هم میهنان!
اعتصاب غذای زندانیان سیاسی بند یک زندان اوین که از روز دوشنبه ۱۵ تیر ماه ۸۳ و به منظور گرامیداشت خیزش ۱۸ تیر آغاز شده بود، امروز یکشنبه ۴ مرداد ماه در پاسخ به درخواست تشکل ها و شخصیت های دمکراتیک داخل و خارج کشور، از جمله دفتر تحکیم وحدت، جنبش همبستگی با دانشجویان ایران و ناصر زرافشان و وکلای بدون مرز و جنبش همبستگی ملی پایان یافت. با شروع این اعتصاب غذا و در شرایطی که هر گونه ارتباط ما را با بیرون قطع کرده بودند، در خارج از زندان با موجی از اکاذیب و تحریفات با این حرکت اعتصابی مقابله کردند تا آن را بی اثر سازند.
از یک سو مسئولین رسمی یکسره آن را تکذیب کردند، از سوی دیگر در حالی که کلیه ارتباطات تلفنی زندان اوین با خارج قطع شده بود، یکی دو تن از زندانیان نادم که مدتهاست خود را در اختیار رژیم قرار داده اند ضمن تماس تلفنی از همین زندان با خارج، به سمپاشی علیه زندانیان اعتصابی پرداختند. گویی میخواستند با این شیوه مطالبی را که مردم از زبان مسئولین رسمی اطلاعاتی نمی پذیرند، از زبان افراد دیگری به جامعه القاء کنند که در این باره در اطلاعیه های قبلی توضیح داده شد. از سوی دیگر انجمن نوظهوری که خود را انجمن دفاع از حقوق زندانیان مینامد و متولی امور زندانیان معرفی میکند، در اقدامی فرصت طلبانه با صدور بیانیه ای اعتصاب غذای زندانیان اوین را صنفی و غیرسیاسی تشخیص داده است. ما نمی دانیم آقای عمادالدین باقی که از سوی این انجمن اظهارنظر کرده است، این اطلاعات را از کجا آورده و چرا به خود حق داده است به جای ما سخن بگوید. اما گمان میکنیم با این اظهارنظر به جای گزارش واقعیت، مصلحت طلبی ها و گرایش های سیاسی خود را به نمایش گذارده اند.
یکی از دستادورهای عمومی هر حرکت اعتصابی - گذشته از هدف اعلام شده و مشخصی که به خاطر دستیابی به آن صورت می گیرد - محک خوردن عناصر و نیروهای حاضر در صحنه آن اعتصاب و شفاف شدن صفبندی هاست. این بار نیز این حرکت اعتصابی طیف وسیعی از واکنش ها را - از تکذیب مراجع رسمی، سمپاشی برخی عناصر خودفروخته و گوش به فرمان، تا سکوت برخی مطبوعات مدعی داخلی و موضع گیریها و اظهارنظرهای فرصت طلبانه پاره ای نیروهای مختلف سیاسی، و صد البته در برابر این ها، درک هشیارانه و نجیبانه حمایت قاطع و قدرتمندانه تشکل ها، نهادها و شخصیت های دمکراتیک و مردمی و وجدان های بیدار داخلی و خارجی - به همراه داشت.
از این رو، به این وسیله از کلیه تشکل ها، نهادها و شخصیت های مردمی داخلی و خارجی که با ما همدردی و همراهی کردند و نیز رسانه های خبری که در جهت اطلاع رسانی و بازتاب واقعیت این حرکت همت گماردند، از بن جان سپاسگزاری می کنیم.
یکشنبه ۴ مرداد ۱۳۸۳
زندانیان اعتصابی اوین
تکثیر: از جنبش همبستگی با دانشجویان ایران و ناصر زرافشان