تهران- خبرگزاري كار ايران
احساس نراقي گفت: توافق در مورد پروتكلالحاقي احتياجي به اين همه هياهو نداشت زيرا تا به حال بيش از 80 كشور اين پروتكل را امضا كردهاند.
وي در گفتوگو با خبرنگار سرويس ديپلماتيك خبرگزاري كار ايران، ايلنا، گفت: امروز از اتم و انرژي هسته اي بالاتر انتخابات آينده است زيرا اگر وضع مانند انتخابات شوراها باشد باعث تأسف خواهدبود.
نراقي با بيان اينكه مخفي كاري دولت همواره مشكل ساز شده است ،گفت: دولت بايد عملكرد خود را در قضيه فعاليت هاي هستهاي به مردم گزارش كند.
وي با بيان اينكه هيچكس دلايل عدم مشاركت مردم در انتخابات گذشته را تحليل نكرده است، گفت: به نظر ميرسد از بي تفاوتي مردم در انتخابات گذشته درس كافي گرفته نشده است.
وي تصريح كرد: چرا بايد راديوهاي خارجي در آستانه انتخابات صحبت از بازداشتهاي بدون دليل گسترده كنند ؟ماتنها 32 زنداني سياسي داريم در حاليكه اثر جهاني آن به اندازه 30 هزار نفر بوده است؟ چرا دستگاه قضايي ما به اين مسايل توجه نميكند؟
نراقي ادامه داد: شوراي نگهبان آنگونه عمل كرده است كه اين تصور به وجود آمده است كه هم در داخل و هم در خارج به گزينشي عمل كردن متهم شود و همين عامل مهمي در عدم شركت مردم در انتخابات است.
وي گفت: با مختصر توجهي از طرف شوراي نگهبان و دستگاه قضايي و فعاليت مسوولان و به خصوص نمايندگان مي توان مردم را علاقمند به مشاركت كرد. اين كارشناس مسايل سياسي خواستار فعاليت بيشتر مجلس در اين چند ماه باقي مانده شد و گفت: بي اثر بودن و بي اعتباري مجلس يكي از دلايل بي تفاوتي مردم است.
نراقي ادامه داد: در غير اين صورت تعداد شركت كنندگان در انتخابات زير 10 ميليون خواهد بود و اين اثر بسيار بدي در جهان براي ايران خواهد داشت.
وي گفت: سرنوشت همه نظام به اين انتخابات بستگي دارد و اگر بي تفاوتي ادامه يابد همه اركان جمهوري اسلامي درخطر است و نظام باقي مانده اعتبار جهاني خود را ازدست مي دهد.
وي تأكيد كرد : هيچگاه قبول كردن پروتكل به تنهايي باعث محبوبيت و مقبوليت ايران در جهان نخواهد شد ،دستگاه قضايي بايد به مسايلي نظير حقوق بشر توجه بيشتري نشان دهد.
نراقي با انتقاد از آنها كه استقبال خوبي از شيرين عبادي نكردند، گفت: ما عادت به فرصت سوزي داريم و حتي سرمايه هاي خدادادي خود به راحتي از دست مي دهيم. ما بايد از برنده شدن جايزه صلح نوبل بيشترين استفاده را مي كرديم ،در حالي كه نبود يك ديد جهاني و قهر بودن با دنيا اين فرصت را هم از ما گرفت.
نراقي تصريح كرد: مجلس بي اعتبار نه به دولت اعتبار مي دهدو نه به مردم. اطمينان مجلس بي اعتبار يك ضايعه ملي و بين المللي است.
پروتکل و دفع افسد به فاسد
1. با امضا شدن پروتکل،مهم ترین سوالی که پیش روی ماست این است:«حال واکنش ما «ایرانیان» چه باید باشد؟» 2. بیایید کمی دقت کنیم:در این 24 ساعت...
[Daghdagheh]
October 23, 2003 01:39 AM