چهارشنبه 3 اردیبهشت 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

زایمان طبیعی رایگان از 15 اردیبهشت

شرق: وزیر بهداشت از رایگان شدن خدمات زایمان طبیعی از تاریخ ۱۵اردیبهشت خبر داد و گفت: هفته آینده بسته این خدمت اعلام خواهد شد. حسن قاضی‌زاده هاشمی در حاشیه مراسم اعطای نشان ایمنی سلامت گفت: خدمات زایمان طبیعی در آینده‌ای نزدیک رایگان می‌شود و خدماتی که وزارت بهداشت باید طبق دستور رییس‌جمهور و بنا به مصوبه مجلس ارایه دهند، در هفته آینده در دستور کار خواهد بود. وی گفت: خدمت‌رسانی رایگان برای زایمان طبیعی با هدف تشویق زنان باردار به انجام زایمان طبیعی است و اینکه اعلام شده، 15اردیبهشت ابلاغ می‌شود، تقریبا درست است.

وی همچنین کاهش مصرف نمک، شکر و روغن را از جمله برنامه‌های وزارت بهداشت اعلام کرد و گفت: متاسفانه سازمان‌های نظارتی یا وجود ندارند یا ضعیف عمل می‌کنند و ابتدا سخت‌گیری می‌کنند و بعد سهل می‌گیرند. وزیر بهداشت افزود: در حال حاضر مواد غذایی بسیاری وجود دارد که در دسترس فرزندان ما بوده اما استاندارد ندارند، بنابراین باید استانداردها بازتعریف شوند. اقدام وزارت بهداشت برای رایگان‌شدن خدمات زایمان طبیعی در شرایطی است که هم‌اکنون براساس آمار موجود بیش از 50‌درصد از زایمان‌ها در کشور به روش سزارین انجام می‌شود که این آمـار سه‌بـرابـر استانداردهای جهانی است.

به گفته ناهید خداکرمی، عضو هیات‌مـدیـره نظام پـزشکی کشور هم اکنون بیش از 50‌درصد زایمان‌های کشور در مـراکز و بیمارستان‌های دولتی به‌صـورت سـزارین و در برخی از مراکز خصوصی این آمار تا صد‌درصد هم می‌رسد. همچنین به گفته او، «75‌درصد سزارین‌هایی که در کشور انجام می‌شود، غیرضروری و بـه‌صـورت انتخابی است و مادرانی که به روش سزارین زایمان می‌کنند دچار مشکلات زیادی می‌شوند.» هم اکنون به گواه تمامی پزشکان، عمل جراحی سزارین عوارض بالایی برای مادران و نوزادان دارد و روی‌آوردن زنان ایرانی به عمل جراحی سزارین برای به‌دنیاآوردن کودکان خود، به تهدیدی برای سلامت آنها تبدیل شده است. این درحالی است که عمل سزارین جراحی اورژانسی و جایگزین زایمان طبیعی است و این اقدام وزارت بهداشت می‌تواند اهرم تشویقی مناسبی برای مادران ایرانی در جهت روی‌آوردن به زایمان طبیعی باشد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


عوارض عمومی سزارین

باوجود پیشرفت‌های پزشکی و افزایش امنیت عمل جراحی، با این حال یک سزارین خالی از خطر و عوارض نیست. خونریزی‌های پس از عمل، لخته‌های خونی (که در برخی از موارد بسیار خطرناک و حتی کشنده هستند)، عفونت و چسبندگی‌هایی در رحم و لوله‌ها و حتی روده‌ها، عوارض بیهوشی و دردهای مربوط به بخیه‌ها از دیگر عوارض سزارین است. این درحالی است که در زایمان طبیعی معمولا فرد از فردای زایمان می‌تواند راه رفتن و فعالیت عادی را از سر بگیرد اما فرد سزارین‌شده تا چندین روز از دردهای شکمی و محل بخیه‌ها شاکی است. با این حال به گواه اکثریت پزشکان روزهای بستری در سزارین برای بیمار بیشتر بود. همچنین احتمال خونریزی بعد از زایمان بیشتر است، دردهای لگنی و چسبندگی بیشتر است، مدت زمانی که فرد بتواند به روال عادی زندگی برگردد بیشتر است و احتمال نازایی بعد از سزارین نیز وجود دارد.

مقایسه عوارض نوزادی در نوزادان حاصل از سزارین و زایمان طبیعی

براساس پژوهش صورت‌گرفته در گروه نوزادان دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد از سوی صدیقه آیتی، استادیار زنان و زایمان و دکتر رضا سعیدی، استادیار نوزادان این دانشگاه، عوارض نوزادی در نوزادان حاصل از سزارین و زایمان طبیعی مقایسه شده است که بر این اساس عوارض تهدیدکننده حیات مانند سندرم زجر تنفسی نوزاد، خفگی زایمانی و تاکی پنه در نوزادان حاصل از سزارین به‌طور معناداری بیش از نوزادان زایمان طبیعی است. براساس یافته‌های این پژوهش از تعداد 770 نوزاد مورد مطالعه در این پژوهش، 426 نوزاد با زایمان سزارین و 344 نوزاد با زایمان طبیعی متولد شده‌اند. بین دو روش زایمان از لحاظ بروز سندرم زجر تنفسی نوزاد که در سزارین 31نفر (7/3 درصد) و در زایمان طبیعی 12‌نفر (7/3درصد) بود تفاوت معناداری وجود داشت. همچنین خفگی زایمانی در سزارین 14‌نفر (3/4درصد) و در زایمان طبیعی 24‌نفر (هفت‌درصد) بود. بروز تاکی پنه گذرا در سزارین 14‌نفر (3/3درصد) و در زایمان طبیعی دو‌نفر (0/6‌درصد) بود که تفاوت حاصله معنادار بود. نیاز به بستری در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان در سزارین 28‌نفر (6/6‌درصد) و در زایمان طبیعی 33‌نفر (10/2درصد) بود که تفاوت معناداری نیز بین دو گروه مشاهده شد. بروز صدمات زایمانی در سزارین شش‌نفر (1/4‌درصد) و در زایمان طبیعی 48‌نفر (14‌درصد) بود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016