Saturday, Oct 17, 2026

صفحه نخست » نقشه سپاه برای قتل فرداد فرحزاد

nyp.jpgخبرنامه گویا - فرداد فرحزاد، مجری شبکه ایران‌اینترنشنال، در گفت‌وگو با روزنامه آمریکایی نیویورک‌پست از جزئیات نقشه سپاه پاسداران برای قتل خود و سیما ثابت در لندن سخن گفته است؛ عملیاتی که در سال ۲۰۲۲ با اسم رمز «عروسی» طراحی شد، اما با افشای اطلاعات آن ناکام ماند. فرحزاد همچنین هشدار داده که جمهوری اسلامی برای حذف مخالفانش در خارج از کشور از شبکه‌های جنایی استفاده می‌کند.

فرحزاد که پیش‌تر در بی‌بی‌سی فعالیت داشت، می‌گوید در سال ۲۰۲۳، هنگام پوشش حملات هفتم اکتبر در اسرائیل، از طرحی برای ترور خود مطلع شد که یک سال پیش از آن برنامه‌ریزی شده بود.

در این عملیات، عوامل مرتبط با سپاه از نام رمز «داماد» برای فرحزاد و «عروس» برای سیما ثابت، مجری وقت ایران‌اینترنشنال، استفاده می‌کردند.

بر اساس تحقیقات شبکه بریتانیایی آی‌تی‌وی، عوامل مرتبط با سپاه در سال ۲۰۲۲ به یک قاچاقچی انسان پیشنهاد ۲۰۰ هزار دلار داده بودند تا این دو خبرنگار را به قتل برساند. طرح اولیه انفجار خودروی بمب‌گذاری‌شده مقابل ساختمان ایران‌اینترنشنال در لندن بود، اما بعداً به حمله با چاقو تغییر یافت.

این نقشه زمانی ناکام ماند که فرد اجیرشده، که به‌عنوان مأمور دوجانبه با یک نهاد اطلاعاتی غربی همکاری می‌کرد، اطلاعات عملیات را افشا کرد.

فرحزاد می‌گوید وقتی خبرنگار آی‌تی‌وی پیام‌های واتس‌اپ و مکاتبات میان عامل ترور و دستوردهندگان عملیات را به او نشان داد، شوکه شد.

او گفت: «می‌دانستم کار کردن برای رسانه‌ای منتقد جمهوری اسلامی خطراتی دارد، اما وقتی متوجه می‌شوید حکومت تا چه اندازه برای کشتن شما در خاک کشوری دیگر پیش رفته، موضوع کاملاً متفاوت می‌شود.»

در تحقیقات آی‌تی‌وی، محمدرضا انصاری، از فرماندهان نیروی قدس سپاه پاسداران، به‌عنوان طراح اصلی این عملیات معرفی شده است. نام او همچنین در ارتباط با طرح‌های ترور مقام‌های پیشین آمریکایی، از جمله جان بولتون و مایک پمپئو، مطرح شده است.

تهدید علیه کارکنان ایران‌اینترنشنال به این پرونده محدود نماند. این شبکه در فوریه ۲۰۲۳ به دلیل تهدیدهای امنیتی، فعالیت خود در لندن را متوقف و پخش برنامه‌هایش را به واشینگتن منتقل کرد. در مارس ۲۰۲۴ نیز پوریا زراعتی، مجری این شبکه، در نزدیکی خانه‌اش در لندن هدف حمله با چاقو قرار گرفت؛ حمله‌ای که در جریان رسیدگی قضایی، عملیاتی سازمان‌دهی‌شده به نفع جمهوری اسلامی توصیف شد.

سازمان اطلاعات داخلی بریتانیا، ام‌آی۵، از سال ۲۰۲۲ دست‌کم ۲۰ طرح بالقوه مرگبار مرتبط با جمهوری اسلامی را شناسایی کرده است.

فرحزاد در پاسخ به این پرسش که آیا در سال ۲۰۲۶ نقطه‌ای از جهان از دسترس جمهوری اسلامی خارج است، گفت: «نه واقعاً.» او افزود که دولت‌ها از منابع مالی و امکانات گسترده‌ای برخوردارند و جمهوری اسلامی نیز سابقه‌ای طولانی در تهدید و کشتار مخالفان خود در اروپا دارد.

با این حال، فرحزاد معتقد است جمهوری اسلامی در داخل ایران آسیب‌پذیرتر از آن چیزی است که نشان می‌دهد. او با اشاره به ادامه محاصره تنگه هرمز، کاهش صادرات نفت و تشدید مشکلات اقتصادی گفت:

«در ایران آتش زیادی زیر خاکستر وجود دارد و فکر می‌کنم مردم فقط به یک جرقه نیاز دارند تا دوباره شاهد خیزش دیگری باشیم؛ به‌ویژه با دشوارتر شدن شرایط اقتصادی.»



Copyright© 1998 - 2026 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie & Privacy Policy