تهران-خبرگزاري كار ايران
سيد محمد خاتمي، رييس جمهوري بار ديگر با تأكيد بر اينكه ما به هيچ وجه در جهت دستيابي به سلاح هستهاي نيستيم و نخواهيم بود، گفت: اگر ما در آن مسير بوديم طبعاً آنچه پيش آمده و پيش ميآيد، محدود كردن ما بود ولي چون دراين مسير نبودهايم، هيچ چيز را از دست ندادهايم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري كار ايران، ايلنا، سيد محمد خاتمي امروز پس از پايان جلسه هيئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: آنچه ما در پي آن هستيم، صنعت صلح آميز هستهاي است و منظور ما از تكنولوژي صلح آميز هستهاي از معدن هست و تبديل سنگ معدن به هگزافلورايد اورانيوم (uf6) و بعد پروسه تبديل هگزا فلورايد به اورانيوم سه و نيم درصد خالص شده كه براي سوخت نيروگاههاي هستهاي بكار ميرود.
وي افزود: وقتي ما ميگوييم فعاليت صلح آميز هستهاي يعني چرخه سوخت را از معدن تا تبديل آن به سوخت نيروگاه هستهاي را در بر ميگيرد و منافع ديگري نيز دارد.
خاتمي تصريح كرد: اين خواست و برنامه ما بود و به هيچ وجه هم از آن كوتاه نيامده و نميآييم.
رئيس جمهوري تأكيد كرد: ما هر فعاليتي انجام دهيم، نگراني نداريم چرا كه از نظر فني ما خلافي نميكنيم و نميخواهيم در مسيرهاي نادرستي كه به آن اعتقاد نداريم، گام برداريم، بنابر اين از نظارت و همكاري با سازمانهاي بين المللي نگراني نداريم.
وي ادامه داد: ما همكاري ميكنيم اما گفتهايم كه هيچ همكاري و فعاليتي به ما اجازه نخواهد داد كه منافع ملي، امنيت ملي و حيثيت مليمان لطمه بخورد، اين تمام كاري بود كه انجام شده است.
خاتمي گفت: آنچه الان انجام گرفته است گام مهمي است كه اگر تعبير و تشبيه بكنيم، رينگ بوكسي است كه در آن يك رقيب توانمند غير عادلي وجود داشته است و قصد داشت كه خودش داوري مسابقه را بر عهده بگيرد كه الان تبديل شده است به ميدان دوي ماراتن.
وي افزود: اين ماراتن طولاني است و تماشاگر آن افكار عمومي و اجماع جهاني است. در رينگ بوكس تلاش ميشد كه تماشاگر به نفع رقيب ما يعني آمريكا باشد، همچنانكه ديديم آمريكا توانست اروپا را تا حدودي به خود نزديك كند و اين ترديد را دامن بزند كه جمهوري اسلامي ميخواهد بمب اتمي درست كند.
رئيس جمهور خاطر نشان كرد: پس يك ميدان مسابقهاي كه طرفين مسابقه امكانات نابرابر داشتند و سعي ميشد داوري به دست يكي از رقبا باشد، به ميدان طولاني تبديل شده است كه بايد در آن راه رفت.
وي تصريح كرد: به لطف خداوند وزن تماشاگر عوض شده است و افكار عمومي دنيا كاملاً ميفهمد كه ما صداقت داريم و نميخواهيم بمب اتمي بسازيم.
خاتمي تأكيد كرد: معتقديم اروپاييها نيز در اين زمينه گام مهمي برداشتهاند. سفر وزراي خارجه (آلمان، انگليس و فرانسه) نشانه اين بود كه ميخواهند همكاري و تفاهم داشته باشند. كمك ميكنند كه هم نگراني خودشان رفع شود و هم مسيري كه در آن ما ظالمانه تحت فشار قرار ميگيريم، حل شود.
رئيس جمهوري داور فعلي مسابقه را آژانس بين المللي انرژي اتمي دانست و گفت: اميدوارم آژانس بدون تأثير از فشارهاي سياسي و فقط با لحاظ جنبههاي فني و حقوقي با حسن نيت داوري كند.
پروتکل و دفع افسد به فاسد
1. با امضا شدن پروتکل،مهم ترین سوالی که پیش روی ماست این است:«حال واکنش ما «ایرانیان» چه باید باشد؟» 2. بیایید کمی دقت کنیم:در این 24 ساعت...
[Daghdagheh]
October 23, 2003 01:39 AM