
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما
دوست دارم تا زماني كه نفس ميكشم مخاطب خودم را داشته باشم و كارهاي ماندگاري به يادگار بگذارم.
به گزارش خبرنگار هنري ايسنا، عزتالله انتظامي در مراسمي كه با حضور داريوش مهرجويي به مناسبت هشتادمين سالگرد تولد اين بازيگر، در نشر فرزان برگزار بود ضمن بيان اين مطلب درباره آرزويش در آينده گفت: علاقمندم به تئاتر برگردم و يك كار كمدي ايراني بازي كنم. البته نه مثل كارهاي كمدي كه در تلويزيون اجرا ميشود. من در كارهاي سينماييام هم مثل اجارهنشينها نقش كمدي را جدي بازي كردم و اينگونه كارها را دوست دارم.
وي افزود: اگر نقش را باور كردم تماشاگر هم آن را باور خواهد كرد به همين دليل از ادا درآوردن خوشم نميآيد و با نقشي كه به من ميدهند زندگي ميكنم.
اين بازيگر به سال 1321 برگشت و با اشاره به آن روزها گفت: منزل ما نزديك تئاتر سنگلج بود و پشتبامها هم، همه به هم راه داشت. من شبانه از ترس پدر و مادرم از طريق پشتبام به آنجا ميرفتم و تا سحر تئاترهاي روحوضي كه اجرا ميشد را ميديدم و بعد از اين نمايشها، مدتها با آن زندگي ميكردم كه بعدها با كمك علي نصيريان توانستيم آنها را به نمايش درآوريم.
وي تصريح كرد: سال 1326 آقاي نوشين تئاتر نو اروپايي را راه انداختند و تعدادي شاگرد تربيت كردند كه من يكي از آنها بودم. نوع جديدي كار ميكرديم كه تا به حال تجربه نشده بود.
انتظامي با اشاره به حضور در فيلم «گاو» و كارگرداني داريوش مهرجويي يادآور شد: بعد از 28 مرداد سال 32 كه تئاتر سعدي را آتش زدند و چهار پنج ماه ما را به زندان بردند به آلمان رفتم و بعد از دوره بازيگري كه در آنجا گذراندم به تهران آمدم و دوباره تئاتر را آغاز كردم. در سال 48 به علت آشنايي من با دكتر ساعدي فعاليت سينمايي من با فيلم گاو آغاز شد.
به گزارش ايسنا، در ادامه جلسه داريوش مهرجويي با بيان اينكه حدود سه ربع قرن است كه انتظامي را ميشنام و به روزهاي آشناييش با او اشاره كرد و گفت:در سال 47 حدود 25 سالم بود كه تحصيلاتم تمام شد و به ايران آمدم تا فيلم بسازم بعد از اينكه تجربه ناموفقي در كار اولم داشتم ساخت گاو از سوي غلامحسين ساعدي به من پيشنهاد شد و من قبول كردم.
وي افزود: دو هفتهاي شبها در مطب ساعدي مينشستيم و روي اين فيلمنامه كار ميكرديم با شرايط سينماي آن زمان ساخت كاري غيرتجاري ناممكن بود و وزارت فرهنگ وهنر را قانع كرديم تا فيلم گاو را تهيه كند. با ساعدي به تئاتر سنگلج رفتيم و پشت صحنه كار با انتظامي آشنا شدم.
مهرجويي يادآور شد: انتظامي نقش گاو را در نمايش اين كار اجرا كرده بود و براي فيلم هم كسي مناسبتر از ايشان نبود قرارمان هم با اداره فرهنگ و هنر اين بود كه با بازيگران اداره تئاتر كار كنيم. به خانه انتظامي رفتيم و بعد از صحبتهايي كه شد سرآغاز همكاري ما فراهم آمد. گاو فيلم پر سر و صدايي شد و جوايز زيادي هم كسب كرد.
وي با اشاره به ساير فيلمهايش گفت: در آقاي هالو انتظامي دو نقش متفاوت را نسبت به گاو اجرا كرد كه واقعا شاهكار بود و اين نشان ميدهد كه ايشان يك بازيگر حرفهاي است كه ميتواند علاوه بر بازي زيرپوستي راحت خودش را به نقشهاي مختلف درآورد. بعد از انقلاب و فيلم اجارهنشينها هم كه در نقش عباس آقا باز هم همكاري دلچسبي داشتيم .
وي حاصل همكاريش با انتظامي را خوب و بدست آوردن تجارب زيادي عنوان كرد و گفت: ايشان بازيگري است كه راحت به خواستههاي آدم جواب ميدهد و قابل انعطاف است و چنين بازيگري كه هر نقشي را خلق ميكند براي كارگردانان نعمت است.
انتظامي در ادامه جلسه با بيان اينكه من هر چه ياد گرفتم از كارگردانهايي كه با آنها كار كرده بودم بخصوص داريوش مهرجويي بوده است با اشاره به سابقه همكاريش با مرحوم علي حاتمي گفت: اولين كارم با حاتمي سريال ستارخان بود و بعد از آن هزاردستان را با هم كار كرديم كه بعد از 7 ساعت گريم من را ديد و قرار شد بازي كنم. همكاري ما تا تختي ادامه داشت كه قرار بود در اين فيلم نقش پدر تختي را بازي كنم كه 50 دقيقه كار هم گرفته شد تا اينكه ايشان فوت كردند.
وي حاتمي را كارگرداني بسيار حساس نسبت به كارش خواند و افزود: كارهايي مثل آق بانو، آخرين پيامبر و گاردن پارتي از او ماند كه فرصت ساختنش را پيدا نكرد كه اميدوارم مورد آخر توسط داريوش مهرجويي ساخته شود و مطمئنم كار خيلي خوبي خواهد شد.
انتظامي بازيگري را كاري سخت و دشوار دانست و خطاب به جوانان علاقمند گفت: پيشنهاد ميكنم جوانان وارد اين كارنشوند و اگر ميآيند بازيگري را به عنوان كار دوم انتخاب كنند.