احمد قابل؛ پژوهشگر و محقق اسلامي گفت: دموکراسي يک روش برتر است که اسلام هم اين روش برتر را تجويز ميکند.
به گزارش خبرنگار" ايلنا", احمد قابل در جلسه مناظره با عنوان "دموکراسي ديني، دموکراسي سکولار" که عصر روز سه شنبه در دفتر انجمن اسلامي دانشجويان دانشکده علوم دانشگاه تهران برگزار شد, گفت: هر کس که شکلي را براي حکومت به عنوان نوع ديني آن ارائه کند, هيچ ارتباطي به متن ديني يعني قرآن ندارد, چرا که در قرآن در مورد شکل آن چيزي ارايه نشده است, بنابراين نبايد فکر کنيم که هر چيزي که به اسم دين عرضه شده, درست است.
وي, با بيان اينکه دموکراسي را نميتوان متعارض با يک نظريه دانست, گفت: خود دموکراسي يک نظريه نيست ؛ بلکه يک روش است و روش نميتواند با نظريهاي در تعارض باشد.
قابل تاکيد کرد: اگر ميخواهيم بگوييم ذات دموکراسي با ذات دين ناسازگار است, بايد تعريفي از ذات دموکراسي داشته باشيم.
وي ادامه داد: اگر کساني ميخواهند بگويند دين با دموکراسي سازگار نيست, بايد دين را هم مثل دموکراسي کاملاٌ بشناسند؛ اما ميبينيم کسانيکه نسبت به دين اظهار نظر ميکنند, کمترين اطلاعي نسبت به دين ندارند.
قابل, با اشاره به گفته دکترجهانبگلو در خصوص امکانات دموکرات بودن يک ديندار گفت: اينکه يک ديندار ميتواند دموکرات باشد, نشان ميدهد که دين با دموکراسي ناسازگار نيست, چون اگر اين دو ذاتاٌ با هم منافات داشتند, نميتوانستيم هيچ ديندار دموکراتيکي را ببينيم.
وي افزود: ما بايد توجه داشته باشيم که هر قرائتي که از دين ارايه ميکنند, مرمت نيست ؛ چرا که همين دين دعوت به تساهل و تسامح ميکند ؛ اما امروزه عدهاي هر کس را که اهل تسامح و تساهل است, بيدين ميخوانند.
قابل, در بخش ديگري از سخنان خود يادآور شد: در منابع ديني ما و بسياري از اديان ديگر هم گفته شده است, که امام زماني خواهد آمد ؛ اما هرگز نگفتهاند که او خلاف خواست مردم عمل خواهد کرد ؛ بلکه تاکيد شده که انتظار فرج تمام عالم را فرا ميگيرد و در حالي که مورد درخواست مردم است, ظهور ميکند.
وي تاکيد کرد: دموکراسي يک روش برتر است و اسلام هم اين روش برتر را تجويز ميکند, که در اين راستا اميرالمومنين(ع) ميگويد: در حد ممکن بايد از مردم راي گرفت.
قابل, در بخش ديگري از سخنان خود اظهارداشت: من با شجاعت ميگويم که تمام احکام ديني را ميتوان زير سوال برد, به گفته امام خميني(ره)تمامي احکام ديني هم عرض هستند، براي رسيدن به عدالت؛ اين به آن معناست که اگر به اين نتيجه برسيم که روشي ما را به عدالت نميرساند, عمل به آن خلاف شرع است.
وي ادامه داد: مساواتي که در حقوق بشر مطرح شده است, هيچ منافاتي با اسلام ندارد, دين اسلام بنابر متن قرآن دين حنيفي است که براساس فطرت بشر است و اساس آن بر عقلانيت بشر است و تبديل و تغيير در فطرت بشر وجود ندارد, بر اساس تمام اين مطالب دموکراسي ديني را بهترين گزينه براي حکومت ميدانم.