خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس سياسي
اعضاي هيات علمي شوراي دانشگاه و كاركنان دانشگاه علم و صنعت بعد از ظهر روز چهارشنبه با حضور در ساختمان وزارت علوم ضمن محكوم كردن حادثهي روز گذشتهي اين دانشگاه مراتب اعتراض خودشان را به وزير علوم اعلام كردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين تجمع كه از ساعت 13 بعدازظهر در ساختمان وزارت علوم برگزار شد، ابتدا اساتيد به بيان نقطه نظراتشان در ارتباط با اين موضوع پرداختند.
اعضاي هيات علمي شوراي دانشگاه و كاركنان دانشگاه علم و صنعت در اين مراسم كه به شكل تريبوني آزاد برگزار شد؛ اعلام كردند اعتراض ما صرفا به كتك خوردن دكتر صالحي بوسيله ارازل و اوباش نيست ما جرياني را محكوم ميكنيم كه به انتخاب 98 درصد از اساتيد هيات علمي دانشگاه علم و صنعت توهين كرد.
اين جمع همچنين با تاكيد بر لزوم پيگيري مساله از طريق مراجع قانوني تاكيد كردند چنانچه لازم باشد اين مساله حتي بايد از سوي مسوولان عالي نظام نيز مورد پيگيري قرار گيرد.
آنها همچنين با بيان اين كه تا زمان برخورد قاطع با متخلفين و عاملان اين حادثه به واسطهي بيم از نبود امنيت در كلاسهاي درس حاضر نميشوند، بر مواضعمان خود در اين موضوع تاكيد كردند.
اعضاي هيات علمي شوراي دانشگاه و كاركنان دانشگاه علم و صنعت در اين تريبون آزاد با نقد فضاي حاكم بر دانشگاه علم و صنعت يادآور شدند به اساتيد اجازهي استفاده از تريبون مسجد حتي براي طرح مسايل فرهنگي داده نميشود و با اشاره به فضاي حاكم بر دانشگاه بعد از حادثهي ديروز دانشگاه اعلام داشتند در اين شرايط به هيچ وجه به صلاح نيست در كلاسهاي درس حاضر شويم.
به گزارش ايسنا، همچنين دكتر توفيقي وزير علوم كه همزمان با اين مراسم در نشست روساي دانشگاههاي سراسر كشور شركت داشت با قدرداني از احساس مسووليت اين عده در محكوم كردن حادثهي دانشگاه علم و صنعت گفت: شايد چند ماه قبل عدهي قليلي سعي داشتند اين حركت جمعي در انتخاب رييس دانشگاه مخدوش كنند و الان هم اين راه را دنبال ميكنند ولي انسجام هيات علمي در دفاع از رييس زمينه را براي استقرار حركت مردمي و سازنده در اين زمينه فراهم كرد.
وي با بيان اينكه در حال حاضر دكتر صالحي به عنوان سرپرستي كه از بيشترين حمايت هيات علمي و كاركنان دانشگاه برخوردار است مسووليت ادارهي دانشگاه علم و صنعت را عهدهدار است، افزود: در اين مقطع زماني مهمترين وظيفهي ما حمايت از وي است تا زمينهي بازگشتش به محيط دانشگاه و حمايت از حركتي كه در انتخاب وي شكل گرفت فراهم شود.
وي با تاكيد بر لزوم جلوگيري از پيشرفت عدهي قليلي كه خواهان تعميم تفكر خود هستند، برخورد قاطع وزارت علوم در محكوم كردن حادثه ديروز دانشگاه علم و صنعت را يادآور شد و خاطرنشان كرد كه از اين حادثه در جلسهي هيات دولت گزارشي ارائه كرده است و رييسجمهور با ابراز تاسف شديد از خدشه دار شدن حرمت دانشگاه حمايت خود را از دانشگاه علم و صنعت و دكتر صالحي اعلام كرد.
توفيقي با اعلام اينكه صبح امروز اولين جلسهي كميته انضباطي دانشگاه علم و صنعت براي بررسي آن بخش از اين واقعه كه درون دانشگاه شكل گرفت برگزار شد، گفت: اميدواريم هر چه زودتر تصميمگيريهاي اين جلسه به وزارت علوم بيايد تا موضوع بر كميتهي انضباطي مركزي مورد بررسي قرار گيرد.
وي اظهار داشت: در اين موضوع تماسهايي با نيروي انتظامي داشتيم و آنها ضمن اظهار تاسف از اين حادثه نسبت به پيگيري آن اظهار آمادگي كردند.
