تهران- خبرگزاري كار ايران
بهدنبال اعلام رئيس كانون عالي شوراهاي اسلامي كار كشور، مبني بر انجام راهپيمايي كارگري روز چهارشنبه در اعتراض به تصويب لايحه تشكيل وزارت رفاه و تامين اجتماعي، تشكلهاي مختلف كارگري، آمادگي خود را براي حضور در اين راهپيمايي اعلامكردند.
از همه ابزارهايمان استفاده ميكنيم
« حسن صادقي»، رئيس كانون عالي شوراهاي اسلامي كار كشور، در اين رابطه به خبرنگار سرويس كارگري ايلنا گفت: امروز كيان سازمان تامين اجتماعي در معرض تهديد دستهاي نامرئي است كه ميخواهند به نام « رفاه»، حداقل ها را از كارگران بگيرند و از اين روي، كارگران مصمم هستند تا از اين كيان حمايت كنند.
وي افزود: صندوق تامين اجتماعي، دست آورد نياكان جامعه كارگري براي نسل آينده است و چون كارگران اين نسل نميخواهند، سرمايه نسلهاي بعدي از ميان برود، با توسل به همه ابزارهايي كه در دست دارند، نسبت به تعرض به استقلال آن به هر نحو ممكن اعتراض خواهندكرد.
وي افزود: ما ابتدا با استفاده از ابزار تجمع و راهپيمايي و در صورت عدم دستيابي به هدف مورد نظر كه همانا استقلال سازمان تامين اجتماعي است، مجبور به آزمون راهكارهاي ديگري خواهيم شد.
اين مقام كارگري گفت: چنين به نظر مي رسد كه هشدارهاي جامعه كارگري براي دولت و مجلس محسوس نيست و آن را به ريشخند ميگيرند، اما اين بار ميگوييم كه امروز شرافت و استقلال جامعه كارگري در معرض تهديد است و شرايط با گذشته فرق دارد .
صادقي گفت: ما با اصل 29 قانون اساسي و تامين رفاه براي عموم مخالف نيستيم، بلكه مخالف ناديده گرفتن حق كارگرانيم.
وي افزود: درآمريكا كه مهد سرمايهداري است و يا كشورهايي كه نظام سوسياليستي بر آنها حاكم است، هنوز نتوانستهاند رفاه را براي عموم تامين كنند و نهايت تلاششان منجر به ايجاد تامين اجتماعي، يعني ايجاد حداقلها براي توده مردم شدهاست.
صادقي در خاتمه متذكرشد: آقايان با چه مكانيزمي ميخواهند، رفاه را براي همه جامعه تامين كنند و آيا اين كار را با يكي كردن صندوقهايي كه هر كدامشان متعلق به قشر بهخصوصي است، ميخواهند انجام دهند؟
راهپيمايي قطعي است
براي اعتراض به تصويب لايحه وزارت رفاه و تامين اجتماعي، هماهنگيهاي لازم صورت گرفته و راهپيمايي روز 19 آذرماه جامعه كارگري قطعي است .
« حسين حمزه اي»، دبير اجرايي خانه كارگر غرب تهران، ضمن بيان اين مطلب به خبرنگار سرويس كارگري ايلنا گفت: بحث تشكيل وزارت رفاه و تامين اجتماعي، بحثي غير منطقي است؛ زيرا دولت در برنامه سوم تاكيد بر كاهش تصديگري داشته و قصد تاسيس و تشكيل سازمان ديگري را ندارد؛ اما مشخص نيست، چگونه اين لايحه در مجلس به تصويب رسيدهاست.
حمزه اي گفت: اكنون كه مجلس و دولت اين غفلت را مرتكب شده و بدون در نظر گرفتن موانع شرعي، با عجله تمام لايحه وزارت رفاه و تامين اجتماعي را تصويب كردهاند، درخواست جامعه كارگري از شوراي نگهبان اين است كه موازين شرعي را در نظرگرفته و نسبت به رد مصوبه اخير اقدامكند .
اين مقام كارگري افزود: اين راهپيمايي سراسري است و جامعه كارگري محور غرب تهران، هماهنگي لازم را براي پيوستن به اين اعتراض و انجام راهپيمايي به عملآورده است.
حمزهاي درخاتمه گفت: در صورتي كه به اين راهپيمايي توجه لازم نشود و خواسته كارگران مغفول بماند، با توسل به اعتصاب در واحدهاي توليدي سعي ميكنيم تا توجه مسوولان را به خواستههاي جامعه كارگري جلب كنيم.
