از بووایسار سایتیف به عنوان «برترین کشتیگیر» تاریخ کشتی آزاد یاد شده است
بوایسار سایتیف، دارنده ۹ مدال طلای جهانی، آن نام بزرگ که هیبتش بر تشکها سایه میافکند و سینهی مردانِ بیشمار را به لرزه میانداخت، در ۴۹ سالگی درگذشت.
خبر مرگ او روز یکشنبه توسط مقامهای کشتی روسیه اعلام شد اما خبرگزاری تاس این کشور جزییاتی از علت مرگ وی هنوز منتشر نکرده است.
او از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۸ موفق به کسب ۹ مدال طلای جهانی شده بود که شامل ۶ طلای مسابقات جهانی و همچنین ۳ طلای المپیک بود.
بوایسار سایتیف در تمام دوران كشتى خود تنها سه شكست رسمى و دو باخت غير رسمى را تجربه كرد كه باختهاى غير رسمى او در دو انتخابى تيم ملى روسيه مقابل "ماگومد عیسیحاجیف" و "ماخاچ مرتضى عليف" به ثبت رسيد.
Literally post this every few months to educate the people but,
-- Ferdy G. (@ferdddaws) December 17, 2021
Buvaisar Saitiev is the best wrestler to ever step on a mat.pic.twitter.com/pI0lnBYCLf
اما سه شكست رسمى سايتف به ترتيب در جام جهانى ١٩٩٤ كانادا، المپيك دو هزار سيدنى و قهرمانى ٢٠٠٦ جهان در چين، مقابل كشتىگيران ايرانى، آمريكايى و بلغار رقم خورد.
در اين بين داوود قنبرى كشتى گيرى است كه اولين شكست تاريخى سايتيف را در جهان كشتى آنهم به مقتدرانهترين شكل ممكن به نام خود نوشت.
بردى با نتيجه شش بر سه آنهم با اجراى فن معروف پلنگ شكن كه برخى آن را "بوخو لنگ" هم عنوان مىكنند.
دو شكست رسمى بعدى سايتيف مقابل براندون اسلی آمريكايى و ميخائيل گانف بلغارستانى رقم خورده است.
سايتيف سه بار هم در جهان و المپيک مقابل مهدى حاجى زاده، عيسى مومنى و هادى حبيبى دیگر کشتیگیران ایرانی به پيروزى دست يافت.