Monday, Dec 8, 2025

صفحه نخست » نبیه بری خواستار «فتوای» خامنه‌ای شد

lebFatwa.jpgایران اینترنشنال - روزنامه لبنانی ندا الوطن گزارش داد نبیه بری، رییس پارلمان این کشور و از متحدان حزب‌الله، از علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، خواسته است فتوایی صادر کند تا حزب‌الله پهپادها و موشک‌های نقطه‌زن خود را به ارتش لبنان تحویل دهد.

این روزنامه دوشنبه ۱۷ آذر در گزارشی به مناسبت نخستین سالگرد سقوط حکومت بشار اسد به نقل از یک منبع آگاه نوشت شکاف درون دو حزب اصلی شیعی در لبنان، حزب امل به رهبری بری و گروه حزب‌الله، آشکار شده است.

این منبع فاش کرد رییس مجلس لبنان از طریق کانال‌های مستقیم ارتباطی‌، سه مطالبه اساسی را به مقام‌های جمهوری اسلامی منتقل کرده که «بازتاب‌دهنده نگرانی روزافزون او از تداوم درگیری لبنان در بازی محورهای منطقه‌ای است».

۱۵ آذر، یوسف رجی، وزیر خارجه لبنان، با تاکید بر خلع سلاح حزب‌الله به‌عنوان «ضرورتی ملی» اعلام کرد این گروه نمی‌تواند بدون تایید جمهوری اسلامی سلاح‌های خود را تحویل دهد.

سه مطالبه بری از حکومت ایران

ندا الوطن در ادامه گزارش خود نوشت نخستین درخواست بری از تهران این بود که لبنان از هرگونه رویارویی احتمالی آتی میان جمهوری اسلامی و اسرائیل کاملا دور بماند و در مذاکرات تهران با واشینگتن به‌عنوان ابزار یا اهرم فشار مورد استفاده قرار نگیرد.

بر اساس این گزارش، مطالبه دوم که شامل درخواست از خامنه‌ای برای صدور فتوایی درباره واگذاری پهپادها و موشک‌های نقطه‌زن حزب‌الله به ارتش لبنان بود، حساسیت بیشتری داشت.

بری در سومین مطالبه خود از تهران خواست تا حمایت مالی فوری برای کمک به ده‌ها هزار شیعه‌ای فراهم کند که در پی جنگ اخیر خانه‌ها، مشاغل و منابع درآمد خود را از دست داده‌اند.

بنا بر اظهارات این منبع آگاه، پاسخ جمهوری اسلامی به بری «مبهم بود»؛ تهران تنها با مطالبه سوم موافقت کرد و درباره دو درخواست دیگر «هیچ پاسخ روشنی ارائه نداد».

پایگاه خبری والانیوز ۱۶ آذر به نقل از مقام‌های اطلاعات نظامی اسرائیل گزارش داد جمهوری اسلامی طی ماه‌های گذشته صدها میلیون دلار از راه‌های مختلف برای بازسازی و تقویت توان نظامی حزب‌الله اختصاص داده است.

نگرانی از مواضع اخیر جمهوری اسلامی

ندا الوطن نوشت موضع اخیر حکومت ایران مبنی بر اینکه تهران قصد ندارد از حزب‌الله درخواست خلع سلاح کند، نگرانی‌هایی را در بیروت برانگیخته است.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، ۱۶ آذر با اشاره به تلاش‌ها برای خلع سلاح حزب‌الله گفت این گروه «در مورد رفتارها و سیاست‌های خود، خودش تصمیم می‌گیرد».

او انتقادات از مداخله حکومت ایران در امور داخلی لبنان را رد کرد و افزود ضدیت با اسرائیل «نشانه مسئولیت‌پذیری» تهران است.

دولت لبنان ۱۶ مرداد کلیات طرح آمریکا برای خلع سلاح گروه‌های مسلح را تصویب کرد.

با این حال، حزب‌الله که مهم‌ترین گروه نیابتی جمهوری اسلامی به شمار می‌رود و با حملات پی در پی اسرائیل بسیار تضعیف شده، از پذیرش خلع سلاح سر باز زده است.

شهریورماه، هیاتی بلندپایه از ایالات متحده با حضور تام باراک و مورگان اورتگاس، در بیروت با مقام‌های لبنانی دیدار کرد.

اعضای این هیات در گفت‌وگوهای خود تصریح کردند جمهوری اسلامی مانع اصلی در روند خلع سلاح حزب‌الله محسوب می‌شود.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie & Privacy Policy