فاطمه حقيقتجو گفت: عليرغم فراز و فرودهاي بسيار در عرصه مسايل سياسي كشور، هنوز هم مهمترين وظيفه جنبش دانشجويي نقد قدرت است.
به گزارش خبرنگار" ايلنا", فاطمه حقيقتجو؛ نماينده مستعفي مجلس شوراي اسلامي كه در نشست "بررسي جنبش دانشجويي، فرصتها و چالشها" در دانشگاه علامه سخن ميگفت, اظهار داشت: نكته جالب توجه پس از انتخاب مجلس هفتم رويكرد فعال دانشجويان در جهت تحليل وضعيت موجود است. عليرغم اين كه ادبيات موجود، ادبيات توام با ياس است اما حضور دانشجويان در چنين جلساتي به عنوان متغيري است كه حساسيت دانشجويان را نشان ميدهد. يكي از فرصتهاي پيش روي دانشجويان همين محافل است كه بايد غناي هرچه بيشتري پيدا كند.
وي با بيان اين مطلب كه رويكرد گروههاي سياسي مختلف نسبت به جنبش دانشجويي متفاوت است، گفت: تمام گروههاي سياسي موجود نسبت به نقش و اهميت و تاثيرگذاري جنبش دانشجويي واقف هستند.
حقيقتجو افزود: اگر استراتژي تمام نيروهاي سياسي درون كشور را در مورد جنبش دانشجويي بررسي كنيم، چند استراتژي وجود دارد؛ يكي استراتژي نحوه مواجهه محافظهكاران با جنبش دانشجويي است كه پس از انتخابات مجلس هفتم و به دست گرفتن نهاد مجلس به سمت يكدستتر كردن حاكميت پيش ميروند.
وي افزود: رويكرد اين گروهها به جنبش دانشجويي رويكرد سركوب است و اولين راهكارشان براي رسيدن به اين هدف، راهكار نرمافزاري است كه سعي ميكنند با گفت و گو و مشغول كردن به برخي مسائل، آنان را از مسائل كلان كشور مانند انتخابات رياست جمهوري كه پيش روي ماست، غافل نمايند.
حقيقتجو ادامه داد: نمونه اين حركت را آقاي هاشمي با راه انداختن جامعه اسلامي و موازي سازي نهادهاي دانشگاهي انجام داد كه البته به تكثر تشكلها انجاميد و اگر اين روشها موثر نباشد. شيوههاي ديگري مانند تهديد فعالين دانشجويي و زنداني كردن دانشجويان را در پيش خواهند گرفت و حتي ممكن است به سمت انحلال اين تشكل ها پيش بروند كه نمونه آن حركتهاي اخير و احضار فعالان دانشجويي به دادگاه و تهديد در مورد برگزاري نشست مي باشد.
حقيقتجو در ادامه با اشاره به اصلاحطلبان درون حكومتي و برون حكومتي، گفت: اصلاحطلبان بيرون حاكميت سعي دارند با جنبش دانشجويي ارتباط برقرار كنند و اصلاح طلبان درون حاكميت هم از پيشرفت اين جريان حمايت ميكنند، چون جنبش دانشجويي را "مدافع اصلاحات" ميدانند.
نماينده مستعفي مجلس با اشاره به رويكرد مجمع روحانيون مبارز به جنبش دانشجويي، تصريح كرد: تلاش اين محافل حمايت حداقلي از جنبش دانشجويي در مقابل مخاطرات قضايي است.
وي همچنين افزود: با شرايط موجود و با وجود رويكردهاي متفاوت با جنبش دانشجويي اين جريان با مشكلات زيادي مواجه است كه نمونه آن افزايش هزينه فعاليت سياسي دانشجويان است كه اين هزينه حتي نسبت به سالهاي قبل از 76 هم افزايش يافته است.
حقيقتجو در پايان راديكال شدن يا به انفعال كشيده شدن جنبش دانشجويي را از مهمترين چالشهاي اين جنبش خواند و افزود: تجربههاي خوب جنبش دانشجويي درچند سال اخير كه از رهگذر سرعت تحولات در كشور به دست آمده است، فرصتهاي خوبي را براي حركت معقولتر جنبش دانشجويي و انجام بزرگترين وظيفه آن كه نقادي قدرت است، فراهم كرده است.