تهران-خبرگزاري كار ايران
محمدرضا خاتمي نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي رد صلاحيتهاي گسترده را موجب كاهش انگيزه مشاركت مردم، نخبگان و احزاب در انتخابات دانست و گفت: كاهش مشاركت مردم نيز منجر به كاهش مشروعيت نظام خواهد شد.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري كار ايران ،ايلنا ، نماينده تهران در جمع خبرنگاران پارلماني تصريح كرد: اگر انتخابات طبق قانون برگزار شود، فارغ از اينكه چه كسي برنده ميشود به استحكام كشور منجر ميشود.
وي انتخابات مجلس هفتم را آزموني براي كساني دانست كه شعار مردم سالاري را سردادهاند و گفت: اگر بخواهيم يك الگو براي مردم سالاري ديني ارايه كنيم در انتخابات مجلس هفتم بايد اين امر نمود پيدا كند.
وي گفت: ما به عنوان حزب مشاركت در برابر هر رد صلاحيت غير قانوني ايستادگي ميكنيم و آنرا نمي پذيريم.
دبير كل حزب مشاركت با بيان اينكه حزب مشاركت زير بار رد صلاحيت هاي غير قانوني نميرود، گفت: به عنوان يك حزب دنبال تحريم انتخابات نيستم، چون معتقديم كه از هر فرصتي بايد استفاده كرد ولي اگر رد صلاحيتها به نحوي باشد كه نتوان از مشروعيت انتخابات دفاع كرد در انتخابات ليست نميدهيم.
خاتمي با اشاره به اينكه نميدانم چه پيام ديگري بايد به شوراي نگهبان بدهيم، تصريح كرد: اين پيام از سوي همه ملت داده ميشود. امروز از تمام اركان مختلف نظام از دولت و مجلس و روساي دو قوه، مخالف رد صلاحيتهاي غير قانوني هستند.
وي افزود: اينكه عدهاي بنشينند و تعيين كنند چه نوع سليقه اي در انتخابات شركت كند، اين مساله بيش از آنكه به خود آنها ضربه بزند، مطمئنا به جايگاه شوراي نگهبان و به مشروعيت نظام ضربه مي زند.
وي در پاسخ به سوالي در خصوص ليست گروههاي دوم خرداد در انتخابات، گفت: بناي ما بر مشاركت حداكثري است، اما طبعا مسايلي كه در مورد رد صلاحيتها مطرح ميشود و معيار و برنامه هاي آنها در اين زمينه هدف اصلي خواهد بود.
وي در پاسخ به اين سوال ديگري يكي از قدم هاي مثبت تاريخ ديپلماسي خارجي را بهبود رابطه ايران و مصر دانست و گفت: مصر به عنوان يكي از ارگان جهان عرب و اسلام است كه متاسفانه به دليل مسايل گذشته كه نميخواهم وارد آن شوم اين روابط برقرار نبود و هميشه جايگاه مصر در روابط خارجي ايران خالي بود كه با درايت رهبران دو كشور و اراده ملت اين پيوند برقرار شده است.
نايب رئيس مجلس با اشاره به اينكه به زودي شاهد رسمي شدن روابط دو كشور خواهيم بود، گفت: اين رابطه تاثير به سزايي در مسايل خاورميانه دارد كه به كاهش مسايلي مانند تروريسم و برخي مسايل ديگر منجر خواهد شد.
وي همچنين در پاسخ به پرسشي در خصوص روابط ايران و آمريكا، گفت: علايم مثبتي از سوي دو كشور ايران و امريكا نشان داده شد كه بايد از آن استقبال كرد.
وي افزود: امروز ما در موقعيتي نيستيم كه كينههاي گذشته و سوء تفاهمها را مبناي روابط قرار دهيم.
خاتمي گفت: اين يك واقعيت است كه آمريكا در منطقه ما داراي نقش است و ايران هم داراي نقش بزرگي است؛ اگر ما بتوانيم اين تنشها را در راستاي هم قرار دهيم و منافع دو كشور و ملت را نيز در راستاي يكديگر قرار دهيم، نتيجه آن همكاري دو كشور خواهد بود.
وي با بيان اينكه مشكلات دو كشور زياد است، تصريح كرد: بين ايران و آمريكا نبايد انتظار رفع يك شبه مشكلات را داشت، اما معتقدم هر حسن نيت و قدم مثبتي كه برداشته ميشود با حسن نيت طرف مقابل همراه است.