دوشنبه 17 آذر 1382   صفحه اول | درباره ما | گویا


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

دبير ستاد مبارزه با مواد مخدر: 160 هزار نفر در كشور معتاد تزريقي هستند، ايلنا

تهران-خبرگزاري كار ايران
دبير ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مجموعه اعتباراتي كه در ايران در خصوص مواد مخدر اعم از مصرف و مبارزه با آن هزينه مي‌‏شود، بيش از 4500 ميليارد تومان است كه اين رقم معادل 6/5 ميليارد دلار است.
به گزارش خبرنگار سرويس اجتماعي ايلنا، علي هاشمي، دبير ستاد مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران گفت: چرخش يا سود قاچاقچيان و هزينه‌‏هاي مربوط به مواد مخدر، در كشور 4500 ميليارد تومان است كه اين امر براي سيستم اقتصادي كشور مشكل بزرگي محسوب مي‌‏شود.
وي با اشاره به اينكه تاكنون مقابله با عرضه مواد مخدر، 95 درصد تلاش‌‏ها در اين زمينه را شامل مي‌‏شده است، افزود: تا زماني كه تقاضا براي مواد مخدر در كشور وجود داشته باشد، عرضه آن نيز ادامه مي‌‏يابد، بنابراين مهمترين تلاش‌‏هاي ما بايد به كنترل عرضه مواد، منحصر شود.
هاشمي در خصوص مخالفت مسئول بخش مواد مخدر سازمان ملل با اعدام قاچاقچيان، تصريح كرد: آنچه براي ما مهم است، اجراي قوانين موجود در سطح كشور است و زماني‌‏كه سيستم قضايي ما يك باند حرفه‌‏اي مواد مخدر را دستگير مي‌‏كند، بايد با آنها برخورد كند.
وي افزود: در قانون حكم قاچاقچي مشخص شده است، هر چند در سال‌‏هاي اخير تحولات بنيادي و همه جانبه‌‏اي روي قوانين صورت گرفته است.
هاشمي با اشاره به وجود 2 ميليون معتاد در كشور گفت: مصرف سالانه معتادان كشور حدود 1000 تن است، اما از آنجا كه آمار دقيقي از تعداد معتادان در اختيار نداريم، بنابراين ميزان مواد مصرفي را نمي‌‏توان به طور دقيق مشخص كرد.
دبير ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان كرد: يكي از بحث‌‏هاي كميته تلفيق بحث بازپروري معتادان است كه با هماهنگي بين نيروي انتظامي و سازمان زندان‌‏ها و سازمان بهزيستي اين مشكل حل مي‌‏شود.
وي كمبود بودجه و عدم شفافيت آن را مهمترين مانع براي ساماندهي و بازپروري معتادان دانست.
هاشمي با اشاره به اينكه ايران در مسير اصلي ترانزيت مواد مخدر به اروپا است، گفت: در دو دهه گذشته 185 تن مرفين در ايران كشف شده است كه مهمترين ماده مخدر ترانزيت شده به اروپا است.
دبير ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: مجموع كمك‌‏هاي بين‌‏المللي به ايران 7/12 ميليون دلار بوده است و ايران در مقايسه با كشورهاي ديگر بيشترين كمك را از سازمان ملل دريافت مي‌‏كند.
وي خاطرنشان كرد: در يك مقطع 240 ميليارد تومان براي تقويت مرزهاي كشور سرمايه‌‏گذاري شد و تا حدودي به امكانات الزام مثل دوربين‌‏هاي ديد در شب و وسايل پيشرفته مجهز شد.
هاشمي همچنين به كنترل مصرف مواد مخدر در زندان‌‏ها تاكيد كرد و افزود: بايد در زندان‌‏ها تجهيزاتي وجود داشته باشد كه بتوان مواد مخدر را شناسايي و مانع ترويج آن در زندان‌‏ها شويم.
وي افزود: از كل معتادان كشور 300 هزار نفر به هروئين اعتياد دارند و 160 هزار نفر معتاد تزريقي هستند كه اين خطر بزرگي براي جامعه ما محسوب مي‌‏شود.
هاشمي در پايان گفت: پرداختن به وضعيت اعتياد پرخطر كه معتادان تزريقي و چرخش به سمت ايدز را شامل مي شود و كاهش تقاضا در سطح جامعه بايد در دستور كار ما قرار گيرد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 
























Copyright: gooya.com 2016