Thursday, Oct 2, 2025

صفحه نخست » حمله تروریستی به یک کنیسه در بریتانیا

manchester.jpgمقامات پلیس و همچنین نخست‌وزیر بریتانیا بطور رسمی اعلام کردند که حمله به یک کنیسه در منچستر یک «حادثه تروریستی» بوده است

در این حمله علاوه بر ضارب، دو نفر نیز کشته شدند. پس از یک نشست اضطراری در دفتر نخست‌وزیری بریتانیا، کی‌یر استارمر پنجشنبه دهم مهر گفت: «امروز صبح یک فرد شنیع حمله‌ای تروریستی انجام داد.»

او افزود این فرد «یهودیان را به‌خاطر یهودی بودنشان و بریتانیا را به‌خاطر ارزش‌هایمان مورد حمله قرار داد». استارمر تاکید کرد که بریتانیا کشوری است که از جوامع یهودی استقبال کرده و پناه و خانه‌ای برای آن‌ها فراهم کرده است. اما او یادآور شد که در بریتانیا ساختمان‌های متعلق به جامعه یهودی نیازمند حفاظت شبانه‌روزی هستند و به دلیل «تهدیدهای روزانه ناشی از یهودستیزی» باید از امنیت تخصصی برخوردار باشند.

تاکید پلیس بریتانیا بر تروریستی بودن حادثه سر استیون واتسون، فرمانده ارشد پلیس منچستر بزرگ و همچنین لارنس تیلور، مقام ارشد ضدتروریسم بریتانیا، نیز گفتند این حمله بر اساس یافته‌های تحقیق، «حادثه‌ای تروریستی» بوده است.

کیر استارمر اخیراً گفته بود که بزرگترین مشکل در بریتانیا و اروپا اسلام هراسی است

پلیس بریتانیا اعلام کرد ماموران پس از دریافت گزارش شاهدی مبنی بر یورش یک خودرو به سوی عابران و زخمی شدن یک مرد با چاقو، به محل حادثه در کنیسه «هیتون پارک هبرو کنگرگیشن» در منطقه کرامپسال در شمال منچستر اعزام شدند.

خبرگزاری رویترز گزارش داد نیروهای مسلح پلیس به سوی فرد مظنون تیراندازی کردند و او را هدف گلوله قرار دادند.

پلیس منچستر در بیانیه‌ای در شبکه‌ اجتماعی ایکس نوشت: «پزشکان اورژانس به محل رسیدند و در حال مداوای چهار نفر از مردم هستند که بر اثر برخورد خودرو و همچنین جراحات ناشی از چاقو آسیب دیده‌اند.»

اولین تصویر از مظنون

:::

سرویس آمبولانس شمال‌ غرب بریتانیا نیز از اعزام نیروهای خود به محل حادثه خبر داد و اعلام کرد: «ما در حال ارزیابی وضعیت و همکاری با دیگر نیروهای امدادی هستیم.»

بر اساس آخرین گزارش‌ها، در این حادثه دو نفر جان باختند. همچنین گمان می‌رود افزون بر این دو نفر، مظنون نیز در تیراندازی نیروهای پلیس کشته شده باشد.

سفارت اسرائیل در لندن با انتشار بیانیه‌ای حمله به کنیسه منچستر را «نفرت‌انگیز و عمیقا تکان‌دهنده» خواند و آن را محکوم کرد.

اندی برنهام، شهردار منچستر نیز این رویداد را «جدی» توصیف کرد و از مردم خواست به محل حادثه نزدیک نشوند.

او افزود: «این یک حادثه جدی است اما پلیس منچستر بسیار سریع وارد عمل شد و می‌توانم این اطمینان را بدهم که خطر فوری برطرف شده است.»

یوم کیپور مقدس‌ترین روز در تقویم یهودی است که هر سال در دهم ماه عبری «تشری» برگزار می‌شود. یهودیان در یوم کیپور روزه می‌گیرند و در کنیسه‌ها به دعا و طلب آمرزش می‌پردازند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که پس از تهاجم هفتم اکتبر حماس و آغاز جنگ غزه، شمار حملات یهودستیزانه در نقاط مختلف جهان افزایش یافته است.

در یکی از آخرین گزارش‌ها در این رابطه، سازمان یهودی‌-آمریکایی «بِنای بِریت»، شهریورماه هشدار داد رویدادهای یهودستیزانه در دانشگاه‌های اروپایی، از جمله در بریتانیا، پس از واقعه هفتم اکتبر رشد چشمگیری داشته است.

سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای مردادماه گزارش داد جمهوری اسلامی شبکه‌ای از مراکز نفوذ در اروپا و آمریکای شمالی دارد که در ظاهر در حال انجام «فعالیت‌های مشروع» هستند اما در عمل به

پیش‌تر در اردیبهشت‌ماه، رابرت جنریک، وزیر دادگستری در دولت سایه بریتانیا، خواستار اقدام قاطع لندن برای از بین بردن شبکه وابسته به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و پایان دادن به یهودستیزی مورد حمایت حکومت ایران در بریتانیا شد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy