تهران-خبرگزاري كار ايران
عيسي سحر خيز گفت: صحنه سياسي امروز ايران تقابل دو ديدگاه است و هركسي در اين بازي و شطرنج سياسي اشتباه كند, در مقابل ملت دستش رو مي شود و وضعيتش روشن خواهد شد.
مدير مسوول ماهنامه آفتاب در گفت و گو با خبرنگارخبرگزاري كار ايران, ايلنا, در رابطه با بحث ارتداد كه براي برخي نامزدهاي انتخاباتي به عنوان مستند ردصلاحيتشان اعلام شده بود، گفت: به هرحال بايد از طرف شوراي نگهبان مشخص شود كه اگر اشتباه تايپي شده به جاي آن بند ديگري بوده است، آن بند و ماده كدامند؟
وي افزود: سخنگوي شوراي نگهبان عنوان كرده؛ اين شورا وظيفه دارد از نفوذ افراد فاسد, وابسته گرا, قانون شكن, سكولار, لاييك, دزد, معتاد و قاچاقچي به مجلس جلوگيري كند، يعني در واقع سكولار و لاييك از نظر ايشان مثل دزد و قاچاقچي است.
سحرخيز ادامه داد: اين احتمالات هم هست كه آن كسي كه آنجا بوده خط سياسي اش مشكل داشته و فكر ميكرده خط نوشتني با خط سياسي يكي است, بعد گفته اشتباه تايپي بوده است.
وي افزود: از ديد آنها غير از ده درصد همه سكولارند يا لاييك يا مرتد. يعني اين ارتدادي كه ميگويند؛ اشتباه شده، همين جاست و به عبارتي اگر ما اينها را معادل بدانيم, همه مردم فاسد هستند.
نمايندهي مديران مسئول در هيات نظارت بر مطبوعات, ادامه داد: شوراي نگهبان اعلام كرده كه؛ "مي خواهد از نفوذ اين افراد به مجلس جلوگيري نمايد و در مقابل براي افراد شايسته ولي گمنام محيطي فراهم آورند كه رقابت كنند", چون مي دانند افراد غيرگمنام و مشهور آنها را مردم راي نمي دهند. بعد هم آمدهاند يك عده افراد شناخته شده را انگ مرتد و فاسد و سكولار و انگ ضد قانون اساسي و ضد دين زدهاند كه افراد گمنام خودشان با همديگر رقابت كنند.
سحرخيز با اشاره به تحصن نمايندگان و تقابل دو نگاه به انتخابات گفت: بحث فعلي حداقل براي اصلاح طلبان شخصي نيست، بحث آزادي و ضد آزادي و بحث اصلاحات و ضد اصلاحات است.
وي افزود: در اين بازي در يك نقطهي عطف و آزمون فيصله بخش قرار گرفتهايم كه بايد وضعيت مشخص شود كه آيا مملكت به سمت جمهوريت و دموكراسي پيش مي رود و ميخواهد مجلس داشته باشد؟ و يا ميخواهد به سمتي برود كه خانه ملت را تبديل كنند به مجلس سنا؟ مثل زمان شاه و در واقع مجلس انتخابي را به مجلس فرمايشي انتصابي تبديل كنند.
مدير مسئول ماهنامه آفتاب افزود: ما امروز با تقابل دوديدگاه در حكومت مواجهايم و اين دو ديدگاه الآن شفاف و روشن در مقابل هم ايستادهاند و بايد تكليف خودشان را روشن كنند، جاي برگشتن و حد بينابيني هم ندارند.
سحرخيز پيش بيني كرد: شوراي نگهبان براساس يك پروژه از ابتدا جلو آمده و تصميماش بر اين بوده كه مرگ را بگيرد كه اصلاح طلبان به تب راضي شوند. اما آنها پيش بيني نميكردند نمايندگان متحصن شوند.
مدير مسئول روزنامه توقيف شده اخبار اقتصاد تصريح كرد: با اين همت و پايداري كه تاكنون از نمايندگان ديده ام فكر ميكنم كه تا انتها بروند، براي آنها ديگر مساله, مسالهي خودشان نيست و ميدانند كه اگر وسط كار كنار بروند، در واقع پشت به مردم كردهاند.
وي در صورت ادامهي موضع فعلي شوراي نگهبان و هيات هاي نظارت به راهكار استعفا اشاره كرد و گفت: نماينده اي كه صلاحيت دورهي هفتم را ندارد, صلاحيت دورهي ششم را هم ندارد.
سحر خيز با اشاره به صحبت هاي علوي تبار در مجلس گفت: مردم الآن كساني كه براي حفظ يا كسب قدرت تلاش ميكنند را رد ميكنند، اگر هم كساني نقدي به مجلس داشتهاند, گفتهاند كه چرا پايداري نكرديد.
وي در پايان با اشاره به طرح بحث جبهه دموكراسي خواهي يا جمهوري خواهي كه مدتي است شكل گرفته گفت: بيش از يك سال است كه گفتهايم؛ جبههي مردم سالاري و جبهه اصلاحات بايد آرايش جديدي ببيند و تمام نيروهاي آزاديخواه و مردم سالار و جمهوريخواه بايد در يك جا بايستند و جبههي ضد اصلاحات هم برود جاي خودش بايستد.