کیهان لندن - منابع منطقهای بامداد سهشنبه نهم ژوئیه (۱۹ تیرماه) گزارش دادند که اسرائیل دو ناو پشتیبانی متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حوالی بندر لاذقیه در غرب سوریه را هدف قرار دادند.
فته میشود کشتی «کاشان»که تحت تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا قرار دارد و کشتی «DAISY» محموله سلاح و مهمات به سوریه منتقل میکردند که شناسایی شدند.
همین منابع اعلام کردند، جنگندههای اسرائیل یک سایت پدافند هوایی متعلق به نیروهای قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در ساحل شهر بانیاس سوریه هدف قرار دادند. در این حملات احتمالاً یک عضو سپاه کشته شده است.
🔴گزارش شبکه الحدث از شهر لاذقیه
-- شبنامه (@Rppress0) July 9, 2024
حمله اسرائیل به محموله قاچاق سلاح جمهوری اسلامی قبل از رسیدن به لاذقیه در ساحل بانیاس سوریه.#IRGCterrorists #HezbollahisISIS pic.twitter.com/IlDZXD2q2W
در شبکههای اجتماعی تصاویری از وقوع آتشسوزی در پیانفجارهای شدید در شهر لاذقیه در شمال غرب سوریه منتشر شده است.
چند منبع امنیتی اعلام کردند سپاه پاسداران از طریق بنادر غیرنظامی سوریه در لاذقیه که در شمال بانیاس قرار دارد سلاح قاچاق میکرده است.
دیدهبان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن به نقل از منابع میدانی شنیده شدن دو انفجار در بندر بانیاس را تأیید کرده است.
بعضی از کانالهای تلگرامی که اخبار سپاه پاسداران و شبهنظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی را پوشش میدهند شنیده شدن صدای انفجار در بندر بانیاس را تأیید کردند.
این حملات یک روز پس از آن صورت گرفت که ناوچه سهند متعلق به نیروی دریایی ارتش به دلایل نامعلوم در بندرعباس غرق شد و هشت مصدوم برجای گذاشت و چند ساعت بعد صدای مهیب انفجار در تأسیسات بندر «بهشتی» چابهار شنیده شد که منابع حکومتی ادعا کردند «رزمایش شبانه سپاه» بود. برخی معتقدند که این دو رویداد بیارتباط با درگیری میان جمهوری اسلامی و اسرائیل نیست.
سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی هر دو از حملات حوثیها به کشتیهای تجاری در دریای سرخ و بابالمندب پشتیبانی میکنند. شورشیان حوثی یمن میگویند در حمایت از حماس این کشتیها را هدف قرار میدهند.
بر اساس گزارش منابع امنیتی غربی و همچنین نهادهای اطلاعاتی اسرائیل، طی هفتههای اخیر جمهوری اسلامی ارسال سلاح به سوریه و لبنان را افزایش داده است.
روزنامه «تلگراف» چاپ انگلیس روز یکشنبه ۲۳ ژوئن (سوم تیرماه) گزارش داد حزبالله لبنان مقادیر زیادی تسلیحات ساخت جمهوری اسلامی از جمله انواع موشک و مواد منفجره در فرودگاه بیروت ذخیره کرده است.