سومين همايش منتخبان مجلس هفتم با حضور بيش از 210 نفر صبح روزپنجشنبه در سالن همايشهاي صدا و سيما برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در ابتداي اين جلسه «موسي قرباني» با اشاره به دو همايش قبلي منتخبان مجلس هفتم، به موضوع پيگيري منتخبان مجلس هفتم در برگزاري جلسات مربوط به كارگروههاي تعيين شده اشاره كرد و گفت: اين مساله نشانه جديت منتخبان مجلس هفتم است تا دست خالي وارد مجلس نشوند.
وي از ارائه گزارش كارگروهها به عنوان دستور كار اين جلسه منتخبان مجلس هفتم نام برد و افزود: كساني كه در مرحله دوم انتخابات برگزيده شدند ميتوانند به حسب نظرشان در يكي از كارگروههاي موجود مشغول كار شوند.
همچنين در ادامه اين جلسه علي زاكاني به عنوان دبير هيات مديره به ارائه گزارش عملكرد هيات مديره در طي اين مدت پرداخت و با اعلام اينكه تا كنون هيات مديره پنج جلسه كاري را برگزار كرده از رفع موانع و مشكلات پيش روي نمايندگان تا آغاز به كار مجلس هفتم به عنوان مصدر جلسات هيات مديره نام برد.
وي با اعم اينكه به درخواست دوستان تا به حال چند خبرنامه و 2 ويژهنامه تنظيم و در اختيار منتخبان مجلس هفتم قرار گرفته است، به تلاشهاي اين هيات در برگزاري اجلاس اول و دوم و همچنين اجلاس سوم اشاره كرد.
وي همچنين با يادآوري موضوع تشكيل 11 كارگروه، در بيان برنامه اين كارگروهها به تفكيك از اصلاح آئيننامهي نمايندگي، بحث بودجه، لايحه توسعه برنامه چهارم، مشكلات اجتماعي، امنيت، فساد و تجسس، فقر و تورم، تعامل با ساير قوا، بحث NPT به عنوان محور فعاليتهاي اين كارگروهها نام برد.
بر مبناي اين گزارش در ادامه اين جلسه، احمد توكلي با اعلام اينكه تاكنون 43 نفر كانديداي هيات رئيسه مجلس هفتم شدهاند، گفت: چهارمين اجلاس منتخبان مجلس هفتم 36 نامزد به منتخبان معرفي ميشوند و منتخبان ميتوانند به آنها راي دهند.
وي همچنين در واكنش نسبت به اخباري كه از طريق برخي از رسانهها منتشر شده، خطاب به منتخبان مجلس هفتم گفت: اينجانب اسامي افراد و نامزدها را رسما در اختيار منتخبان و مردم قرار خواهم داد.
در ادامه اين جلسه نيز موسي قرباني كه از ابتداي جلسه به همراه بروجردي و كوهكن در جايگاه هيات رئيسه قرار گرفته بود به تشريح آئيننامه نمايندگي مجلس براي منتخبان هفتم پرداخت و گفت: بر اساس آئيننامه روز افتتاح مجلس هفتم، هفتم خرداد است كه در محل مجلس فعلي با رياست مسنترين فرد برگزار ميشود و بعد از اداي سوگند و قرائت پيام مقام معظم رهبري، وزير كشور گزارش خود را دربارهي انتخابات مجلس هفتم ارائه ميدهد.
وي از قرعهكشي براي تعيين 15 شعبه به عنوان ديگر دستور كار روز افتتاحيه مجلس هفتم نام برد و با يادآوري حدود اختيارات اين شعب در برابر اعتبارنامهها، به اجراي صريح و دقيق آئيننامه مجلس از سوي منتخبان هفتم تاكيد كرد و گفت: بايد ترتيبي اتخاذ شود تا آنچه كه در مجلس ششم اتفاق افتاد تكرار نشود و برخلاف نص صريح ماده 65، اعتبارنامهاي رد نشود.
وي حضور بر مزار امام(ره) را آخرين برنامه مراسم افتتاحيه مجلس هفتم برميشمرد و افزود: هيات رئيسه موقت در دومين روز كاري مجلس هفتم انتخاب ميشود و تا زماني كه دو سوم اعتبارنامهها تاييد نشود مجلس وارد دستور كار نميشود.
