خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما
واروژكريم مسيحي، فيلمساز و تدوينگر سينماي ايران كه از يك سال گذشته مشغول نگارش فيلمنامهاي است كه قرار است پس از دريافت پروانه ساخت، آن را به تهيهكنندگي مهمدمهدي دادگو جلوي دوربين ببرد، او نگارش اين فيلمنامه را خرداد ماه به پايان خواهد رساند.
به گزارش خبرنگارهنري ايسنا، بعد از نگارش نهايي فيلمنامه، مراحل مختلف براي ساخت اين فيلم كه هنوز نامي براي آن مشخص نشده است آغازخواهد شد.
كريم مسيحي كه پانزده سال قبل «پردهآخر» را ساخت،اگرشرايط فراهم شود واين فيلمنامه را جلوي دوربين ببرد، بعد از سالها دومين فيلم خود را جلوي دوربين خواهد برد.
به گزارش ايسنا،كريممسيحي متولد 1321 اراك، پس از پايان تحصيلات دبيرستاني در سال
1348 به آلمان رفت، دوستي با يك بازيگر آلماني تئاتر موجب علاقه او به هنر نمايش گرديد در بازگشت به ايران درسالهاي آغازين دهه پنجاه به فعاليت هنري گرايش پيدا كرد و به عنوان دستيار كارگردان درفيلم
«رگبار» بيضايي به تجربه اندوزي پرداخت و به عنوان يكي از همراهان هميشگي بيضايي در سالهاي بعد به عنوان دستياردر«غريبهومه»،«شايدوقتيديگر»،«مرگيزگرد»،«چريكهتارا» و در«مسافران» به عنوان مشاوربا بيضايي همراه شد.
«واروژ» در كنار دستياري در سالهاي پيش از انقلاب اسلامي ابتدا به كارگرداني و نوشتن فيلمنامه براي آثار كوتاه پرداخت و با پيوستن به كانون پرورش در سال 1345 نخستين تجربه خود «فاخته» را نوشت و كارگرداني كرد ودر سال 56 «كوچ» را به عنوان دومين فيلم كوتاهش ساخت و در سال 59 نيز فيلم كوتاه
«سلندر» را كه در آن پرويزپورحسيني يكي از درخشانترين بازيهايش را به نمايش گذاشت، خلق کرد.
وي پيش از انقلاب با كامرانشيردل در «صبحروز چهارم»، امير نادري در «تنگنا» و بهمنفرمانآرا در
«شازده احتجاب» بهعنوان دستيار همكاري كرد و و بالاخر حاصل سالها مطالعه و تجارب عملي خود را در قالب نخستين اثر حرفهاش در سال 1369 با فيلم بحثانگيز و زيباي «پرده آخر» بر اساس فيلمنامهاي از خودش كارگرداني كرد و با همين يك فيلم در رديف فيلمسازان مطرح سينماي ايران قرار گرفت.
در كتاب كارگردانان سينماي ايران آمده است: «واروژ كريممسيحي» يكي از با استعدادترين فيلمسازان عصر
پس از انقلاب اسلامي است، با وجودي كه تنها يك فيلم بلند سينمايي در پرونده كارگرداني خود دارد، اما به دليل ارزشهاي ساختاري - مضموني - همين يك فيلم جايگاه ويژهاي در جمع فيلمسازان ايراني يافت.
كريممسيحي در يكي از حساسترين مراحل گذر تاريخي صنعت سينماي ايران، نخستين تجربه كارگردانياش را براساس فيلمنامهاي نوشته خود جلوي دوربين برد.
«پرده آخر» با بهره جستن از يك درونمايه متكي به طنز سياه روايتگر توطئهاي در نمايش و نمايشي در توطئه است. بازمانده خبيث يك خاندان اشراف به بهانه دست يافتن به ميراث هنگفت خانوادگي، طرح توطئهاي را ميريزد كه در جريان آن قصد به جنون كشاندن وارث اصلي اين ثروت را دارد، از عوامل و بازيگران نمايشهاي سنتي به هواي ابراز توطئه سود ميبرد». به گزارش ايسنا، در «پرده آخر» كه در سال 1370 به نمايش در آمد فريماهفرجامي،داريوشارجمند،نيكو خردمند،سعيد پور صميمي و تعدادي ديگر ازهنرمندان شاخص به ايفا نقش پرداختند و اين فيلم در آن سال هشت ميليون تومان فروخت.
كريممسيحي هفت سال بعد مستند «گورستان ارامنه» را ساخت و طي سالهاي گذشته بيشتر وقت خود را صرف تدوين كرد:بازيبزرگان،دوخواهر،نهنهلالا و فرزندانش،ساراي،عشقگمشده،كميته مجازات،طهران روزگارنو،دختريبهنام تندر، دو خواهر، مريمجزيرههنگام و سال گذشته «ماهيها عاشقميشوند» ساخته دكتر رفيعي ،بخشي از كارهاي تدوين اينفيلمسازاست.