وزير علوم با اشاره به نشست روساي دانشگاههاي سراسر كشور با مسوولان وزارت علوم بر اين موضوع كه اين حركت از جانب از مسوولان دانشگاههاي سراسر كشور نيز محكوم شده تاكيد كرد و گفت: خوشبختانه تاكنون حركت ديروز از سوي هيچ تشكل دانشجويي تاييد نشده و اين نقطهي مثبتي است كه نشان ميدهد اينگونه حركتها منزوي و محكوم است.
وي در ادامه با اعلام اينكه گزارشي از شرح حادثه براي مقام معظم رهبري ارسال خواهد شد از ايشان به عنوان يكي از اركان دفاع از شان و منزلت دانشگاهيان نام برد و ارسال گزارش، حادثهي ديروز را براي مقام معظم رهبري بر همين مبنا استوار دانست.
وزير علوم در ادامه در واكنش نسبت به اظهارات اعضاي هيات علمي در زمينهي امتناع از حضور در كلاسهاي درس گفت: ما در عكسالعملها هم محدوديت داريم لذا نرفتن بر سر كلاسهاي درس را به مصلحت نظام و دانشگاهيان نميدانم لذا عليرغم وسيع بودن عمق فاجعه يك ملاحظات ديگري داريم و از شما ميخواهم اجازه دهيد دانشگاه فعال باشد زيرا فعال نبودن دانشگاهها خواست عدهاي است كه نبايد محقق شود.
وي افزود: ما واقعا حتي اگر دانشجو يك ساعت نتواند سر كلاس درس حاضر شود احساس مسووليت ميكنيم لذا اميدوارم كار به جايي نرسد كه تعطيلي كلاسها به راهي براي رساندن مراتب اعتراضمان تبديل شود.
به گزارش ايسنا، وزير علوم همچنين با اشاره به تصميمات امروز هيات دولت، از دستور رييسجمهور براي تشكيل كميتهاي جهت پيگيري حادثهي ديروز دانشگاه علم و صنعت خبر داد.
بر مبناي اين گزارش، در ادامهي اين نشست، بيانيهي اعضاي هيات علمي و كاركنان دانشگاه علم و صنعت توسط يكي از اساتيد قرائت شد.
در اين بيانيه ضمن تاكيد بر لزوم تاييد هرچه سريعتر حكم اولين رييس انتخابي دانشگاه علم و صنعت توسط شوراي عالي انقلاب فرهنگي، اعادهي حيثيت از حرمت رييس دانشگاه و بازگشت آبرومندانه و قانوني وي به دانشگاه خواسته شده است.
همچنين اعضاي علمي دانشگاه علم و صنعت در اين بيانيه، بر پيگيري تخلفات صورت گرفته در دانشگاه از طرف كميتهي انضباطي و كميتهي انضباطي وزارت علوم، جهت اخراج كليهي عاملين اين حادثه تاكيد كرده و برخورد قضايي و انتظامي با عمل متخلفان در دانشگاه و خارج از آن را خواستار شدند.
پاسخگويي دفتر نمايندگي وليفقيه در دانشگاه و تغيير مسؤل اين دفتر، ضمن اشاره به تشكيل كميتهاي جهت پيگيري اين حادثه تا رسيدن به نتيجه از ديگر محورهايي است كه اعضاي هيات علمي دانشگاه علم و صنعت در بيانيهي فوق بر آن تاكيد كردند.
دكتر جعفر توفيقي وزير علوم پس از اين نشست در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) مبني بر اينكه آيا تا به حال گزارشي دربارهي شكايت وزارت علوم از مسببان حادثهي ديروز در اختيار مسوولان قضايي قرار گرفته، است گفت: اين موضوع در حال حاضر در دست بررسي است و ما بر اينكه پروندهي دانشگاه علم و صنعت، سير حقوقي خود را طي كند تاكيد داريم. لذا به زودي وزارت علوم، شكايتي را در مقام دفاع از حيثيت دانشگاه تنظيم ميكند.
وي همچنين با اشاره به مجموعهي كارهايي كه طي امروز و روزهاي آينده از جانب وزارت علوم در پيگيري اين حادثه در حال انجام است، زمان تكميل تنظيم شكايتنامهي وزارت علوم را با زمان پايان اين پيگيريها كه ظرف دو سه روز آينده خواهد بود، مرتبط دانست.