خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، پنجشنبه اول مرداد، به نقل از ادارهکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گزارش داد دو شناور «ناجی ۱۵» و «ناجی ۱۶» بامداد در آبهای این استان هدف حمله قرار گرفتند و بهشدت آسیب دیدند.
ادارهکل بنادر و دریانوردی هرمزگان آمریکا را عامل حمله معرفی کرد و افزود شدت خسارتها باعث شده است این دو شناور از چرخه خدمات عملیاتی خارج شوند.
اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان حمله به این شناورها را که ماموریت امدادرسانی و نجان جان دریانوردان را برعهده دارد، محکوم کرده و گفته است که «براساس کنوانسیونهای بین المللی هر گونه تعرض به این شناورها، مغایر با اصول پذیرفته شده حقوق بین الملل است.»
شناورهای «ناجی ۱۵» و «ناجی ۱۶» در اصل شناورهای جستجو و نجات دریایی هستند، اما مانند بسیاری از شناورهای امدادی پرسرعت، از نظر فنی قابلیت استفاده دوگانه نیز دارند. برای نمونه، در شرایط بحرانی میتوان از آنها برای انتقال سریع نیروهای نظامی یا تجهیزات سبک میان بنادر و جزایر، جابهجایی تیمهای ویژه، گشت و شناسایی ساحلی یا پشتیبانی لجستیکی از یگانهای دریایی استفاده کرد.
در این گزارش به تلفات احتمالی اشارهای نشده است.
















