پنجشنبه 17 اردیبهشت 1383   صفحه اول | درباره ما | گویا


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

تبعید شادی از عرصه عمومی به محافل خصوصی، سينا

تهران ـ خبرگزاری سینا
شاد زیستی در ایران کالای کمیابی است.کالایی که برای به دست آوردن آن مرارت بسیار باید کشید.
شاد بودن گاه گناهی نابخشودنی است.گاه دینداران آن را معصیتی بزرگ می دانند و می کوشند شاد زیستی را در قالب های کنترل پذیر محصور کنند.
گاه عرف حاکم بر اجتماع شاد زیستی را از منظر سنت ها قواعد خودساخته تقبیح می کنند.آنرا با لاابالی گری و جلفی مترادف می دانند و جوانان خود را از در افتادن به این ورطه خطرناک باز می دارند.
نگاه رسمی از زاویه امنیتی به این مقوله می نگرد.
شاد زیستن را بدون سر و صدا و آرام و بدون تنش می پسندد.
از اجتماعاتی که صرفا برای شادی کردن گرد هم آمده اند جلوگیری می کنند و آن را تهدیدی برای ثبات و امنیت جامعه قلمداد می کنند .
کف زدن در مراسم رسمی ،پارتی های دوستانه،و ... در واقع محملی برای انجام اعمال منافی عفت است.خانواده ها رفتن به این مجالس را برای فرزندان ممنوع می کنند تا مبادا جوان شاد بی خیال موجبات تهدید آبروی خانواده را فراهم کند.
به راستی کجا باید شادی کرد؟
...و چگونه؟ و با چه ابزاری؟ و با چه کسانی؟ و چرا؟
یک جامعه شناس می گوید: شاد بودن در جامعه کنونی تعریف نشده است و جوانان هیچ آموزشی برای شاد بودن ندیده اند.
علی گرانمایه پور جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی خبرگزاری جامعه جوانان ایرانی سینا در خصوص شیوه های شادی جوانان گفت: بحث شاد بودن جوانان مقوله ای است که نگاه های متفاوتی به آن می شود و در سه حوزه خانواده، اجتماع و همسالان مورد بررسی قرار می گیرد.
وی امی فزاید: جامعه ما برای شادی کردن هیچ آموزشی ندیده است و تعریفی از شاد بودن ندارند و این مساله باعث می شود که به افراط و تفریط کشیده شوند.
جوانان نمی دانند که کجا باید کف بزنند و کجا باید بگریند و فضای مناسبی برای شادی کردنشان وجود دارد.
گرانمایه پور خاطرنشان می کند: نه شرع و قانون نه عرف پاسخ روشنی برای شادی کردن جوان ندارد و جوانان نمی دانند که وقتی در محیطی قرار می گیرند باید به شرع رفتار کنند یا به قانون و یا به عرف.
وی با تاکید بر اینکه شادی جوانان باید تعریف شود اظهار داشت: برای جوان باید برنامه ریزی های مشخصی از سفرهای تفریحی، بازدیدها و ...داشت.
وی ادامه می دهد: جوانی که می خواهد در استادیوم شادی کند با مقاومت روبرو می شود در پارک شادی می کند اخطار می گیرد و از جامعه طرد می شود.
چنین مقاومت هایی جوان را به محافل خصوصی می کشاند و محدودیت ها را افزایش می دهد.
وی تاکید می کند: هر کجا که دیدیم تعدادی جوان گرد هم جمع شده اند نباید محفل آنها را به مکان لهو و لعب نسبت دهیم.
وی با بیان اینکه شادی دختران در جامعه بسیار کمتر از پسران است گفت: دختران به دلیل محدودیت هایی که در جامعه دارند کمتر از پسران می توانند شادی کنند و این مطلب مربوط به همان نداشتن تعریف مشخص از شادی و محدودیت های عرضی است.
وی در پایان گفت: نهادهای مرتبط با امور جوانان باید پیش از توجه به وام ازدواج و فاصله نسل ها و مساله های کنکور به فکر شادی جوانان باشند زیرا که بی توجهی به این موضوع در درازمدت عواقب ناخوشایندی دارد.
دختران از پسران شادترند
.................................
دکتر عبداللهی جامعه شناس نیز معتقد است: اگر جوانان در اقشار مختلف ایمان و اعتقادات خود را در زندگی تقویت کنند تجربه شاد بودن سر لوحه زندگی شان می شود.
وی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری "سینا" در خصوص قالبهای شادی گفت:شادی یک اصل مهم است که باید با توجه به علایق در جوانان و جود داشته باشد و شادی هم باید مثل برنامه های دیگر نهادینه شود.
وی افزود: جوان در هر زمان به نوبه خودنیاز به شاد ی دارد .به عنوان مثال تحولات اجتماعی در جوانان می تواند زمینه شادی آنان را تقویت کنند.
عبداللهی تصریح کرد: همچنین نداشتن دغدغه های فکری در جوانان و داشتن شرایط اقتصادی و شغل مناسب در شادی جوانان سهیم است و مشاهده می شود که شرایط اقتصادی نامناسب در اقشار فقیر جامعه افکار جوانان ما را پرتلاطم ساخته است.درحالی که شادی و نشاط در جوانان طبقات مرفه جامه به دلیل داشتن افکار رفاهی و تفریحی و نبودن دغدغه های فکری،بیشتر است.
همچنین گفت : تحقیقات نشان داده که پسرا ن از دختران شادترند.اما از طرفی دغدغه های فکر ی برای پسران بیشتر است پسران بیشتر برای آینده مضطربند .



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 




امروزه مشکل اساسی آنها،بیکاری و نداشتن شغل مناسب است.و دختران را هم کابوس کنکور و تحصیلات از شاد زیستن دور می کند.
وی همچنین نقش خانواده ها در عوامل شادی جوانان افزود: پایه و بنیان اساسی نقش جوانان در خانواده ها شکل می گیرد .در حقیقت فرزندان سفرای خانواده هستند که هر کدام دستاوردهای فکری و فرهنگی که در خانواده آموخته اند را به جامعه هدیه می کنند . اگر نقش و آموزش خانواده ها مثبت باشد بدین ترتیب جوانان شادی و اثرات مثبت را برای جامعه به ارمغان می آورند.
عبداللهی در پایان با توصیه ای به جوانان گفت: شادی از طریق ایمان وارد می شود.اگر جوانان ما در اقشار مختلف ،ایمان و اعتقادات خود را در زندگی تقویت کنند،تجربه شاد زیستن و شاد بودن سرلوحه زندگیشان می شود.

[لينک به اصل مطلب در سايت سينا، خبرگزاري جامعه جوانان ايراني]





















Copyright: gooya.com 2016