معاون حقوق و پارلماني رئيس جمهور در خصوص احتمال آزادي زندانيان سياسي پس از ارائه گزارش کميته پيگيري رئيس جمهور گفت: شخصاً نسبت به اين قضايا بدبين هستم اما اميدوارم آنهايي که خوشبين هستند آن را به جايي برسانند.
به گزارش خبرنگار" ايلنا" محمد علي ابطحي امروز پس از جلسه هيات دولت با بيان اينکه پرونده آقاجري از ابتدا هم سياسي بود، گفت: اگر اين پرونده در بخش حقوقي پيگيري ميشد راحتتر به نتيجه ميرسيد و الان نيز مساله اصلي اختلاف بين دو جريان سياسي است.
وي افزود: نميدانم دستور مقام رهبري به رئيس قوه قضائيه براي پيگيري پرونده آقاجري چقدر صحت دارد اما سال گذشته رهبري اصرار داشتند که اين پرونده به سرعت به نتيجه برسد و روال غير عادي آن سرعت بيشتري پيدا کند.
وي تصريح کرد: ما همان موقع اين اعتراض را داشتيم که چرا کساني که خود را علاقمندان قطعي رهبري ميدانند و معتقدند نظرات ايشان را بلافاصله عمل ميکنند, الان عليرغم فرمايش رهبري به آن عمل نميکنند کما اينکه نظير آن را در انتخابات هم ديديم که شوراي نگهبان به دستور مستقيم رهبري عمل نکرد.
وي افزود: برخورد گزينشي در برابر نظرات رهبري از سوي کساني که معتقدند همه کارهاي خود را با خط ولايت هماهنگ ميکنند, بسياري باعث تعجب است.
معاون پارلماني رئيس جمهوري در پاسخ به سئوالي مبني بر اينکه آيا بين ايران و آمريکا معاملهاي بر سر عراق صورت گرفته است؟ گفت: اگر هر اتفاقي رخ بدهد که نتيجه آن تنش زدايي عمومي شود و ايران تحت فشار کمتري قرار بگيرد, به نفع ايران است و در قضيه عراق نيز آمريکا به اين نتيجه رسيده است که ايراني تاثيرگذاري زيادي ندارند.
وي افزود: ما به عنوان جامعه شيعه از آسيبي که حرم حضرت امير(ع) ديده است ناراحتيم, گرچه اطلاعات تکميلي ميگويد که اين اتفاق از طرف نيروهاي آمريکايي نبوده است.
ابطحي گفت: هر کسي اين اقدام را انجام داده باشد باعث هتک حرمت شده است اما شايد روند رو به آرامش شيعه در عراق نکته مهمي است که ما بر آن تاکيد ميکنيم.
وي با اشاره به خواسته آيتالله سيستاني مبني بر خروج نيروهاي مسلح از شهرهاي نجف و کربلا گفت: ما بايد حرمت مقدسات خود نگه داريم و يکي از راههاي حفظ حرمت اين است که ما درگيريها را به شهرهاي مقدس نبريم.
ابطحي افزود: تز هميشگي ما اين است که بايد زمينه هرچه سريعتر براي انتقال قدرت و حاکميت مردم عراق بر سرنوشت خود فراهم شود.
وي در خصوص ترور رئيس شوراي انتقالي عراق گفت: اين کارها ناشي از افراطيگريهايي است که نميخواهند آرامش در عراق استقرار پيدا کند, حتي کارهايي که در نجف اتفاق ميافتد در همين چارچوب است که گروههاي مختلف به خصوص گروههاي افراطي ديني عامل آن هستند.
ابطحي در پاسخ به سئوالي مبني بر اينکه آيا ايران از نفوذ خود براي خروج از شهرهاي نجف و کربلا استفاده ميکند, گفت: مرجعيت شيعه در اين بخش فعاليت ميکند و به نظر من بيانيه آيتالله سيستاني براي خروج نيروهاي مسلح از نجف و کربلا بسيار مهم است و جمهوري اسلامي بارها اعلام کرده است که به مرجعيت آيتالله سيستاني در عراق احترام مي گذارد.
معاون حقوق رئيس جمهوري در پاسخ به سئوال ديگري با بيان اينکه مساله فرودگاه امام آسيب جدي به آبروي ملي کشور زد, گفت: بلند کردن هواپيما و بستن باند از جمله مسائلي بود که در اختلافات موردي قابل حل بود و لازم نبود به اين شکل با آن برخورد شود که بر آبروي ملي تاثير بگذارد.
وي افزود: اين مساله تاثيرات بد اقتصادي نيز دارد و اگر شرکتهاي خارجي احساس کنند که در يک شرايط سياسي يا اقتصادي ممکن است به منافعشان آسيب وارد شود, طبيعي است که نميتوانند به همکاري خود ادامه دهند.
ابطحي گفت: تمام سيستمهاي امنيتي کشور مساله وابستگي شرکت ترکيه به صهيونيست را نفي کردهاند اما اين نکته نيز قابل توجه است که ميتوان در داخل کشور از يک سري از نيروها استفاده کرد و با شرکتهاي خارجي قرار داد نبست.
وي با بيان اينکه عوامل اين قضيه روشن است, گفت: يک بحث مربوط به اختلافات موردي بين دو دستگاه است و بحث ديگر که عامتر است اين است که چرا روند کار به سمتي ميرود که باعث ريختن آبروي ملي کشور ميشود.
ابطحي در پاسخ به سئوال ديگري در مورد سالروز دوم خرداد گفت: دوم خرداد يک حادثه موردي نبوده است که به عنوان يک حادثه در آينده دوم خرداد تاثير بگذارد بلکه دوم خرداد يک اتفاق ملي بود که تاثير عمومي در روند کشور دانست.
وي افزود: دوم خرداد به عنوان يک مقطع تاريخي بزرگ براي کشور و تاريخ ما باقي خواهد ماند. مقطعي که همه مردم توانستند زير خيمه وسيع انقلاب, بدون اينکه حاکميت رسمي بخواهد, خودشان نقش خودشان را به دست بگيرند.
ابطحي تصريح کرد: البته تلاشهاي بسياري از فرداي دوم خرداد انجام شد تا اين جريان کم رنگ شود اما اين مساله يک اتفاق ملي است و شرايط مختلفي که پيش ميآيد هيچ وقت آن را از بين نميبرد.
معاون حقوقي رئيس جمهوري در خصوص موافقت رئيس جمهوري با کمک 400 هزار دلاري به بهروز افخمي براي راهاندازي يک شبکه تلويزيوني در خارج از کشور گفت: اين مساله مراحل کاري خود را طي ميکند و اساساً وجود رسانههاي مختلف خوب است و کمک دولت نيز براي اين کار, غير معقول نيست.
وي افزود: براساس قانون اساسي راهاندازي شبکه خصوصي در ايران اشکال دارد و آنچه مطرح است, راهاندازي شبکه در خارج از کشور است.
ابطحي تاکيد کرد: معتقدم هرچه رسانههاي مختلفي بتوانند امکان فعاليت داشته باشند و دولت نيز به آنها کمک کند به کسي يا جايي ضرر وارد نميشود.