پنجشنبه 13 آذر 1382

درگيري در مراسم سخنراني شيرين عبادي در دانشگاه الزهرا، شرق

شيرين عبادي

در فاصله يك هفته تا زمان اهداي جايزه صلح نوبل به «شيرين عبادي» در اسلو، پايتخت نروژ، وي كه به «بانوي صلح ايران» معروف شده، در تهران مورد ضرب و شتم عده اي از زنان قرار گرفت.عبادي كه صبح ديروز براي سخنراني به دانشگاه الزهرا رفته بود، به هنگام آغاز سخنراني با شعارهاي مخالفان خود همراه شد كه شعار مي دادند: «شيرين برو گمشو»، «جاي منافق در الزهرا نيست» و «شيمون پرز، اسحاق رابين _ بگين و شيرين عبادي». اين در حالي بود كه طرفداران عبادي در مقابل به طرح شعارهايي در پشتيباني از عبادي پرداختند.

اين مشاجره كلامي، اندكي بعد به خشونت كشيد تا آنجا كه عده اي از زنان، به سوي عبادي و همراهانش هجوم بردند و طبق گزارش خبرگزاري رسمي ايران (ايرانا)، آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.طبق گزارشي كه خبرگزاري فارس مخابره كرده، اين تجمع و اعتراض «كاملا خودجوش» بوده است.اين خبرگزاري افراد معترض را «دانشجو» خوانده و گزارش داده كه آنها شعارهايي همچون «حزب الله مي ميرد سازش نمي پذيرد»، «مرگ بر منافق»، «شيرين آمريكايي نبايد بيايي»، «منافق حيا كن دانشگاه را رها كن» و «دانشجو بيدار است از صهيونيست بيزار است»، سر مي داده اند. همين گزارش مي افزايد كه دانشجويان در حالي كه عكس هايي از بي حجابي عبادي را در دست داشتند در زير عكس ها نوشته بودند: «اي زن به تو از فاطمه اين گونه خطاب است، ارزنده ترين زينت تو حفظ حجاب است.»

بنا بر همين گزارش، يكي از دانشجويان نوشته اي را به نقل از سعيد حجاريان در دست داشت كه در آن نوشته بود: «حجاريان: خانم عبادي آدم كم سوادي است و چيزي براي مطرح كردن ندارد. خارجي ها مي خواهند از وي براي نظام آلترناتيو بسازند».طبق گزارشي كه ايسنا، خبرگزاري دانشجويان ايران، مخابره كرده عبادي به دنبال به هم خوردن برنامه سخنراني خود در دانشگاه الزهرا(س)، حدود ساعت 12 تحت الحفظ ماموران نيروي انتظامي از اين دانشگاه خارج شده است.

اين گزارش حاكي است پس از تجمع عده اي از موافقان و مخالفان برگزاري سخنراني عبادي، به درخواست رئيس دانشگاه، نيروي انتظامي با ورود به دانشگاه، از تمامي دانشجويان خواست تا محل تجمع را به آرامي ترك كنند.طبق همين خبر، پيش از اين عده اي از دانشجويان طرفدار عبادي و انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه الزهرا(س) ساعتي جلوي در اصلي دانشگاه تجمع كرده و خواستار حضور رياست دانشگاه براي ارائه توضيحات در اين زمينه شده بودند.

اين عده كه در حدود 60 نفر بودند، طبق گزارشي كه ايسنا داده شعارهايي با مضمون «خشونت، تحجر، اسلام طالبان است»، «عبادي حمايت ات مي كنيم»، «آزادي انديشه هميشه، هميشه / آزادي انديشه با جبر و زور نمي شه» سر مي داده اند. به دنبال حادثه ديروز، طرف هاي درگير و مسئول طي مصاحبه هايي موضع خود را در اين باره اعلام كردند.

عبادي: كمونيست ها هم عليه من شعار مي دهند

عبادي گفت: «در شرايطي كه كمونيست ها عليه من به جرم طرفداري از اسلام، شعار مي دهند، عده اي در دانشگاه دولتي مرا كافر مي پندارند و مورد حمله قرار مي دهند.»وي افزود: «مشخص نيست زماني كه كمونيست ها اين گونه تلقي از من دارند، چرا در داخل كشور، متهم به كفر مي شوم؟» وي همچنين در مورد علل اعتراض معترضان به ايسنا گفت: «من نبايد درباره عقايد ديگران توضيح دهم؛ بايد از خودشان پرسيد كه چرا با من مخالفند. اگر من تخطي كرده ام، قوانين رسمي كشور و دادگاه ها براي اين مسئله هستند؛ قرار نيست كه خودمان ادعانامه و حكم صادر كنيم.»

رهنورد: يا برخورد، يا استعفا

«زهرا رهنورد» رئيس دانشگاه الزهرا(س) نيز به ايرنا گفت: اگر همه كساني كه حادثه حمله به شيرين عبادي را در اين دانشگاه ترتيب داده اند، مجازات نشوند استعفا مي كنم.وي افزود: متعرضان به خانم عبادي، نشان دادند از فكر و استدلال و خردورزي بيزارند و در پي چوب و چماق و خشونت هستند. افرادي كه به خانم عبادي حمله كردند عده كمي بودند و احتمال دارد از دانشگاه هاي ديگر باشند و يا اصلا دانشجو نباشند.

