خبرنامه گویا - مهدی کروبی، رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی، در نامهای خطاب به مسعود پزشکیان از او خواسته است در جریان سفر به نیویورک و در صورت فراهم شدن شرایط، با دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، دیدار و گفتوگو کند.
کروبی در این نامه که متن آن از سوی انصافنیوز منتشر شده، عبور از «تابوهای خودساخته» در سیاست خارجی را ضروری دانسته و نوشته است که سفر پزشکیان برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل فرصتی برای پیگیری دیپلماسی و تلاش برای دستیابی به «صلحی پایدار» است.
متن کامل نامه مهدی کروبی در ادامه میآید:
باسمه تعالی
مردم عزیز و شریف ایران
میدانم که این روزها در شرایط بسیار سخت و مشقتباری زندگی می کنید، شرایطی که نتیجه مستقیم سیاستهای ویرانگر چند دهه گذشته به ویژه گرفتار کردن ملک و ملت در چاه ویل تحریمهاست. برای خروج از بحرانها، نخستین گام، شجاعتِ عبور از تابوهای خودساخته و بازنگری در خط قرمزهایی است که مغایر منافع ملی و مانع اصلی در مسیر توسعه و پیشرفت کشور است.
دو جنگ تجاوزکارانه اخیر دو قدرت هستهای علیه کشورمان که یکی ابرقدرت دنیا و دیگری شهره به جنایت و نسلکشیست درس بزرگی برای همگان به همراه داشت. مردم ایران علیرغم همهی ظلمها و بیعدالتیها وقتی پای تمامیت ارضی کشور به میان آمد، همدل و یکدست پای ایران ایستادند. همزمان، نیروهای مسلحمان با مقاومت و ایثاری کمنظیر برگ زرینی در تاریخ ایران رقم زدند. تلاشهای دولت هم در مدیریت بحرانهای ناشی از جنگ و اداره کشور و تامین اقلام جای تقدیر و تشکر دارد.
اینروزها کشور در یکی از حساسترین مقاطع تاریخی خود قرار دارد و لحظات تاریخی پر واضح است که تصمیمهای تاریخی میطلبد. من بعنوان فردی که در حمایت از دکتر پزشکیان آبرو گرو گذاشتم از ایشان مصرانه میخواهم با نگاهی جامع در قامت و جایگاه رییسجمهور رفتار کند و در مقابل جمعی اندک و بظاهر انقلابی که نمیدانم متوهماند یا خداناکرده خائن، منفعل عمل نکند.
سفر به مقر سازمان ملل فرصت بیبدیلیست که ایشان باید از آن بهره گیرد و از تمدنی بگوید که ضمن جنگ بلدی، صلح را هنر میداند و به جهانیان نشان دهد ایران و مردم بزرگش طالب صلح و ثبات پایدار در منطقه هستند.
در همین راستا با رییس جمهور آمریکا، اگر شرایط فراهم آمد برای گفتگوهای سازنده و صلحی پایدار دیدار کند و از انگ گروهی که در مقابل سیل ملت هیچ نیستند نهراسد. من در کسوت رییس مجلسی ششم وقتی سه سناتور آمریکایی خواستار دیدار و گفتگو شدند با آنان دیداری کوتاه داشتم و وقتی مورد نقد آقای خامنهای قرار گرفتم به ایشان گفتم تمدنی که ریشه در تاریخ و معرفت دارد هرگز از گفتگو نمیهراسد.
اگرچه میدانیم طرف مقابل به معنای متعارف قابل اعتماد نیست اما چارهای جز پیمودن مسیر دیپلماسی با تکیه بر خرد و الهام از سنت پیامبر رحمت (ص) در صلح حدیبیه نیست. دیپلماسی، نه نشانهی ضعف، بلکه اوجِ خرد و قدرتِ یک ملتِ خودباور است. پیامبر بزرگوار اسلام با وجود شرایط سخت، صلح را بر جنگ و خونریزی ترجیح داد و در مذاکره برای حصول صلح انعطاف و بردباری به خرج داد و بر پیمان و عهدش باقی ماند.
همانگونه که امام علی (ع) بر اهمیت وفای به عهد تأکید داشتند، ما نیز بر این باوریم که عهدشکنان و صلحستیزان، فارغ از اینکه در ایران باشند یا در آمریکا، در نهایت بازنده تاریخ خواهند بود.
مهدی کروبی
۳۱ شهریور ۱۴۰۵

انفجار پیاپی خودروها در جایگاه سوخت
