احمد توكلي نيز در اين همايش گفت: افرادي كه به عنوان 12 نفر هيات رئيسه انتخاب ميشوند، مانع نامزد شدن هيچ فردي در روز رسمي مجلس نخواهند بود.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، احمد توكلي، منتخب مردم تهران در مجلس هفتم كه رياست كارگروه انتخاب هيات رئيسه را بر عهده دارد در سومين همايش منتخبان هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي به تشريح عملكرد اين كارگروه پرداخت.
وي عنوان كرد: 15 نفر برگزيده براي كارگروه انتخاب هيات رئيسه هم قسم شدند تا هر گونه گفتوگويي كه دربارهي داوطلبان هيات رئيسه ميشود، براي حفظ آزادي درون جلسه و حفظ احترام در بيرون از جلسه را به هيچ عنوان به بيرون از جلسه منتقل نكنند.
وي با بيان اينكه براي اعضاي هيات رئيسه ويژگيها و مدارك ارجحي تدوين شده، گفت: از زمان اجلاس دوم تا كنون 43 نفر اعلام آمادگي كردند و تا پايان جلسهي امروز هم اعلام داوطلبي افراد جمعآوري ميشود، و اين افراد بايد شرح سوابق خود را به هيات رئيسه برسانند كه در غير اين صورت به منزلهي عدم داوطلبي اين افراد محسوب ميشود.
وي اظهار داشت: از بين نامزدها 36 نفر يعني سه برابر ميزان نياز هيات رئيسه اعلام ميشود، و حاضران به اين افراد راي خواهند داد و 12 نفر انتخاب خواهند شد.
توكلي همچنين در حاشيهي سومين همايش منتخبان مجلس هفتم در جمع خبرنگاران گفت: حداقل انتظار ما از آقاي خاتمي، عزل احمد خرم است.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، احمد توكلي افزود: هر كس وظيفهي خود را انجام ميدهد، ولي به نظر من فردي كه در حيطهي مسووليتش چنين فاجعهي خجالتآوري رخ ميدهد، يك ساعت هم نبايد در مسند قرار گيرد.
وي با تاكيد بر اين كه من از طرف مجلس هفتم حرف نميزنم، گفت: به نظر من مجلس هفتم به اين گونه مسايل حساسيت زيادي نشان خواهد داد.
غلامعلي حدادعادل منتخب مردم تهران در مجلس هفتم شوراي اسلامي در حاشيهي سومين همايش منتخبان مجلس هفتم در جمع خبرنگاران گفت: مجلس بايد به عنوان مدافع حقوق ملت، با تخلفات احتمالي رخ داده در حادثه فرودگاه بينالمللي امام خميني(ره) برخورد كند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، حدادعادل افزود: اين بحث علاوه بر آن كه موجب آشفتگي مديريت در داخل كشور ميشود، همچنين بر اذهان عمومي مردم نيز تاثير منفي ميگذارد.
وي اظهار داشت: بايد منتظر گزارش دقيق و كارشناسانهي نمايندگاني كه رييس مجلس، مامور رسيدگي به اين امر كرده است، باشيم تا با آگاهي دربارهي آن صحبت كنيم.
وي با بيان اين كه فرودگاه يك جايگاه اتصال داخل به خارج از كشور است، گفت: هميشه فرودگاهها حساسيت خاصي در هر كشوري داشته و دارند و اين افتتاحها و تعطيليهاي مكرر، در شروع به كار فرودگاه بينالمللي امام خميني(ره) مايهي تاسف است.
وي افزود: اين نوع اشتباهات زحمات افرادي كه براي ادارهي كشور تلاش ميكنند را بر باد ميدهد.
وي گفت: به دليل اين كه فرودگاه يك جنبهي امنيتي در همه جاي دنيا دارد، تا زماني كه گزارش نمايندگان مجلس را نشنوم، نميتوانم داوري كنم و بگويم كه مقصر كيست.
به گزارش ايسنا، منتخبان مجلس هفتم پس از اين سخنرانيها وارد مرحله غيرعلني شد تا بر اساس اعلام قبلي گزارش مربوط به عملكرد كارگروههاي 11 گانه اين مجلس ارائه شود.