اين عده بيشترين فرصت استفاده را به دشمنان ايران و اسلام داده اند و رئيس جمهوري آمريكا را خوشحال كردند.» وي افزود: «در شرايطي كه من پيوسته در دانشگاه الزهرا اعلام كردم همه آزادند استدلال هاي خود را مطرح كنند و انديشمند و خلاق باشند، عده اي اين گونه رفتار مي كنند. حضور خانم عبادي به عنوان يك شخصيت جهاني مي تواند براي زن مسلمان آبرو باشد مگر ايشان به خاطر خشونت و جنگ طلبي و يا دفاع از بيگانه جايزه گرفت؟ عبادي به خاطر دفاع از حقوق زن و كودكان جايزه گرفت، ما كاري نداريم كه ديگران با چه هدفي به او جايزه دادند ولي مي دانيم كه دفاع از عدالت و آزادي سفارش قرآن و اسلام است.»

رئيس دانشگاه الزهرا گفت: «از بين بردن آبروي دانشگاه الزهرا عمل كم اهميتي نيست، اين دانشگاه به عنوان تنها دانشگاه دولتي زنان در سطح جهان آبروي خاص خود را دارد و كساني كه آبروي اين دانشگاه را بردند بايد پاسخگوي حضرت زهرا(س) باشند.»

مسئول بسيج: حضور عبادي غيرقانوني بود

«هدي موحدي» مسئول بسيج دانشگاه الزهرا نيز در اين باره به خبرگزاري فارس گفت: شيرين عبادي به ظاهر از طرف انجمن اسلامي دانشجويان دعوت شده بود اما در حقيقت از طرف رياست دانشگاه اين دعوت صورت گرفت.

وي با غيرقانوني دانستن حضور عبادي افزود: «با توجه به قوانين دانشگاه ها دعوت از مهمان بايد توسط يك تشكل رسمي قانوني و تاييد شده در دانشگاه صورت گيرد، اين در حالي است كه در حال حاضر تشكلي به عنوان انجمن اسلامي در دانشگاه ما وجود ندارد. چرا كه دوره قبلي انتخابات انجمن اسلامي و توسط شوراي فرهنگي تاييد نگرديد و تاكنون انتخاباتي صورت نگرفته تا اين تشكل رسميت يابد. بلكه فقط تعدادي از دانشجويان با تفكرات برگرفته از گروه هاي خارج از دانشگاه، در طبقه سوم ساختمان مركزي كه قبلا اتاق انجمن اسلامي ناميده مي شده جمع شدند و از نام انجمن اسلامي براي پيشبرد اهداف گروه نامعلوم خارج و يا داخل كشور فعاليت مي كنند.»

وي با طرح اين ادعا كه «دعوت از شيرين عبادي در بيست و دوم مهرماه به اصطلاح به تصويب شوراي فرهنگي رسيده بود»، گفت: «در شوراي فرهنگي به دليل جو خفقان هيچ رأي گيري نشد و در يك اقدام غير منتظره زهرا رهنورد رئيس دانشگاه اعلام كرد كه كسي با برنامه سخنراني عبادي مخالف نيست. ما در جلسه مخالف حضور عبادي بوديم و اظهارات رهنورد مبني بر موافقت كليه اعضاي شوراي فرهنگي واقعيت ندارد.»

انجمن اسلامي: پيگيري كنيد

از سوي ديگر، انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه الزهرا (س) پس از برهم زدن جلسه سخنراني شيرين عبادي، بيانيه اي صادر كرد. ايسنا كه بيانيه مذكور را مخابره كرده، گزارش داده: «در اين بيانيه با ابراز تاسف از اينكه اقليتي متحجر با برخي از پشتوانه ها، عزت و آبروي ايران و ايراني را مي برند، آمده كه شيرين عبادي افتخار تمام ايرانيان و طرفدار آزادي، صلح و حقوق بشر است.امروز در اسلو، كمونيست ها عليه عبادي شعار مي دهند و او را به جرم مسلمان بودن محكوم مي كنند و در ايران اقليتي خردگريز كه ادعاي مسلمان بودن شان را به عرش برده اند نيز او را كافر مي خوانند.»در پايان اين بيانيه،از مسئولان اين دانشگاه، پيگيري و برخورد با برهم زنندگان اين مراسم خواسته شده است.

دومين سخنراني جنجالي

اين دومين سخنراني «شيرين عبادي» در دانشگاه هاي كشور است كه با جنجال و حاشيه همراه مي شود. پيش از اين، مراسم تقدير وي كه در دانشگاه اميركبير و به دعوت انجمن اسلامي دانشجويان اين دانشگاه برگزار شده بود، به خاطر دست دادن عبادي با «محمد ملكي» و «حبيب الله پيمان» در هنگام ارائه لوح تقدير، اعتراض بسيج دانشجويي و برخي رسانه هاي وابسته به جناح راست را برانگيخت.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 

[لينک خبر در سايت روزنامه شرق]

دنبالک:
http://khabarnameh.gooya.com/cgi-bin/gooya/mt-tb.cgi/1882

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'درگيري در مراسم سخنراني شيرين عبادي در دانشگاه الزهرا، شرق' لينک داده اند.

سنجش راهبرد هتک و کتک!
سرکار خانم عبادي در دانشگاه الزهرا مورد هتک و کتک قرار گرفت. بدون اينکه من به گفته هاي خانم رهنورد که گفته بود « برخورد صورت گرفته با خانم عب...
Shadi-e Shaerane | شادي شاعرانه | Erfan Parizi
December 5, 2003 01:23 AM

Copyright: gooya.com 2016