جمعه 17 بهمن 1382

رضا خاتمي: ما انتخابات را قانوني و آزاد نمي‌دانيم، ايسنا

مشروح نشست مطبوعاتي ديروز محمدرضا خاتمي

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس مجلس شوراي اسلامي
سخنگوي نمايندگان متحصنين در مجلس اظهار داشت: ما از ابتدا اعلام كرديم كه تحصن مراحل مختلفي دارد. برنامه‌ي ما اين بود كه اين هفته به تحصن پايان دهيم. روزهاي مختلفي براي پايان تحصن عنوان شده بود، چون هم‌چنان رايزني‌ها و اميدها ادامه داشت.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محمدرضا خاتمي در نشست مطبوعاتي روز گذشته‌ي خود با بيان اين مطلب درباره رايزني‌ها اظهار داشت: ما از نتيجه‌ي رايزني‌ها اطلاع نداريم و با تحليلي كه داريم مطمئنيم به برگزاري انتخابات آزاد منجر نمي‌شود و مواضع ما همچنان مواضع قبلي است.
وي در پاسخ به خبرنگاري درباره اين‌كه آيا حركت اصلاح‌طلبي پايان يافته است، اظهار داشت: درباره‌ي ادامه‌ي اصلاح‌طلبي در داخل نظام نمي‌دانم چه خواهد شد. اگر مجلس با شرايط فعلي شكل بگيرد، بحراني در درون نظام به وجود آمده و حركت اصلاح‌طلبان قطعا با سختي همراه خواهد بود و اين به معناي پايان اصلاح‌طلبي در نظام نيست. بسياري از اجزاي حكومت، طرفدار اصلاحات هستند. مجلس هفتم چنين نخواهد بود.
خاتمي هم‌چنين اصلاحات را يك روند سياسي ندانست و تاكيد كرد: اصلاحات، برخاسته از ملت است ودر آينده نيز شرايط ملي و بين‌المللي به گونه‌اي خواهد بود كه حتي براي حفظ منافع خود نيز ناچار به پذيرش اصلاحات خواهند بود. اصلاحات پويايي خود را خواهد داشت.
وي دانشجويان را پيشتازان حركت‌هاي اصلاح‌طلبانه دانست و با اشاره به فشارها و توطئه‌هايي كه در سال‌هاي اخير در حركت دانشجويان خلل ايجاد كرد، تصريح داد: ما به حركت آنها اميد داريم و اعتراض و حركت‌هاي ضداصلاحي را حق مردم و دانشجويان مي‌دانيم و مطمئيم كه سكوت نمي‌كنند.
وي از دانشجويان خواست تا بدون بهانه دادن به كسي، حركت خود را ادامه دهند.
خاتمي درباره‌ي تعاملات جناح مخالف اصلاحات با محافل خارجي از جمله اتحاديه‌ي اروپا تاكيد كرد: شرايط امروز دنيا اجازه نخواهد داد يك حكومت غيرمردم‌سالار طرف آنها شود. گفتمان امروز، منافع‌مداري نيست بلكه حقوق بشر و مردم‌سالاري است. آنها حتي اگر فكر مي‌كنند مي‌توانند با اقتدارگرايان ببندند، به جايي نخواهند رسيد. نه تنها كساني كه در داخل منافع خود را دنبال مي‌كنند، حتي كشورهايي كه از آنها حمايت مي‌كنند قطعا به جايي نمي‌رسند و بايد به خواست مردم تن دهند.
نايب‌رييس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سوال خبرنگاري اظهار داشت: در مسايل سياسي و اجرايي، قانون تكليف را روشن مي‌كند. هركسي هم تكليف شرعي خود را مي‌داند. اگر انتخابات را به سود مملكت مي‌داند شركت مي‌كند و اگر آن را خدمت نمي‌داند، در آن شركت نمي‌كند.
وي استعفاي نمايندگان را داراي توجيه عقلي و منطقي دانست و ادامه داد: اين استعفا مشمول حكمي نمي‌شود و نمايندگان تصميم خود را عوض نكرده‌اند.
خاتمي با تاكيد بر اينكه از طرف متحصنين حرف مي‌زند، نه از طرف حزب خود و احزاب ديگر، اظهار داشت: ما انتخابات را قانوني و آزاد نمي‌دانيم و در آن شركت نمي‌كنيم. مواضع خود را نيز اعلام كرديم. گروه‌هاي دوم خرداد نيز مواضعشان را اعلام كرده‌اند و ساير احزاب نيز همين‌طور و نظراتشان محترم است و به ميزان تاثيرگذاري آنها نظراتشان تاثيرگذار است.
وي درباره‌ي احتمال تحريم انتخابات از سوي نمايندگان اظهار داشت: نمايندگان براي مردم تعيين تكليف نمي‌كنند و تنها نظر خود را اعلام مي‌كنند. ما نه به عنوان انتخاب‌كننده و نه به عنوان انتخاب‌شونده در انتخابات شركت نمي‌كنيم.