اعلام آمادگي كارگران محور شرق تهران
در همين راستا،« عيوضي»، مسوول كانون شوراهاي اسلامي كار محور شرق تهران نيز به خبرنگار سرويس كارگري ايلنا گفت: از آنجاييكه با تصويب لايحه تشكيل وزارت رفاه و تامين اجتماعي در مجلس، به حق مسلم كارگران تعرض شده است، جامعه كارگران محور شرق تهران براي نشان دادن اعتراض خود نسبت به اين مصوبه در راهپيمايي روز 19 آذرماه شركت ميكند.
وي افزود: سازمان تامين اجتماعي متعلق به كارگران است و كارگران، قبل از اينكه حقوق خود را دريافتكنند،حق بيمه خود را به اين صندوق واريز ميكنند و به همين دليل صندوق تامين اجتماعي، جزو اموال خصوصي بهشمار ميرود، از اين روي، حتي بنا براحكام شرعي نيز, غير از بيمه شدگان تامين اجتماعي، كسي حق تصميم گيري در مورد آن را ندارد.
عيوضي در ادامه اظهار داشت: اجراي اصل 29 قانون اساسي كه برمبناي تامين رفاه اجتماعي تنظيمشده، چندين سال است كه در مجلس مسكوت گذاشته شده بود و اين جاي سوال است كه چرا با نزديك شدن به زمان انتخابات مجلس شوراي اسلامي، اين لايحه بهتصويب رسيدهاست؛ مگر در چند سال گذشته، جامعه نيازمند رفاه نبوده است.
اين مقام كارگري در ادامه گفت: جامعه كارگري كه همواره به حداقلها راضي بودهاست، حاضر نيست صندوق تامين اجتماعي را از دست بدهد و در اعتراض به اين مساله، در مقابل مجلس شوراي اسلامي تجمع خواهدكرد.
وي افزود: كارگران محور شرق تهران، با حمل پلاكارد و حضور در تجمع, اعتراض خود را نسبت به اين لايحه اعلام ميكنند و حضوري موثر در اين مراسم خواهند داشت .
عيوضي در خاتمه تاكيد كرد: اين راهپيمايي صنفي است و جامعه كارگري حاضر به پذيرفتن تهمت سياسي براي اين حركت نيست.
اعلام آمادگي استانها
« ميرشكار»، دبير اجرايي خانه كارگر استان سيستان و بلوچستان نيز در گفتوگو با خبرنگار سرويس كارگري ايلنا گفت: تجمع اعتراضآميز كارگران اين استان، در دفاع از استقلال سازمان تامين اجتماعي و اعتراض به نحوه عملكرد سازمان در اجراي بازنشستگي پيش از موعد، همزمان با سراسر كشور برگزار خواهد شد.
وي تصريح كرد: كليه شوراهاي اسلامي كار و نمايندگان كارگران واحدهاي توليدي و صنعتي و خدماتي شهرستان زاهدان نيز آمادگي خود را جهت برپايي اين تجمع اعلام كردهاند.
ميرشكار اعلام كرد: كارگران از هيچگونه اقدامي در جهت حفظ استقلال سازمان تامين اجتماعي دريغ نخواهند كرد.
از سوي ديگر, « محمد يعقوبي»، دبير اجرايي خانه كارگر تشكيلات گيلان، ضمن اعلام حضور كارگران گيلاني در مراسم راهپيمايي روز چهارشنبه، هدف از اين اقدام را اعتراض به تصويب لايحه تشكيل وزارت رفاه و تامين اجتماعي اعلامكرد و افزود: البته تشكيل وزارت رفاه و تامين اجتماعي، بهعنوان اقدامي در جهت تامين رفاه براي آحاد جامعه امري پسنديده است؛ اما چرا اين اقدام بايد از طريق سرمايه و اموال كارگران صورتگيرد؟
اين مقام كارگري، سرمايه سازمان تامين اجتماعي را متعلق به كارگران دانست و افزود: به احدي اجازه نخواهيم داد تا از سرمايه كارگران سوءاستفاده كند.
يعقوبي در خاتمه تصريحكرد: تجمع روز چهارشنبه، فراخواني عمومي است و كارگران كليه استانها موظف به حراست از كيان خود ميباشند.