
ساعت 8 صبح به وقت بلژيک، 10.30 در تهران، تلفن در منزل زهرا پورهاشمي در شهر ليژ، به صدا در مي آيد. پشت خط، کسي نيست جز دختران زهرا که از ماه اوت توسط پدرشان به ايران برده شده و در آنجا نگهداري مي شوند. اما روز سه شنبه، درحاليکه پدر تصور مي کرد کودکان در مدرسه هستند، سارا 6 ساله و ياسمين 15 ساله، از يک راننده تاکسي مي خواهند تا آنها را به سفارت بلژيک برساند.
مکالمه تلفني کوتاه است. آنها بعد از سه ماه مي توانند براي اولين بار به راحتي با مادرشان صحبت کنند. زهرا به آنها مي گويد: از ساختمان سفارت خارج نشويد. شما بلژيکي هستيد، هر اتفاقي بيافتد همانجا بمانيد، حتي اگر مجبور شويد روي زمين يا روي يک صندلي بخوابيد ...
کدام قانون بر ديگري حق تقدم دارد؟
ياسمين و سارا دو مليتي هستند. بلژيکي و ايراني. به اين معني که در ايران ايراني و براساس قوانين ايران با آنها رفتار مي شود.
طبق اظهارات وکيل ايراني، محمد سيف زاده، عضو فعال دايره دفاع از حقوق بشر (سازماني که توسط شيرين عبادي، برنده جايزه نوبل بنياد نهاده شده)، طبق قوانين ايران، حضانت يا نگهداري دختران از سن 7 سالگي بر عهده پدر است. بنابر اين، پدر بچه ها در مورد دختر کوچک 6 ساله اش مرتکب خلاف قانوني شده است.
اما چه اتفاقي خواهد افتاد وقتي که مادر بچه ها، حضانت فرزندانش را در بلژيک از طريق قانوني داراست؟
ممکن است دو دختر بتوانند تحت پوشش ديپلماتيک از کشور خارج شوند. به گفته سيف زاده اما نقطه حساس ماجرا اين است که پدر بچه ها مي تواند به دادگاه مراجعه کرده و تقاضاي حضانت دختر بزرگش را بنمايد.
او در اين صورت مي تواند حکمي از دادگاه بگيرد که مانع خروج دختر 15 ساله اش حتي در لحظه آخر خروج از فرودگاه خواهد شد.
نمي توانيم بچه ها را بازپس دهيم!

لويي ميشل با وزير خارجه ايران، خرازي تماس گرفته است و در مورد اين مسئله با وي گفتگو کرده است. وزير خارجه ايران لزومي به سفر لويي ميشل نمي بيند. خود لويي ميشل نيز به رغم اعلام آمادگي براي سفر به تهران چنين سفري را در حال حاضر مفيد نمي داند و مي گويد ممکن است تحريک آميز تلقي شود. وي مي افزايد که قصد بلژيک ايجاد بحران نيست، اما نه به اين معنا که بچه ها را تحت حمايت خود نگيريم.
ايران هنوز در اين مورد سکوت کرده است.
[مطالب و عکس هاي فوق از ميان چندين گزارش که در روزنامه لوسوار چاپ بروکسل منتشر شده و گزارشي که از تلويزيون بلژيک پخش شده، انتخاب و اختصاصا براي درج در خبرنامه گويا به فارسي برگردانده شده است.]