خاتمي در پاسخ به خبرنگاري درباره‌ي اين‌كه با از دست دادن قدرت چگونه مي‌خواهند حركت‌هاي اصلاحي را ادامه دهند، گفت: ابزار اصلي قدرت، مردم هستند و اصلاح‌طلبان توانسته‌اند اعتمادهاي قبلي را كه خدشه‌دار شده بود، احيا كنند. حركت نمايندگان مورد حمايت مردم است و با تداوم حركت اصلاحي، مردم نيز تكليف خود را مي‌دانند.
محمدرضا خاتمي در پاسخ به پرسش خبرنگاري كه با اشاره به آخرين نتايج بررسي مجدد شوراي نگهبان ، رييس جمهور را اهل مصالحه دانست، گفت: محذورات دولت را مي دانيم .شايد توقع ما هم از دولت برآورده نشده باشد ما آنچه را كه صلاح مملكت است، مي گوييم، اما هر كس بايد پاسخگوي عملكرد خود در پيشگاه ملت باشد. نرفتن زير بار انتخابات فرمايشي توقع ماست گرچه محذورات دولت را نيز در نظر داريم.
به گزارش خبرنگار ايسنا وي در مورد برنامه‌ي بعدي متحصنان گفت: تا اول اسفند برنامه‌ي ما مبارزه با برگزاري انتخابات فرمايشي است.راهكارهاي ديگري را نيز تدارك ديده ايم و تلاش مي كنيم مردم را در اين مدت آگاه كنيم، بعد از انتخابات نيز به صورت هماهنگ پيش خواهيم رفت.
خاتمي در پاسخ به پرسش ديگري درباره‌ي حضور يا عدم حضور در جلسات علني و نحوه‌ي تصويب بودجه گفت: هيچ وقت نگفته‌ايم در جلسات علني شركت مي كنيم يا نه. اما نمايندگان در استعفاها مصر هستند. تصويب بودجه راه‌هاي مختلفي دارد. نشنيده‌ام تا به حال كسي استعفايش را پس بگيرد در حالي كه استعفاها زياد شده است به طوري كه تا كنون به حدود 130 استعفا رسيده است.
وي همچنين در پاسخ به سوال ديگري گفت: از نظر متحصنان پروند‌ه‌ي انتخابات آزاد و دموكراتيك در اول اسفند بسته شده است، لذا حتي اگر راه حلي پيدا شود براي آن زمان محقق نخواهد شد.شايد در سطوح بالاي حكومت از نظر تداوم حركت اصلاحات دچار مشكل شويم ، اما مجبور هستند كه خواسته هاي اصلاحات را بپذيرند.
محمد رضا خاتمي همچنين در پاسخ به سوال ديگري گفت: مشكل اصلي ما اقتدار گرايي است .
وي در پاسخ به خبرنگاري خارجي در مورد نقش مقام معظم رهبري در مساله اخير گفت: مقام رهبري در دو مرحله دخالت كرده اند، مرحله اول به صورت كامل مي توانست مشكل را حل كند، مرحله دوم مي توانست شكل قانوني‌تري به انتخابات بدهد، اما هيچ كدام از سوي شوراي نگهبان عملي نشد. اعضاي شوراي نگهبان منتصب رهبري هستند و طبعا رهبري بايد از آن‌ها بازخواست كند كه چرا كشور را با بحران مواجه مي‌كنند.اگر اين كار انجام شود اعتماد بيشتري جلب خواهد شد و اگر نشود اعتماد فعلي نيز كاهش پيدا مي‌كند.
خاتمي همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه چرا جناح‌ها همديگر را متهم به دخالت دادن بيگانه مي كنند، گفت: ما جناح مقابل را متهم نمي كنيم، در مواضع خودمان هم هميشه اعلام كرده‌ايم كه تحصن بدون هيچ نگاهي به خارج از كشور انجام گرفته است.
وي همچنين در مورد جلوگيري از حضور خبرنگاران صداوسيما گفت: خبرنگاري را يك كار حرفه‌اي مي‌دانيم جلو كار خبرنگاري كه بخواهد سوء استفاده جناحي بكند را مي‌گيريم. كه متاسفانه صداوسيما اين كار را كرد و مجبور شديم از حضور آنها ممانعت كنيم.
وي همچنين گفت: در هفته گذشته متحصنان ديدارهايي را با رئيس جمهور داشتند و همه اين مسائل بحث شد. محذورات را آگاهيم حتي اگر قانع نشويم.

دنبالک:
http://khabarnameh.gooya.com/cgi-bin/gooya/mt-tb.cgi/4330

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'رضا خاتمي: ما انتخابات را قانوني و آزاد نمي‌دانيم، ايسنا' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016