مدير برنامه ريزي تلفيقي شركت ملي نفت از خلع يد شركت «اورينتال اويل كيش» از پروژه هاي در دست اجرا يا تعهد شده خود، به دليل پرونده هاي قضايي خبر داد.
مهندس مقدم اظهار داشت: ما طبق قانون مي توانيم شركت هايي كه فساد مالي داشته باشند و يا شروع به فساد مالي كنند را از فعاليت بيشتر خلع يد كنيم.
وي تصريح كرد: از زمان مشخص شدن فساد مالي اين شركت تصميم بر خلع يد آن بود و قطعاً اين كار انجام مي شود و شركت نفت و گاز پارس راساً اقدام به كارهاي تكميلي حفاري مي كند و يا پروژه ها را در اختيار پيمانكار ديگري مي گذارد و به هيچ وجه وقفه در كار پروژه هاي نفت و گاز ايجاد نمي شود.
مقدم در گفت وگو با ايسنا يادآور شد: اين موضوع منتهي به همه پروژه هاي اين شركت مي شود و جاي هيچ گله اي هم نيست، چرا كه عامل فسق قرارداد از سوي آنها بوده است.
مدير برنامه ريزي تلفيقي شركت ملي نفت خاطر نشان كرد: اين موضوع فقط منوط به اين شركت نمي شود و هر شركتي كه چنين وضعيتي پيدا كند از اقدامات بيشتر آن در مجموعه نفت جلوگيري مي شود و هيچ استثنايي نيز وجود ندارد.
پروژه هاي شركت نفتي « اورينتال اويل كيش» در فاز 9 و 10 پارس جنوبي و مناطق نفت خيز جنوب پس از اتهامات مالي اين شركت هم اكنون معلق مانده است.
براساس اين گزارش از ديگر پروژه هايي كه همزمان با اتهامات مالي شركت « اورينتال اويل كيش» معلق مانده مي توان به قرارداد حفاري چاه هاي نفت ميدان نفتي مارون توسط شركت مناطق نفت خيز جنوب به مبلغ بيش از 50 ميليون دلار اشاره كرد كه بدليل اتهاماتي كه به شركت فوق الذكر وارد شده، اين قرارداد نيز معلق مانده است.
اين شركت همچنين به همراه شركت آمريكايي هاليبرتون، حفاري چاه هاي 9 و 10 پارس جنوبي به مبلغ حدود 300 ميليون دلار را بر عهده دارد كه اجراي اين پروژه نيز تا تعيين تكليف از سوي دادگاه معلق مانده است.
مهندس اكبر تركان، مديرعامل شركت نفت و گاز پارس، در رابطه با وضعيت حفاري در اين فازها و تأخير پروژه فاز 9 و 10 پارس جنوبي اظهار داشت اولين پرداخت به شركت« اورينتال اويل كيش» بابت شروع عمليات حفاري پرداخت شده، ولي در حال حاضر ما منتظر رأي دادگاه هستيم تا تكليف اين شركت و ادامه برنامه حفاري فازهاي 9 و 10 مشخص شود.
اين گزارش حاكيست: مهران صفدري، مديرعامل «اورينتال اويل كيش» كه به عنوان متهم در بازداشت به سر مي برد، در حال حاضر با قرار وثيقه آزاد شده است.
يك منبع مطلع خبر برنده شدن« اورينتال اويل كيش» در مناقصه حفاري چاه هاي نفت مارون به مبلغ 54 ميليون و 824 هزار دلار را تاييد كرد و افزود: مذاكرات اين مناقصه به شماره 13382 از سال 82 آغاز شد، ضمن اينكه اين شركت هيچ ممنوعيتي براي حضور در مناقصات را نداشته است.
وي افزود: قرارداد اين مناقصه نيز در تاريخ 28 تيرماه امسال آماده شده است تا با اعلام رأي دادگاه و در صورت اثبات نشدن اتهامات وارده، اين شركت كار خود را شروع كند.
پيش از اين مهندس اكبر تركان، مديرعامل شركت نفت و گاز پارس گفته بود: قرارداد حفاري فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي با شركت «اورينتال اويل كيش» بسته شده و پيش پرداخت آن نيز به اين شركت پرداخت شده است و تا اواخر خردادماه 1384حفاري در اين فازها آغاز مي شود. اما از چندي پيش كه صحبت رسوايي مالي اين شركت كه به عنوان تنها شركت ايراني همكار با شركت آمريكايي هاليبرتون كه ارائه دهنده خدمات حفاري دريايي است، مطرح شد، موضوع معوق ماندن پروژه هاي اين شركت تا تعيين تكليف از سوي دادگاه نيز اعلام شد.
البته فعاليت شركتهاي خصوصي فعال در صنعت نفت، به شركت اورينتال اويل كيش محدود نمي شود. ولي اين شركت خصوصي كه در انگلستان به ثبت رسيده، به دليل همكاري با شركت آمريكايي هاليبرتون جايگاه ويژه اي بين پيمانكاران صنعت نفت ايران پيدا كرده است. چنان كه پس از برنده شدن در مناقصه حفاري فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي به همراه شركت آمريكايي هاليبرتون، نام اين شركت ايراني در محافل بين المللي مطرح شد و درست پس از اين قرارداد بود كه به مرور زمزمه هاي فساد و پرداخت رشوه هاي مالي از سوي اين شركت به گوش رسيد و در نهايت اين اتهام باعث شد كه كار به محاكم قضايي كشيده شود.
گفتني است: كيهان چندي پيش از تخلفات گسترده شركت اورينتال اويل كيش پرده برداشته بود.