صدای آمریکا - شرکت های اروپایی که به خاطر تحریم های آمریکا تجارت با ایران را متوقف کنند با خطر تحریم های اروپا مواجه می شوند؛ این مطلب را یک مشاور ویژه دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا عنوان کرد.
به گزارش ان بی سی، ناتالی توچی، یکی از دستیاران فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا دوشنبه شب، به رادیو ۴ بی بی سی گفت اگر شرکت های اتحادیه اروپا از تحریم های ثانویه آمریکا تبعیت کنند ممکن است تحت تحریم های اتحادیه اروپا قرار بگیرند.
چند ساعت قبل از آن، واشنگتن اعلام کرد تحریم های تازه علیه جمهوری اسلامی ایران از سه شنبه اجرایی می شود.
روز دوشنبه، پرزیدنت ترامپ فرمان اجرایی بازگشت تحریم های جمهوری اسلامی ایران را که از سه سال پیش توسط باراک اوباما معلق شده بود، امضا کرد.
مطالب بیشتر در سایت صدای آمریکا
این تحریم ها از روز ۷ اوت برابر با ۱۶ مرداد اجرایی شد و شامل بازگشت تحریم خرید دلار آمریکا توسط دولت ایران، تجارت فلزات گرانبها، مانند طلا، فروش و تحویل فلزات خام یا نیمه ساخته مانند آلومینیوم و فولاد به ایران، و برخی از داد و ستد های مالی جمهوری اسلامی ایران است. همچنین ارائه هر گونه کالا و خدمات در ارتباط با بخش خودرو سازی ایران منع می شود.
مجوزهای صادر شده برای صادرات و بازصادرات هواپیماهای تجاری مسافربری و قطعات و خدمات مربوطه به ایران نیز لغو شد. این در حالی است که مهمترین قراردادهایی که در فهرست لغو قرار می گیرد، فروش هواپیما به ایران است. پس از توافق هستهای، شرکت بوئینگ قراردادی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار برای فروش بیش از ۱۰۰ فروند هواپیمای مسافربری با ایران امضا کرده بود.
ناتالی توچی تصمیم اتحادیه اروپا را تلاشی برای حفاظت از شرکت های اروپایی توصیف کرد و آن را برای فرستادن این سیگنال به ایران که اروپایی ها جدی هستند، ضروری خواند.
ظریف: اروپاییها اقدامات خوبی برای حفظ برجام انجام دادهاند
رادیو زمانه، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در گفتوگویی تفصیلی از چگونگی پیشرفت اقدامات اروپا برای حفظ برجام سخن گفت و همچون حسن روحانی این اقدامات را ستود اما آنها را ناکافی دانست. او دعوت ترامپ به گفتوگوی بدون پیششرط را اقدامی تبلیغاتی و غیرقابل اعتماد خواند و دلیل وضعیت بد اقتصادی ایران در ماههای اخیر را هم به جنگ روانی آمریکا نسبت داد. ظریف از احتمال مذاکرات پنهانی با آمریکا اظهار بیاطلاعی کرد و گفت ایران خواهان ثبات در منطقه و ایجاد رابطه به عربستان سعودی است.
دو روز پیش، حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی دریک گفت وگوی تلویزیونی گفته بود اروپا برای حفظ توافق هستهای (برجام) به لحاظ سیاسی «سنگ تمام» گذاشته است. اکنون محمدجواد ظریف، وزیر خارجه او نیز در مصاحبه با «ایران دیلی» از تلاشهای اروپا برای حفظ برجام خبر داده و گفته است که اروپاییها «اقدامات خوبی برای حفظ برجام داشتهاند» اما «انتظار اقدامات بیشتر داریم».
ظریف گفت در سفر خود به سنگاپور برای شرکت در پنجاهویکمین اجلاس اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسهآن) «به این نتیجه رسیدم که اروپاییها نه تنها در داخل اتحادیه اروپا برای حفظ برجام کار میکنند بلکه خارج از اتحادیه هم کارهای گستردهای انجام دادهاند».
بهگفته ظریف «اروپاییها جداگانه و تک به تک با کشورها صحبت کردهاند که خرید نفتشان را از ایران افزایش دهند یا از برخی کشورهایی که تاکنون خریدار نفت ایران نبودهاند، خواستهاند از ایران نفت بخرند، همچنین از کشورها خواستهاند تا از الگوی مشابه فعالسازی حسابهای بانک مرکزی ایران در بانکهای مرکزی اعضای اتحادیه اروپا که خود اتحادیه در حال عملیاتی کردن آن است، استفاده کنند».
او همچنین به ورود پنج فروند هواپیمای ایتیآر به ایران اشاره کرد که بهگفته او «نتیجه تلاش دولتهای اروپایی و فشار آنها به آمریکا بود».