Monday, Apr 28, 2025

صفحه نخست » گزارشی که خبرگزاری ایسنا حذف کرد

isna.jpgمحموله منفجرشده در اختیار گمرک نبود

ایران وایر - خبرگزاری ایسنا ساعاتی پس از انتشار خبری به نقل از گمرک ایران درباره محموله منفجر شده در بندر رجایی، این خبر را از سایت خود حذف کرد.

ایسنا در این خبر به نقل از گمرک جمهوری اسلامی گزارش کرده بود محموله وارداتی که روز شنبه، ششم اردیبهشت، در بندر شهید رجایی دچار انفجار و حریق شد، به گمرک اظهار نشده و در اختیار گمرک قرار نداشت.

خبرگزاری ایسنا نوشته بود مطابق روال قانونی، پس از ورود کشتی به بندر، ابتدا مانیفست (فهرست اطلاعات بار) به بندر ارائه می‌شود و پس از آن صاحب کالا باید محموله را به گمرک اظهار کند تا مراحل تشریفات گمرکی و ترخیص آغاز شود. اما محموله‌ای که دچار حادثه شد، تا زمان وقوع انفجار، فاقد اظهارنامه گمرکی و ثبت کوتاژ بوده است.

ایسنا تا لحظه انتشار این خبر توضیحی درباره دلیل حذف گزارش خود ارایه نکرده است.

انفجار مهیب روز شنبه در بندر رجایی بندرعباس تاکنون ۶۵ کشته برجای گذاشته است و طبق آخرین گزارش‌ها رییس ستاد بحران کشور اعلام کرده که عملیات اصلی مهار و کنترل حریق حوالی ظهر دوشنبه به اتمام رسیده است.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

مقامات جمهوری اسلامی تلاش دارند جریان خبررسانی درباره انفجار بندرعباس را در کنترل گرفته و آن را محدود کنند. در همین راستا، ساعاتی پیش، روزنامه اعتماد به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که وزارت بهداشت و کلیه سازمان‌های وابسته آن، از ظهر روز گذشته از انتشار هرگونه آمار درباره تعداد مجروحان و فوتی‌های انفجار بندرعباس منع شده‌اند.

سایت فیلتربان هم از اختلال گسترده اینترنت در پی انفجارهای بندر رجایی خبر داده و نوشته از شامگاه ششم اردیبهشت (حدود ساعت ۱۰ شب) تا ۱۲ شب یکشنبه ، کاربران با مشکلات شدید اتصال مواجه بودند.

"تسویه حساب سیاسی"

👈دویچه وله - کانال تلگرامی امتداد نیز نوشته است حادثه‌ای که "در نگاه اول، توجه افکار عمومی را به ابعاد ایمنی و امنیت محموله‌ها در گمرک جلب کرد، به سرعت ابعاد سیاسی" نیز به خود گرفت و محلی برای "تسویه حساب در سیاست داخلی"؛ "تسویه حساب پایداری با بنیاد مستضعفان" شد.

این کانال تلگرامی نوشت محموله خطرناک در محوطه شرکت "توسعه خدمات دریایی و بندری سینا" انبار شده بود. این شرکت وابسته به بنیاد مستضعفان است و در "نخستین ساعات پس از حادثه، علی خضریان، نماینده مجلس و عضو نزدیک به جریان پایداری، صراحتاً انگشت اتهام را به سمت بنیاد مستضعفان گرفت".

به همین دلیل مدیرعامل شرکت سینا اعلام کرد: «این سانحه در پی اظهار خلاف محموله‌های وارداتی رخ داده و محموله‌های بسیار خطرناک تحت عنوان کالای معمولی وارد و دپو شده بود.»

در این میان محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس اعلام کرد که "دستگاه‌های نظارتی، امنیتی و قضایی و نمایندگان چهار کمیسیون مجلس" به دنبال کشف "هرگونه سهل‌انگاری یا تعمد" در حادثه انفجار بندر رجایی هستند و "گزارش آن به مردم ارائه خواهد شد".



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy