خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
يك عضو شوراي مركزي جامعهي روحانيت مبارز تصريح كرد: بعيد ميدانم اصلاحطلبان بتوانند از طريق فائقآمدن بر مشكلات داخليشان زمينهي جلب مجدد نظر مردم را كسب كنند.
حجتالاسلام سعيدي، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب جريان اصلاحطلب را جرياني فاقد اشتراك در مباني و تاكتيكها معرفي كرد و افزود: در شرايط خاصي كه مردم از عملكرد آن روز دولتمردان رضايت نداشته گزينهي اصلاحطلبان را انتخاب كردند تا زمينهي حاكميت اين جريان فراهم شود.
وي افزود: بر اين اساس مجموعهاي از گروهها و شخصيتهاي سياسي كه هيچگونه انسجام فكري و ارتباط ارگانيكي با رئوس اصلاحطلبي نداشتند سوار قطار اصلاحطلبان شدند كه بعدها به خاطر اين تفاوتها در خط مشي و استراتژي خود دچار دگرگوني و اختلاف شدند.
اين عضو جامعهي روحانيت مبارز، با بيان اينكه گروههايي از اصلاحطلبان از همان ابتدا از جمهوري اسلامي و حاكميت ديني عبور كردند، ادامه داد: عدهاي از گروههاي عضو در اين جريان جمهوري اسلامي مشروطه را دنبال كردند و اين امر را با تلاش در جهت تغيير قانون اساسي دنبال ميكردند. اما به واسطهي تفرقي كه در بحث حاكميت در بين آنها وجود داشت به نتيجه نرسيدند.
وي با يادآوري اهميت جايگاه حاكميت ديني و جمهوري اسلامي نزد مردم، اظهار داشت: خواست جامعه تامين نيازهاي معيشتي و تقويت بنيادهاي ديني بود اما اصلاحطلبان نه به اين مساله توجه كردند و نه ساز و كاري در جهت اجراي آن تعيين كرده بودند؛ از اينرو كنار گذاشتن آنها از جانب مردم طبيعي بود.
اين عضو جامعهي روحانيت مبارز، با بيان اينكه تغيير رويكرد مردم نسبت به اصلاحطلبان از اسفند 81 آشكار شد، تصريح كرد: در حال حاضر با توجه به از دست دادن قدرت از جانب اصلاحطلبان اختلافات آنها بروز كرده و حتي مجمع روحانيون مبارز دچار اختلاف و تشتت شده و به سادگي امكان وحدت نظر در بين اين جريان وجود ندارد.
وي جداكردن گروههايي كه هنجارشكن ميناميد از جريان اصلاحطلب را در موفقيتهاي آتي اين جريان از وضعيت فعلي موثر و در عين حال لازم برشمرد و گفت: با تغيير رويكرد و خط مشي اصلاحطلبان زمينهي حضور نيروهاي چپ ارزشي به عرصههاي مختلف فراهم ميشود.
سعيدي با اشاره به شرايطي كه به گفته وي با آمدن دولت جديد در استفاده از نيروهاي جوان و تحولگرا ايجاد شده از آن به عنوان گامي در جهت تحقق خواست مردم نام برد و گفت: در آينده خواستهاي مردم در زمينهي حفظ كيان حاكميت ديني و معيشت آنها تامين ميشود كه اين امر كار اصلاحطلبان را در حضور مجدد در عرصهي سياست دشوار كرده است.