Friday, Sep 4, 2026

صفحه نخست » رویکرد تازه ترامپ در برابر جمهوری اسلامی؛ دیگر هیچ‌چیز مثل قبل نخواهد بود

trumpUS.jpgفایننشال تایمز: واشنگتن این‌بار توافقی جامع می‌خواهد که تنگه هرمز و پرونده هسته‌ای ایران را در بر بگیرد

ایندیپندنت فارسی - روزنامه «فایننشال تایمز» روز جمعه ۱۳ شهریور در گزارشی اعلام کرد اختلافات میان ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش بر سر آینده تنگه هرمز متمرکز شده است؛ چرا که دولت دونالد ترامپ بازگشت به یادداشت تفاهم اسلام‌آباد را رد کرده، در حالی که تهران خواهان احیای این توافق به عنوان زمینه‌ای برای کاهش تنش‌ها و ازسرگیری عبور نفت از تنگه هرمز است.

بر اساس این گزارش، تلاش‌های دیپلماتیک برای بازگرداندن طرفین به تفاهم‌نامه اسلام‌آباد که شامل توقف اقدامات نظامی، بازگشایی تنگه هرمز و آغاز مذاکرات جامع‌تر بود، با مخالفت واشنگتن روبرو شده است. آمریکا اکنون خواستار توافقی جدید و فراگیرتر است که علاوه بر وضعیت تنگه هرمز، پرونده هسته‌ای ایران را نیز شامل شود.

در مقابل، مسعود پزشکیان تاکید کرده که کشورش آماده است به محض بازگشت آمریکا به تعهدات خود در توافق موقت، به تعهداتش عمل کند. تهران اجرای تعهدات واشنگتن را راهی برای بازگشایی تنگه و رفع تحریم‌های اقتصادی می‌داند.

با این حال، واشنگتن بر اهرم فشار میدانی حساب باز کرده و با تقویت حضور نظامی، مین‌روبی و ایجاد مسیرهای امن، سعی دارد ثابت کند ایران دیگر نمی‌تواند از تنگه هرمز به عنوان یک کارت فشار بر بازار انرژی استفاده کند. اگرچه آمارها نشان می‌دهد رفت‌وآمد نفتکش‌ها هنوز به سطح پیش از جنگ نرسیده، اما واشنگتن موفق شده بخشی از جریان انرژی را تحت حمایت نظامی خود حفظ کند.

به نوشته فایننشال تایمز، این شرایط تنگه هرمز را از یک گذرگاه انرژی به هسته اصلی رقابت‌های دیپلماتیک تبدیل کرده است؛ جایی که آمریکا با اتکا به نیروی دریایی تلاش می‌کند بدون دادن امتیاز، آزادی کشتی‌رانی را تحمیل کند و ایران توافق اسلام‌آباد را تنها راه خروج از بحران می‌داند.



Copyright© 1998 - 2026 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie & Privacy Policy