پنجشنبه 22 بهمن 1383

پايان سی و چهارمين جشنواره بين المللی فيلم رتردام ـ هلند، گزارشی از خبرنگار آزاد محمود زهباری

[با پوزش از خوانندگان و آقاي زهباري به خاطر تاخير در انتشار اين گزارش - خبرنامه گويا]

سی و چهارمين جشنواره بين المللی فيلم رتردام که ازروز 26 ژانویه شروع به کار کرده بود، پس از ده روز و نمايش حدود ۸۰۰ فيلم کوتاه و بلند، در روز شنبه پنجم قوريه به کار خود پايان داد.اين جشنواره که امسال با مديريت خانم sandra den Hamers هلندی اداره می شد، در اصل در شيوه برگذاری تفاوتی با سالهای قبل که آقای Simon Field انگليسی برای سالهای متمادی مسئول آن بود، نداشت، به حز اينکه امسال فيلم های بسيار بيشتری از کشور هلند به نمايش در آمد.آز ميان ۲۵۰ فيلم بلند شرکت کننده در جشنواره، ۱۴ فيلم در بخش اصلی مسابقه جشنواره يعنی بخش جايزه tiger شرکت داشت. هيئت ژوری tiger که امسال آقای بهمن قبادی فيلمساز ايرانی را هم در ميان خود داشت، در روز جمعه ۴ فوريه جوائز اول تا سوم خود را به فيلم های 4 (چهار) از روسيه، El cielo gira ( the sky turns ) از اسپانيا و nemeno il destino ( changing destiny )

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 

از ايتالیا، داد.

امسال برای اولين بار در جشنواره فيلم رتردام فيلم های کوتاه هم در بخش مسابقه شرکت داشتند و دو فيلم هلندی interlude و veere و فيلم آلمانی nuuk ، جوائز اول تا سوم را از آن خود کردند. بخش جايزه سازمان عفو بين الملل که از سه سال پيش وارد جشنواره رتردام شده، از ميان ۱۱ فيلم برگزيده برای اين جايزه، سرانجام جايزه خود را که شامل يک تنديس و مبلغ نقدی ۵۰۰۰ يورو می باشد، به فيلم ايرانی داستان ناتمام از آقای حسن يکتاپناه، داد. دو سال پيش فيلم ايرانی زندان زنان از خانم منيژه حکمت برنده اين جايزه شد.بجز فيلم داستان ناتمام فيلم های ايرانی شهر زيبا ساخته اصغر فرهادی، بيست انگشت ساخته مانيا اکبری و لاک پشت ها هم پرواز می کنند ساخته بهمن قبادی از فيلم های برگزيده سازمان عفو بين الملل بودند. فيلم های protection از سنگال، private از ايتاليا و لاک پشت ها هم پرواز می کنند از ايران مورد تقدير هيئت ژوری این بخش از مسابقه قرار گرفت.

در جشنواره امسال به جز فيلم های ذکر شده فوق دو فيلم ايرانی ديگر به نام های پنج از عباس کيارستمی و دود و آينه از فريناز ک.جوان شرکت داشتند.از ميان فيلم های ايرانی شرکت کننده در جشنواره فيلم لاک پشت ها هم پرواز می کنند مورد استقبال بی نظير تماشاگران قرا گرفت.


Turtles Can Fly van Bahman Ghobadi

سرانجام اين فيلم که از همان ابتدای نمايش در صدر فيلم های انتخابی توسط تماشاگران قرار داشت و دارای رقابت تنگاتنگ با فيلم دانمارکی brothers بود، برنده جايزه همگانی (publieckprijs) شد و فيلم brothers در مکان دوم قرار گرفت..اين جايزه يکی از معتبرترين بخش جايزه فستيوال رتردام است که هر ساله بر اساس انتخاب تماشاگران به يک فيلم تعلق می گيرد. ديگر فيلم خوب ايرانی جشنواره فيلم شهر زيبا ساخته اصغر فرهادی در جايگاه سی و يکم قرار گرفت.

دنبالک:
http://mag.gooya.com/cgi-bin/gooya/mt-tb.cgi/18135

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'پايان سی و چهارمين جشنواره بين المللی فيلم رتردام ـ هلند، گزارشی از خبرنگار آزاد محمود زهباری' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016