Tuesday, Sep 1, 2026

صفحه نخست » انتقاد زیباکلام از اظهارات اخیر روحانی در روز ملی فن‌آوری هسته‌ای

1-5.jpg

زیباکلام: سال‌ها علت واقعی نگرانی غرب از برنامه هسته‌ای از مردم پنهان مانده است

خبرنامه گویا ــ صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده به حسن روحانی، رئیس‌جمهور وقت، از سخنان او درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی انتقاد کرد و گفت حکومت سال‌ها علت اصلی نگرانی غرب از فعالیت‌های هسته‌ای ایران را از مردم پنهان کرده است.

متن کوتاه‌شده نامه صادق زیباکلام:

جناب آقای دکتر حسن روحانی
رییس محترم جمهوری اسلامی ایران

با سلام و عرض ادب،

برخی بیانات آن بزرگوار در سالروز ملی هسته‌ای جای تامل بسیاری دارد. از جمله فرموده‌اید: «۱+۵ دنبال این بود که ملت ایران را از اراده توسعه و اقتدار ملی باز دارد، دید که نتوانست و تا ابد نخواهد توانست.»

جناب آقای روحانی، دوازده سال است که ما به جای بیان علت واقعی مخالفت غربی‌ها با برنامه‌های هسته‌ای‌مان، مشابه همین ادبیات جنابعالی را بیان کرده‌ایم؛ این که غربی‌ها نمی‌خواهند ما به پیشرفت‌های علمی دست پیدا کنیم؛ غربی‌ها چشم دیدن پیشرفت‌های اقتصادی و صنعتی که فعالیت‌های هسته‌ای برای کشور به‌بار می‌آورد را ندارند؛ غربی‌ها می‌خواهند ما را وابسته نگه دارند.

در حالی که دست‌کم حضرتعالی می‌دانید که صورت واقعی مساله چیست. شما می‌دانید که علت نگرانی غربی‌ها به‌واسطه توان بالقوه‌ای است که غنی‌سازی در اختیار ایران قرار می‌دهد؛ یعنی در اختیار کشوری که بارها مسوولان آن از بین بردن اسراییل را اعلام کرده‌اند.

کتمان علت اصلی مخالفت و نگرانی غربی‌ها از فعالیت‌های هسته‌ای‌مان و در عوض تقلیل دادن آن به دشمنی آن‌ها با استقلال‌خواهی یا اسلامیت ما، یا مخالفت نظام سلطه با پیشرفت‌های علمی و اقتصادی ایران اسلامی، سبب شده تا یک قداستی برای فعالیت‌های هسته‌ای‌مان ظرف دوازده سال گذشته به‌وجود بیاید.

دوازده سال است که به‌جز تقدیس و تکریم و مدح و ثناء سخن دیگری برای این بت عیار جایز نبوده. دوازده سال است که بسیاری از حقایق هسته‌ای از مردم دریغ شده.

آیا مردم می‌دانند هسته‌ای چه هزینه‌هایی مستقیم و غیرمستقیم، در قالب تحریم‌ها، برای کشور داشته؟ آیا می‌دانیم کشوری که نه سرانه خیلی بالایی در آموزش و پرورش و بهداشت و درمان دارد و نه بودجه چندانی برای حفظ و حراست از محیط زیستش هزینه می‌کند، در عوض برای برنامه‌های هسته‌ای‌اش چگونه دست و دلبازانه خرج می‌کند؟

آیا در این دوازده سال حتی یک‌بار ملاحظات بنیادی «هزینه ـ فایده» یا «توجیه اقتصادی» برای برنامه‌های هسته‌ای‌مان لحاظ شده‌اند؟

حال که صحبت از اقتصاد شد، هزینه تغییر ریل برنامه‌های هسته‌ای از مسیر دوران آقای احمدی‌نژاد به مسیر جدید بعد از توافق لوزان چقدر خواهد شد؟ آن همه هزینه که در دوران آقای احمدی‌نژاد صرف برنامه‌های هسته‌ای شدند، بعد از توافق چه فایده و کارایی خواهند داشت؟

نه جناب آقای روحانی، همه این‌ها فدای سر آمریکاستیزی و کاربردی که مناقشه هسته‌ای به‌عنوان ابزاری در جهت آمریکاستیزی پیدا کرده است.

اگر به‌راستی معتقدید که مخالفت غربی‌ها با برنامه‌های هسته‌ای‌مان به‌قول شما به‌واسطه پیشرفت‌های مشعشعی است که هسته‌ای برای کشور به ارمغان می‌آورد، پس مخالفان لوزان و دلواپسان خیلی هم بی‌راه نمی‌گویند.

نه جناب آقای روحانی عزیز، کاربرد اصلی هسته‌ای بیش از آن که در صنعت و اقتصاد و توسعه علمی کشور باشد، در برافراشته نگه داشتن پرچم پر افتخار آمریکاستیزی، غرب‌ستیزی و استکبارستیزی بوده. فقط کافی است نگاهی اجمالی به مخالفان و موافقان لوزان بیاندازید تا دریابید که اتفاقا بسیاری متوجه ریشه مناقشه شده‌اند.

ایام بکام باد
صادق زیباکلام



Copyright© 1998 - 2026 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie & Privacy Policy