد: بايد به فناوري هسته‌‏ايي غير از مسايل نظامي ادامه دهيم. بايد اروپايي ها و آمريكا را قانع كنيم كه ما به دنبال اهداف نظامي نيستيم.
وي افزود: ما بيش از هر كشور ديگري قرباني تروريسم بوده‌‏ايم.
هاشمي رفسنجاني در خصوص فناوري هسته‌‏اي نيز تأكيد كرد: بايد با حوصله و تدبير به حقمان برسيم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به اين سوال كه زندگي شايسته را چگونه ترسيم مي‌‏كنيد، گفت: مهمترين مساله براي جوانان، تحصيل و فراهم كردن امكانات مناسب براي تحصيل است. بايد براي شغل، ازدواج و تفريح و نشاط جوانان در حدود عقايد ديني و اخلاقي اقدام كنيم، اگر راه درستي را در اقتصاد در پيش بگيريم، مي‌‏توانيم سرمايه‌‏هاي داخلي و خارجي را جذب و ميدان كار را براي بخش خصوصي بيشتر كنيم.
وي تأكيد كرد: نبايد در مسايل جوانان سخت‌‏گيري كنيم.
هاشمي رفسنجاني با تأكيد بر اين كه جوانان بايد در مسايل سياسي حق تعيين سرنوشت داشته باشند، گفت: نسل موجود وارث انقلاب است و بايد براي حضور آنان زمينه‌‏سازي كنيم.
رئيس مجمع تشيخص مصلحت نظام در مورد حضور بعد از اين زنان در عرصه‌‏هاي مختلف، اظهار داشت: زنان از نيروهاي سازنده و تأثيرگذار جامعه هستند و هيچ دولتي نمي‌‏تواند حضور و نقش زنان را ناديده بگيرد.
وي در خصوص اشتغال متخصصين داخلي نيز، گفت: طبيعتاً در اجراي طرح‌‏هاي عمراني اولويت با نيروهاي متخصص داخلي است و قراردادهاي خارجي نيز بايد طوري تنظيم شوند كه بخشي از كار به نيروهاي داخل واگذار شود.
هاشمي رفسنجاني در مورد نقش اقوام ايراني در دولت آينده، اظهار داشت: بايد در مواردي كه اقوام مي‌‏توانند به اداره كشور كمك كند، از آنها استفاده كنيم. علاوه بر اين اقوام ايراني مي‌‏توانند وسيله‌‏اي براي تأمين امنيت كشور باشند.

تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 

يكي ديگر از دانشجويان از هاشمي رفسنجاني پرسيد؛ "يكي از انتقاداتي كه به دولت شما وارد مي‌‏شود؛ عدم حمايت از مديراني مثل كرباسچي, نوري و مهاجراني است؛ آيا چنين انتقادي را قبول داريد؟"، وي پاسخ داد: در دوران مسووليت به حمايت بيش از حد مديرانم متهم شدم. البته مواردي كه مطرح شد در دولت بعدي بود، با اين وجود فقط من از اين افراد حمايت كردم و ديگران كه بيشتر مديون آنها بودند، از آنها دفاع نكردند.
ايشان در ادامه درخصوص برنامه‌‏هاي حمايت از جذب نخبگان، نيز گفت: بايد شرايطي ايجاد كنيم كه نخبگان براي ادامه تحصيل و كار راحت باشند، بهترين راه اين است كه امكانات مناسب را براي نخبگان فراهم كنيم.

خبرنامه گويا از هيچ نامزد انتخاباتي حمايت نمي کند. همه نامزدان مي توانند در اين صفحه تبليغ کنند. براي درج آگهي با اي ميل advertisement @ gooya.com تماس بگيريد.

Copyright: gooya.com 2005