در حالي که تنها کمتر از چند ماه به پايان دوره پنج ساله رياست هاشمي شاهرودي بر قوه قضاييه، باقي مانده است، خبرنگار «بازتاب» از برخي تحولات در مديريت اين قوه خبر داد.
بنا بر اين گزارش، قرار است رياست سيدمحمود هاشمي شاهرودي براي يک دوره پنج ساله ديگر نيز تمديد شود. با اين حال گفته ميشود، رهبر انقلاب براي تمديد رياست شاهرودي، شرايط و مطالبات ويژهاي را در جهت رفع معضلات دستگاه قضايي، ارتقاي کارآمدي اين قوه و برخورد با مفاسد اقتصادي در نظر دارند که ميبايست در دوره دوم مسؤوليت آيتالله شاهرودي، مدنظر قرار گيرد.
اين گزارش ميافزايد: در اين دوره، هاشمي شاهرودي دست به تغيير و تحولات گوناگوني در مديران ارشد قوه قضاييه خواهد زد.
در اين راستا احتمالا سعيد مرتضوي ـ دادستان کنوني تهران ـ يک مسؤوليت اداري خواهد گرفت.
مرتضوي که پيش از اين به خاطر حکمهاي خود در دادگاه مطبوعات و پروندههايي نظير زهرا کاظمي، داراي وجهه مناسبي در افکار عمومي داخل و خارج کشور نبود، چند ماه پيش به عنوان مدير نمونه انتخاب شد.
بر پايه اين گزارش، احتمالا علي رييسي ـ رياست سازمان بازرسي کل کشور ـ به جاي مرتضوي دادستان ميشود.
احتمالا حضور طولاني مدت رييسي در سازمان بازرسي کل کشور و ناتواني وي از انجام تحول اساسي در امر بازرسي، دليل برکناري وي از مسؤوليت اين سازمان حساس ميباشد.